Wat eten we vandaag?

Deel en bespreek recepten met anderen. Culinaire hoek. Vragen en tips!

Moderators: Rick, Martine, jet

Plaats reactie
Thomas

Wat eten we vandaag?

Bericht door Thomas » zo apr 10, 2005 17:16

Mexicaanse tomatensoep met yofu:

Ingredienten:

- Twee blikjes bonen
- Zakje (soep)groenten
- Potje mais

of

- Zak mexicaanse dievriesgroenten


- Gedroogde tomaten op olie
- Olijven
- Potje pepertjes
- Tomatensap
- Yofu
- Mexicaanse kruiden naar smaak

Bereidingswijze:

Bouillon maken.
Gedroogde tomaten, olijven en pepertjes fijnhakken en in een bakje doen.
Ingredienten toevoegen aan de bouillon. Als laatste de tomatensap en yofu toevoegen. E.v.t. kruiden naar smaak toevoegen.

Op het stokbrood smeer ik meestal iets van pesto, tofutti, humus of waar op dat moment zin in heb.

Thomas

Bericht door Thomas » zo apr 10, 2005 17:18

Je kunt trouwens een beetje olie van de tomaten door de soep doen voor een romig effect. :)

Thomas

Bericht door Thomas » wo apr 13, 2005 20:06

Ik had de bedoeling met dit topic om een soort van 'eetlist' te starten. Kortom een topic waarin men het recept opschrijft van het gerecht dat hij/zij gegeten heeft. Dus kom maar op met die recepten. :P

Gebruikersavatar
Dick
Berichten: 1377
Lid geworden op: wo nov 20, 2002 14:05
Leefwijze: veganist
Locatie: Drechtsteden
Contacteer:

Bericht door Dick » wo apr 13, 2005 21:14

De draad bestond al :)
http://www.veganisme.non-profit.nl/foru ... ht=vandaag

Maar op deze plaats is het denk ik meer op zijn plaats nu de recepten & kookhoek er bij is gekomen.

Gebruikersavatar
Vegantastic
Site Admin
Berichten: 8206
Lid geworden op: ma feb 10, 2003 13:19
Leefwijze: veganist
Contacteer:

Bericht door Vegantastic » wo apr 13, 2005 21:30

Weet je wat lekker is? Men neme Healthy Planet Fricassee
Gooit deze in een roerbakpan met een beetje olie.
Even goed bakken. Dat het wat bruinig word. Je kan er kleine stukjes van maken, maar wat grote brokken is lekkerder.
Dan gooi je er wat roerbakgroente erbij. Even lekker roerbakken.
Ondertussen pak je 150gr couscous en gooit dat in een pannetje. Daarbij doe je 250ml water (heet/kokend) en laat het intrekken in de couscous. Totdat het water opgenomen is. Eventueel even met een vork door de couscous roeren als het nog niet helemaal weg is. Ondertussen gooi je bij de roerbak wat tomatensaus of nog wat kruiden. En dan roer je even door en gooit daarna de couscous erbij. En doorroeren. Erg lekker maaltje. Kwartiertje of minder werk. En het eet lekker weg. Genoeg voor 1-3 personen.

Gebruikersavatar
Dick
Berichten: 1377
Lid geworden op: wo nov 20, 2002 14:05
Leefwijze: veganist
Locatie: Drechtsteden
Contacteer:

Bericht door Dick » zo mei 01, 2005 15:47

Om het oranje gevoel een beetje te ontvluchten zijn wij gisteren een dagje naar Antwerpen geweest.
's avonds hebben wij gegeten bij Terra Meiga in Antwerpen. Het was heel lekker maar ook wel prijzig.
Het is geen vegetarisch restaurant. Ik wist wel dat vegetarisch mogelijk was en ook veganistisch.
Voor een gemengd gezelschap dus een goede keus.
Wij waren met zijn vijfen (drie kinderen) iets van € 93, = kwijt.

Gebruikersavatar
Fee
Berichten: 664
Lid geworden op: zo mei 25, 2003 21:33

Bericht door Fee » zo mei 01, 2005 16:04

Dag Dick,

Zoiets schreef je ook al eens eerder in een andere recensie van een restaurant. Je moet geen kraakprijzen met restaurantprijzen vergelijken. Ik vind het voor een restaurant niet duur.

Was het eten lekker?

Groetjes,

Fee

Gebruikersavatar
Dick
Berichten: 1377
Lid geworden op: wo nov 20, 2002 14:05
Leefwijze: veganist
Locatie: Drechtsteden
Contacteer:

Bericht door Dick » zo mei 01, 2005 16:51

Fee schreef:Dag Dick,

Zoiets schreef je ook al eens eerder in een andere recensie van een restaurant. Je moet geen kraakprijzen met restaurantprijzen vergelijken. Ik vind het voor een restaurant niet duur.

Was het eten lekker?

Groetjes,

Fee
Toen gaf ik aan dat ik het daar idd niet mee mag vergelijken.

Ik reken zo iets al weer snel om in guldens.
Het was echt lekker.
Twee van mijn kinderen namen een sorbet die ze natuurlijk niet op kregen zo groot dat het was. Die heb ik opgemaakt. Heerlijk, ook veganistisch natuurlijk.

