Heeft iemand misschien tips over hoe je de pitjes uit een granaatappel krijgt ?
Ik heb op youtube wel filmpjes gezien, dat je er wat op moet kloppen en dat ze er dan 'zo' uit zouden vallen, maar bij mij komt het meestal neer op peuteren en nadien de halve keuken soppen...
De watermethode! Doormidden snijden en dan voorzichtig met je vingers in een grote kom met water de granaatappel onder water pellen.
De zaadjes gaan naar de bodem, velletjes en restjes schil drijven.
Zoals hier:
Ik zag laatst een filmpje van een Turkse man op het platteland die had een prachtige snijtechniek. Maar die kan ik niet meer vinden. Jammer want dat wilde ik ook nog wel een keer proberen
Hmmm, ik ben vast een evengrote knoeipoets. Vaatdoekje erbij (wel een donkere...) en toch maar een keer proberen zou ik zeggen! Ik vind losse pitjes eten lang niet zo veel voldoening geven als zo opeten!
Nou, ik was erg blij met de onderwater tip ! Er ging een halve granaatappel door mijn fruitontbijt, en de andere helft van de pitjes doe ik morgen weer of snack ik tussendoor lekker op of doe ze bij mijn avondeten als toetje
En ik was ook vooral erg verheugd dat ik niet meer zo'n zooi had ( al moet de keuken nog steeds schoon, maar dat ligt meer aan andere dingen die ik dan weer wél heb geknoeid... )