Wat kan ik met deze ingredienten?

Deel en bespreek recepten met anderen. Culinaire hoek. Vragen en tips!

Moderators: Rick, Martine, jet

Plaats reactie
Gebruikersavatar
Rick
Site Admin
Berichten: 2172
Lid geworden op: wo nov 20, 2002 10:18
Leefwijze: veganist
Locatie: Hilversum

Bericht door Rick » wo nov 01, 2006 22:39

Styx schreef:Klinkt als mais koekjes, maar dan met kikkerertwenmeel d'r doorheen.
zo vind ik het helemaal niet klinken eigenlijk.

-gebruikergewist-

Bericht door -gebruikergewist- » do nov 02, 2006 7:11

Nee, klinkt meer als tempura.

ik

Bericht door ik » zo nov 26, 2006 4:32

voor zvoerik weetis dat pakora, groeten in jasje van kikkererwtenmeel...

Gebruikersavatar
Touma
Berichten: 18
Lid geworden op: zo aug 13, 2006 9:37

Bericht door Touma » zo nov 26, 2006 13:40

Lijkt mij ook pakora:
Kruidenpakora's.
omschrijving Heerlijke groente-kruiden beignets.
soort gerecht Borrelhapjes
hoofdingredient Groenten.
in combinatie met Kruiden/Spec. bereidingstijd 20-30 minuten
ingrediënten -10 eetlepels kikkererwtenmeel(Turkse winkel). -1/2 theelepel bakpoeder. -5 eetlepels koud water. -1/2 theelepel komijn. -1/2 theelepel cayennepeper. -1 theelepel zout. -1/2 theelepel geelwortel. -1 flinke in kleine stukjes gesneden aardappel. -10 daslook bladeren of 30 blaadjes look zonder look. -2 1/2 dl olie.
hulpmiddelen -Mesje-kom-pan.
voorbereiding -Schil de aardappel,was hem en snij in kleine stukjes.
bereidingswijze -Doe alle ingredienten door elkaar op de olie na. -Doe de olie in een pan en verwarm. -Bak hierin de pakora's door er 1 eetlepel deeg in te laten schuiven. -Bak er gelijktijdig 5 gedurende 8 minuten.
serveertips -Laat ze uitlekken op vetabsorberend papier en serveer warm.
:chef:

Gebruikersavatar
ingenting
Berichten: 1120
Lid geworden op: zo sep 11, 2005 16:05

Bericht door ingenting » do dec 14, 2006 14:05

je kan er ook gewoon hartige pannekoekjes van maken:)
(kikkererwtenmeel, beetje zout, kruiden, evt. bakpoeder, water)
en dan bv. vullen met gebakken champignons e.d.

of een soort van wentelteefjes..
wat ik meestal doe:
mengen:
1 eetlepel maizena
2 eetlepels kikkererwten meel
1/4-1/2 tl bakpoeder
kaneel naar smaak

+ genoeg rice dream of sojamelk erbij tot het een papje wordt (niet te dun...maarrrr ook niet te dik etc.)

Brood in onderdompelen of met een lepel het mengel op het brood smeren (vind ik makkelijker).
Bakken in een pannetje tot het beetje goudbruinig is..

Eet het meestal met maplesyrup/'gewone' stroop/poedersuiker
La maquereau des petits g?teaux (h)

Gebruikersavatar
* HiPpY *
Berichten: 283
Lid geworden op: vr nov 26, 2004 16:13
Leefwijze: veganist
Locatie: Wageningen

Bericht door * HiPpY * » ma dec 18, 2006 16:56

Weet iemand een lekker recept met zwarte bonen? liefst beetje pittig ;) en voor in de winter (dus geen salade)

alvast bedankt!
* PeAcE *

Gebruikersavatar
Framboos
Berichten: 4645
Lid geworden op: do nov 18, 2004 13:55

Bericht door Framboos » ma dec 18, 2006 18:31

Ik heb net een hele pan zwarte bonen op staan voor soep...

aapje

Bericht door aapje » wo dec 27, 2006 16:02

ik heb... spinazie (diepvries) en verder tofu en tempeh enzow. maar ik heb zin om iets lekkers, gezonds te maken zonder teveel moeite want ik ben echt heeeel erg brak.

iemand ideetje?

oh ook nog wel paprika en uien en uhm.. zongedroogde tomaatjes zie ik liggen.. nou ja die standaard dingetjes ook wel een beetje dus

Gebruikersavatar
Nel
Berichten: 467
Lid geworden op: di aug 08, 2006 13:23
Leefwijze: veganist
Locatie: Usquert

Bericht door Nel » wo dec 27, 2006 17:00

aapje schreef:ik heb... spinazie (diepvries) en verder tofu en tempeh enzow. maar ik heb zin om iets lekkers, gezonds te maken zonder teveel moeite want ik ben echt heeeel erg brak.

iemand ideetje?

oh ook nog wel paprika en uien en uhm.. zongedroogde tomaatjes zie ik liggen.. nou ja die standaard dingetjes ook wel een beetje dus
Alles door de macaroni. Of alles bakken en rijst erbij.

Gebruikersavatar
Touma
Berichten: 18
Lid geworden op: zo aug 13, 2006 9:37

Bericht door Touma » vr feb 02, 2007 17:53

Nel schreef:
Alles door de macaroni. Of alles bakken en rijst erbij.
Lijkt me niet lekker eruit zien.

ikke

Bericht door ikke » wo feb 07, 2007 13:31

ik heb 450 gram amandelpoeder meegekregen van me werk.. het was net over de datum dus ze mogen het niet meer gebruiken.. ik wil dat wel :) ik heb al een 'kruidenkaasje' gemaakt (op advies van collega)

maaar.. nu heb ik dus nog 350 gram over.. wat zou ik er mee kunnen?