Gebruikersavatar
Dick
Berichten: 1377
Lid geworden op: wo nov 20, 2002 14:05
Leefwijze: veganist
Locatie: Drechtsteden
Contacteer:

Bericht door Dick » zo mei 01, 2005 16:52

Voor straks krijg ik Chapatisch, gemaakt door mijn oudste dochter!! :D

Ben benieuwd!!

Gebruikersavatar
Fee
Berichten: 664
Lid geworden op: zo mei 25, 2003 21:33

Bericht door Fee » zo mei 01, 2005 19:07

Dick schreef:Voor straks krijg ik Chapatisch, gemaakt door mijn oudste dochter!! :D

Ben benieuwd!!
Lijkt me ook lekker. Zelf at ik Moorse soep en daarna pizza met spinazie en vega-shoarma
Toen gaf ik aan dat ik het daar idd niet mee mag vergelijken.
Nee als je dat doet dan schrik je wel. Moet je gewoon maar niet meer doen. Het is nu eenmaal zo en het zal wel zo blijven.

Groetjes en eet smakelijk,

Fee

Gebruikersavatar
Dick
Berichten: 1377
Lid geworden op: wo nov 20, 2002 14:05
Leefwijze: veganist
Locatie: Drechtsteden
Contacteer:

Bericht door Dick » ma aug 22, 2005 12:53

Gisteren gegeten:

Sperziebonen soep (uit eten met geweten, maar dan wel gepureerd) met toast

Zelfgemaakt pizza

Zelfgemaakt perzikken,- bananen,- en citroenijs.

Gebruikersavatar
Tinus
Berichten: 238
Lid geworden op: wo mar 10, 2004 15:08
Locatie: Eindhoven

Bericht door Tinus » di aug 23, 2005 11:58

Bij mij worden het vanavond in ieder geval sojabrokken, vers uit mijn nieuwe 10 kg zak. Haha, dat wordt het komende jaar sojabrokken eten :D

Gebruikersavatar
VEMP
Berichten: 464
Lid geworden op: zo nov 24, 2002 15:57

Bericht door VEMP » di aug 23, 2005 17:38

Zelfgemaakte pizza!

Gebruikersavatar
Wanda
Berichten: 1481
Lid geworden op: di dec 24, 2002 13:43
Leefwijze: veganist
Locatie: Wisconsin, U.S.A.
Contacteer:

Bericht door Wanda » di aug 23, 2005 18:27

Wat US Airways aan mij geeft. :)

Gebruikersavatar
Framboos
Berichten: 4645
Lid geworden op: do nov 18, 2004 13:55

Bericht door Framboos » di aug 23, 2005 18:44

Wow, ga je vandaag al weg! Spannend!

Ik ga zo maar uiensoep maken, voel me niet zo goed...

Gast

Bericht door Gast » wo aug 24, 2005 18:12

lekker frituren!

vegan kroketten met aardappelschijfjes en vegan knoflookmayo.

en morgen maar weer wat gezonder eten......

Gebruikersavatar
Dick
Berichten: 1377
Lid geworden op: wo nov 20, 2002 14:05
Leefwijze: veganist
Locatie: Drechtsteden
Contacteer:

Bericht door Dick » za aug 27, 2005 20:51

Wanda schreef:Wat US Airways aan mij geeft. :)
Ik heb je net gemist denk ik.
Ik was net in eethuis de Splinter in Leiden en volgens mij ben jij er gisteren (vrijdagavond wezen eten)

Gebruikersavatar
Dick
Berichten: 1377
Lid geworden op: wo nov 20, 2002 14:05
Leefwijze: veganist
Locatie: Drechtsteden
Contacteer:

Bericht door Dick » zo aug 28, 2005 20:10

Bamie speciaal (zelf gemaakt)
als toetje warme kersen met een dubbelgevouwen dunne pannenkoek met daar tussen zelfgemaakte ijs.
Hmm lekker!!

Gebruikersavatar
Wanda
Berichten: 1481
Lid geworden op: di dec 24, 2002 13:43
Leefwijze: veganist
Locatie: Wisconsin, U.S.A.
Contacteer:

Bericht door Wanda » do sep 01, 2005 11:47

Heenweg viel mee, maar op de terugweg kreeg ik kip en vlees.
En toen ik vroeg of er extra salade aan boord was liet de stewardess mij vriendelijk weten dat ik voortaan beter mijn eigen salade mee kan nemen.
Not 'the end'!

Gebruikersavatar
Wanda
Berichten: 1481
Lid geworden op: di dec 24, 2002 13:43
Leefwijze: veganist
Locatie: Wisconsin, U.S.A.
Contacteer:

Bericht door Wanda » do sep 01, 2005 11:54

Dick schreef:Ik heb je net gemist denk ik.
Ik was net in eethuis de Splinter in Leiden en volgens mij ben jij er gisteren (vrijdagavond wezen eten)
Ik ben daar geloof ik op donderdagavond met mijn zus geweest.
Was lekker! Notenkroketjes, bruine rijst, veeeeeel groente!
Hoe wist je dat ik waarschijnlijk langs geweest was?

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten