Verwarring omtrent azijn

Heeft u algemene vragen op het gebied van veganisme?

Moderators: Rick, Martine, jet, Rorrim

Plaats reactie
TB_890
Berichten: 2
Lid geworden op: di jul 25, 2017 13:08
Leefwijze: veganist

Verwarring omtrent azijn

Bericht door TB_890 » di jul 25, 2017 13:33

Hallo mensen,

Ik zit even met een vraagje omtrent azijn en hoop dat jullie mij wat wijzer kunnen maken hierover.

https://wiki.veganisme.org/index.php/Azijn

Op de wiki-veganisme pagina van azijn staat dat het alleen veganistisch is als het beginproduct niet met dierlijke producten is geklaard.

Geldt dit ook voor azijnzuur (E260) zoals dat bijvoorbeeld wordt toegevoegd in sauzen?

Zo ja, waarom staat E260 dan niet tussen de ''mogelijk niet-vegan'' nummers zoals bijvoorbeeld E471?

Alvast bedankt. :)

Thomas

Gebruikersavatar
Martine
Moderator
Berichten: 2860
Lid geworden op: za aug 06, 2011 17:21

Re: Verwarring omtrent azijn

Bericht door Martine » di jul 25, 2017 17:25

Azijnzuur wordt over het algemeen chemisch-synthetisch gemaakt, zoals onder 'synthetische methode' in het artikel staat. Winnen uit azijn is te duur en dat wordt dus niet gedaan. Daarom staat het niet op de lijst.
Kom eens kijken op Vegetus en Gewoon Vegan!

TB_890
Berichten: 2
Lid geworden op: di jul 25, 2017 13:08
Leefwijze: veganist

Re: Verwarring omtrent azijn

Bericht door TB_890 » di jul 25, 2017 18:22

Dus azijnzuur E260 is veganistisch?

Gebruikersavatar
Martine
Moderator
Berichten: 2860
Lid geworden op: za aug 06, 2011 17:21

Re: Verwarring omtrent azijn

Bericht door Martine » wo jul 26, 2017 10:26

Ja.
Kom eens kijken op Vegetus en Gewoon Vegan!

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten