Recept Hongaars Stoofpotje

Doe jij mee met de VeganChallenge? En heb je vragen? Stel ze dan hier

Moderators: Rick, Martine, Vegantastic

Plaats reactie
sillygirl
Berichten: 380
Lid geworden op: wo dec 11, 2013 13:10
Leefwijze: veganist

Recept Hongaars Stoofpotje

Bericht door sillygirl » vr jan 03, 2014 18:25

Ik heb vanavond dit Hongaarse stoofpotje gemaakt, maar kwam er tijdens het koken achter dat in de instructie bouillon genoemd wordt, dat niet in de lijst ingrediënten staat. OP de gok heb ik toen 1 blokje en 500 ml water gebruikt maar het uiteindelijke resultaat was maaltijdsoep :lol: (wel heel smaakvol overigens).
Weet iemand nog wat de bedoeling was in het originele recept, de helft minder ofzo? Of hoefde er geen bouillon bij.
Iig een lekkere mix van kruiden en groenten :)

Gebruikersavatar
Martine
Moderator
Berichten: 2860
Lid geworden op: za aug 06, 2011 17:21

Re: Recept Hongaars Stoofpotje

Bericht door Martine » vr jan 03, 2014 21:13

Ik heb dit recept nog nooit gemaakt, maar een stoofpotje is geen soep, dus 500 ml bouillon lijkt me inderdaad wat veel :grin:

Volgende keer zou ik het in eerste instantie zonder bouillon maken (alleen wijn dus) en dan geleidelijk bouillon toevoegen als je het te droog vindt.
Kom eens kijken op Vegetus en Gewoon Vegan!

sillygirl
Berichten: 380
Lid geworden op: wo dec 11, 2013 13:10
Leefwijze: veganist

Re: Recept Hongaars Stoofpotje

Bericht door sillygirl » vr jan 03, 2014 21:41

ja, ik dacht ik maak 500 ml omdat dat dan 1 blokje is, en dan kijk ik wel hoeveel ik er daadwerkelijk in doe. Maar vervolgens gooide ik achteloos de hele maatbeker leeg en tja. :lol:

MBVegan31
Berichten: 422
Lid geworden op: ma mar 18, 2013 11:34
Leefwijze: veganist

Re: Recept Hongaars Stoofpotje

Bericht door MBVegan31 » vr jan 03, 2014 22:30

Haha ik heb m ook gemaakt en heb t toen volgens mij nog nagevraagd en uiteindelijk 50-100 ml gebruikt :mrgreen:

Gebruikersavatar
Mystique
Berichten: 970
Lid geworden op: wo jan 23, 2013 13:09
Leefwijze: veganist

Re: Recept Hongaars Stoofpotje

Bericht door Mystique » za jan 04, 2014 11:23

Als ik m'n gerecht vochtig genoeg vind gebruik ik vaak enkel een half blokje bouillon die ik er verkruimeld doorheen doe (dus zonder het water), omdat ik vind dat het vaak net een beetje extra smaak krijgt van zo'n blokje.

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast