Fermentatie topic

Deel en bespreek recepten met anderen. Culinaire hoek. Vragen en tips!

Moderators: Rick, Martine, jet

Plaats reactie
Gebruikersavatar
Martine
Moderator
Berichten: 2861
Lid geworden op: za aug 06, 2011 17:21

Re: Fermentatie topic

Bericht door Martine » vr jan 02, 2015 22:51

Nee, nog niet :oops:

Wel veel gegoogled en gelezen. Ik kan nergens gochugaru chilipoeder vinden. Waarschijnlijk kijk ik er steeds overheen, want bij de grote toko's in het centrum van Amsterdam moet het toch wel te vinden zijn lijkt me.
Kom eens kijken op Vegetus en Gewoon Vegan!

Gebruikersavatar
Dani
Berichten: 1030
Lid geworden op: di okt 18, 2011 20:46
Leefwijze: veganist
Locatie: Provincie Groningen
Contacteer:

Re: Fermentatie topic

Bericht door Dani » vr jan 02, 2015 22:54

Ja daar ga ik morgen heen (Amsterdam)! Ik heb de naam opgeschreven, dan kan ik het tonen aan iemand in de winkel als ik het niet vind :)
Amazing Oriental heeft het zeker:
http://www.orientalwebshop.nl/wang-red- ... oarse-453g
Laatst gewijzigd door Dani op vr jan 02, 2015 22:58, 1 keer totaal gewijzigd.
Plantaardigheidjes , een vegan receptenblog, nu ook op facebook.

Gebruikersavatar
Dani
Berichten: 1030
Lid geworden op: di okt 18, 2011 20:46
Leefwijze: veganist
Locatie: Provincie Groningen
Contacteer:

Re: Fermentatie topic

Bericht door Dani » vr jan 02, 2015 22:55

Marianne schreef: Ben nu sowieso met Koreaanse recepten aan het experimenteren.
Klinkt interessant :-D
Plantaardigheidjes , een vegan receptenblog, nu ook op facebook.

Marianne
Berichten: 280
Lid geworden op: za dec 29, 2012 11:26
Leefwijze: veganist

Re: Fermentatie topic

Bericht door Marianne » za jan 03, 2015 9:25

Ik kan nergens gochugaru chilipoeder vinden.
In mijn kookboekje staat dat jeKoreaanse chilipoeder kunt vervangen door drie delen paprikapoeder en een deel cayennepeper. En dat is lekker pittig! :-D

Gebruikersavatar
Martine
Moderator
Berichten: 2861
Lid geworden op: za aug 06, 2011 17:21

Re: Fermentatie topic

Bericht door Martine » za jan 03, 2015 14:22

Ja dat kan wel, maar het schijnt dat je dan toch een iets andere smaak krijgt dan met echte gochugaru...
Kom eens kijken op Vegetus en Gewoon Vegan!

Gebruikersavatar
Dani
Berichten: 1030
Lid geworden op: di okt 18, 2011 20:46
Leefwijze: veganist
Locatie: Provincie Groningen
Contacteer:

Re: Fermentatie topic

Bericht door Dani » za jan 03, 2015 17:24

Ik heb het gevonden bij amazing oriental; het heet red chilli pepper van Wang. Er staat geen gochugaru op, maar is het wel. Bij die andere grote toko op de zeedijk (?), hadden ze alleen een zak van 1,3 kilo voor Eur 16. Dat vond ik iets te.
Nergens overigens een Keulse pot, of zuurkool pot te vinden in 1 of 5 liter, alleen online.
Wel liep ik tegen het boek Fermenting Vegetables aan, die was ik digitaal aan het lezen, maar ik heb ook maar dit "echte" exemplaar gekocht (bij Duikelman). Mooi, fris en modern boek. Beter te lezen dan The Art of Fermenting.
Laatst gewijzigd door Dani op za jan 03, 2015 19:14, 1 keer totaal gewijzigd.
Plantaardigheidjes , een vegan receptenblog, nu ook op facebook.

Gebruikersavatar
Martine
Moderator
Berichten: 2861
Lid geworden op: za aug 06, 2011 17:21

Re: Fermentatie topic

Bericht door Martine » za jan 03, 2015 18:27

Je kunt ook wel een glazen pot gebruiken lijkt me. Ik bewaar altijd grote potten van Smaakt soep e.d. voor dit soort dingen. Die zijn eerder een halve liter dan een hele, maar ik vind het niet erg om meerdere potten te vullen. Past ook makkelijker in de koelkast later.
Kom eens kijken op Vegetus en Gewoon Vegan!

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Bing [Bot] en 3 gasten