© Lincy La Heij | lincyphotography.tumblr.com

ndaag op Wereld Veganisme Dag tijdens VegFest NL mochten we dan éindelijk de winnaars bekend maken van de Vegan Awards 2014. Maar liefst zeven Vegan (Friendly) initiatieven gingen naar huis met een award.

Alle winnaars nog een keer op een rij:

– Beste vegan friendly City: Amsterdam
– Beste vegan friendly cateraar: Dutch Weed Burger
– Beste vegan blog: De Planteneter
– Beste vegan kook- of lifestyleboek: De Vegarevolutie – Lisa Steltenpool
– Beste vegan friendly (web)winkel: VEGA-LIFE
– Beste vegan friendly merk: De Vegetarische Slager
– Beste vegan friendly restaurant: De Vegetarische Snackbar

In de nieuwe categorie ‘Best Vegan Friendly City’ waren de gemeentes Rotterdam, Amsterdam en Den Haag in de race voor een award. Uiteindelijk won de Amsterdam met 625 stemmen. Helaas moesten ze schitteren in afwezigheid en wordt de award later aangeboden aan de burgemeester.

Er zijn inmiddels meer dan 50 Nederlandstalige vegan blogs. Maar alleen Plantaardigheidjes, De Planteneter, Veganista.eu, Watmaakt.suzette.nu en Vegetus maakten dit jaar kans op een Vegan Award. Net als vorig jaar ging Boele Ystma van De Planteneter aan de haal met de award met een record van 1.298 stemmen.

© Lincy La Heij | lincyphotography.tumblr.com

Gebrek aan vegan kookboeken is er niet dit jaar. De Vegarevolutie Lisa Steltenpool won overtuigend met 594 stemmen. Ook de e-books Ontbijtreceptbook van de Groene Meisjes en Plantaardig Ijsplezier van Stijn de Kock maakten kans net als Plant Power van Lisette Kreischer en De Vrolijke Veganist van Floris van den Berg.

© Lincy La Heij | lincyphotography.tumblr.com

In de categorie Beste Vegan Friendly Cateraar was het een nek-aan-nek race tussen Dutch Weed Burger en Just Like Your Mom. Uiteindelijk won Dutch Weed Burger met 487 stemmen. Andere genomineerden in deze categorie waren Happi Herbi, Dophert en Planty Food.

© Lincy La Heij | lincyphotography.tumblr.com

Alex en Mirjam van Vega-Life stonden klaar om de Award in ontvangst te nemen voor de beste Vegan Friendly (web)winkel. Op de voet gevolgd door Veggiedeli, Vegabond, Veggie4U en Vegan Mission.

© Lincy La Heij | lincyphotography.tumblr.com

De Vegetarische Slager is een populair merk aan het worden en liet de concurrentie dan ook ver achter zich met 713 stemmen. Andere genomineerden waren Alpro soya, Lush, Wilmersburger en nieuwkomer Goody Good Stuff.

© Lincy La Heij | lincyphotography.tumblr.com

Ook vegan (friendly) restaurants komen er steeds meer. De Vegetarische Snackbar mag de award van vorig jaar omwisselen voor een gloednieuwe en won met 393 stemmen. Dophert en De Jongens op ’t Zand liet hij niet ver achter zich. Andere genomineerden waren Spirit, Gare du Nord, Veggies on Fire en Leaf Vegetarian.

© Lincy La Heij | lincyphotography.tumblr.com