Gebruikersavatar
Joop
Berichten: 1402
Lid geworden op: di aug 01, 2006 7:56

Bericht door Joop » wo feb 07, 2007 13:57

ikke schreef:ik heb 450 gram amandelpoeder meegekregen van me werk.. het was net over de datum dus ze mogen het niet meer gebruiken.. ik wil dat wel :) ik heb al een 'kruidenkaasje' gemaakt (op advies van collega)

maaar.. nu heb ik dus nog 350 gram over.. wat zou ik er mee kunnen?
amandelstaaf van bakken!

ellen

Bericht door ellen » wo feb 07, 2007 17:26

oeh goed idee! haha dat ik daar niet opgekomen was...
heb je toevallig ook een recept of iemand anders ofzow?

zou fijn zijn.. kan het voor me papa's verjaardag maken.. dan kan ik mss de familie nog overtuigen dat ik niet alleen sla eet :P

Gebruikersavatar
Shantisabine
Berichten: 1327
Lid geworden op: di mar 28, 2006 18:18

Bericht door Shantisabine » vr apr 06, 2007 17:41

Ik heb vandaag gekocht:
Black eye beans
mung beans
urid dal chilka (gesplete oerdi bonen ongepeld, jaja, ook die spelfout staat op de verpakking)

Iemand wilde idee'en hiermee? Niet perse met alle drie de ingredienten :wink:

Gebruikersavatar
ingenting
Berichten: 1120
Lid geworden op: zo sep 11, 2005 16:05

Bericht door ingenting » vr apr 06, 2007 17:58

mung bonen => kiemen => in salades, op brood, in pita broodje + andere dingen etc.

de rest ben ik even vergeten.
black eyed peas zou je met rijst kunnen mengen met verschillende kruiden?
La maquereau des petits g?teaux (h)

Gebruikersavatar
Wanda
Berichten: 1481
Lid geworden op: di dec 24, 2002 13:43
Leefwijze: veganist
Locatie: Wisconsin, U.S.A.
Contacteer:

Bericht door Wanda » wo apr 11, 2007 14:34

Shantisabine schreef:Ik heb vandaag gekocht:
Black eye beans
mung beans
urid dal chilka (gesplete oerdi bonen ongepeld, jaja, ook die spelfout staat op de verpakking)

Iemand wilde idee'en hiermee? Niet perse met alle drie de ingredienten :wink:
Van mung beans maak ik vaak een stew.
Ik bak dan wat knoflook en doe er ui en rode paprika bij.
Als het een beetje gebakken is doe ik er mung beans en kokend water bij en kook het tot de mung beans klaar zijn.
Ik doe het altijd voor 10 minuten in mijn pressure cooker, maar zal vast ook goed lukken zonder.
Dan nog wat citroensap er bij en klaar.

Gebruikersavatar
* HiPpY *
Berichten: 283
Lid geworden op: vr nov 26, 2004 16:13
Leefwijze: veganist
Locatie: Wageningen

Bericht door * HiPpY * » wo mei 23, 2007 15:10

iemand een lekker paksoi recept? ik wok het altijd tot een curry met vanalles maar dat ben ik nu even zat... maar m'n inspiratie is echt op vandaag...
* PeAcE *

Gebruikersavatar
marjan
Berichten: 2633
Lid geworden op: wo jan 21, 2004 21:53
Leefwijze: veganist
Locatie: Winterswijk

Bericht door marjan » wo mei 23, 2007 15:46

Ja, paksoi met hazelnoot-mosterdsaus uit "De beste vegetarische recepten"

Gebruikersavatar
marjan
Berichten: 2633
Lid geworden op: wo jan 21, 2004 21:53
Leefwijze: veganist
Locatie: Winterswijk

Bericht door marjan » wo mei 23, 2007 15:52

Voor 4 porties
1 kg paksoi en zout

voor de saus:
35 gram margarine
35 gram meel
1,5 dl kookvocht
1,5 dl sojamelk
zout en peper
1 theelepel mosterd (of meer als je er van houdt)
3 eetlepels fijngehakte hazelnoten

Was de paksoi in zijn geheel en kook de groente in water met zout in 7 -10 minuten beetgaar. Laat de groente uitlekken en vang het kookvocht op. Smelt de margarine in een pan, voeg meel toe en schenk scheutje voor scheutje het kookvocht van de paksoi en de sojamelk erbij. Roer tot een gladde saus is verkregen en breng op smaak met peper, zout en mosterd.
Rooster de hazelnoten in een droge koekepan goudbruin. Leg de paksoi in een schaal of op je bord en schenk de saus erover. Bestrooi het geheel met hazelnoten.

Gebruikersavatar
jet
Moderator
Berichten: 3881
Lid geworden op: vr jun 08, 2007 21:52
Leefwijze: veganist

lijnzaadolie, wat doe ik ermee?

Bericht door jet » di jul 24, 2007 20:00

Van een arts kreeg ik als advies lijnzaadolie te gebruiken (iets met omega 3 tekort enzo).
Maar nou vind ik dat spul echt niet te eten... *ril* :shock:
Hoe krijg ik een lepel lijnzaadolie weg?

Heb al geprobeerd:
-door de sojayoghert
-met een hap banaan
-door een hartig tofupapje met veel kruiden (om de smaak te maskeren)
-.....

het eind van het liedje is evenwel dat ik boven de gootsteen sta te kokhalzen...
Dus wie heeft voor mij de gouden tip?

groetjes
Jet

p.s. liefst ook nog een glutenvrije tip, daar ik ook van de glutenvrij ben... :)

Plaats reactie