dsc_0009-website

De Vegan Awards 2016 zijn zondagavond uitgereikt door de Nederlandse Vereniging voor Veganisme. De uitreiking vond plaats op VegFestNL in de Jaarbeurs in Utrecht, waar honderden mensen naar de uitreiking kwamen. Zeven winnaars gingen naar huis met een Vegan Award.

Vegan Awards

De Vegan Awards worden sinds 2012 jaarlijks uitgereikt door de Nederlandse Vereniging voor Veganisme. De stembussen waren van 1 tot en met 20 november geopend via veganawards.nl. Het publiek kon stemmen op een van de zeven genomineerden met een vegan of vegan friendly aanbod in zeven categorieën. In totaal werden maar liefst 15.758 stemmen uitgebracht.

Winnaars

De Groene Meisjes schitterden in afwezigheid toen zij de award voor ‘Beste vegan (kook)boek’ in ontvangst mochten nemen. De Haagse cateraar en eetgelegenheid VeggieSaurus won de award voor ‘Beste vegan (friendly) cateraar’. Blogger en schrijver Lisa Stel werd bekroond met een award voor haar blog Lisa Goes Vegan. De plantaardige kipstuckjes van De Vegetarische Slager wonnen met een ruime voorsprong de award voor ‘Beste vegan product’. Het lekkerst eet je bij Oproer in Utrecht, die de award won voor ‘Beste vegan (friendly) eetgelegenheid’. Veggie4U won in de categorie ‘Beste vegan (friendly) (web)winkel’ met hun winkel in Den Haag. En het Amsterdamse Meatless District ging naar huis met de award voor ‘Beste vegan nieuwkomer’. Wil je weten hoeveel stemmen alle genomineerden hadden? Scroll naar beneden!

Vegan Awards 2017

De uitreiking werd afgesloten met goed nieuws. Vanaf volgend jaar zijn alle categorieën vegan! Elk jaar werd er al gekeken welke categorieën vegan konden worden, gezien het huidige aanbod. Op dit moment zijn de categorieën cateraar, eetgelegenheid en winkel nog ‘vegan friendly’.  Vanaf volgend jaar zijn alle categorieën dus vegan. Elk jaar komen er meer vegan ondernemers bij. De awards volledig vegan maken was een logische volgende stap.

Beste eetgelegenheid: Oproer ©Konrad Szymanski

Beste nieuwkomer: Meatless District ©Konrad Szymanski

Beste blog of vlog: Lisa Goes Vegan ©Konrad Szymanski

Beste (web)shop: Veggie4U ©Konrad Szymanski

Beste product: kipstuckjes, De Vegetarische Slager ©Konrad Szymanski


Stemmen overzicht

Categorie Naam Stemmen
Beste Nederlandse vegan blog of vlog www.lisagoesvegan.com 593
Beste vegan product (in Nederland verkrijgbaar) De Vegetarische Slager, Kipstuckjes 969
Beste Nederlandse vegan (kook)boek De Groene Meisjes, Merel Wildschut Jamie van Zijl 578
Beste Nederlandse vegan nieuwkomer Meatless District, Amsterdam, restaurant 525
Beste vegan friendly eetgelegenheid (Nederlands) Oproer, Utrecht 472
Beste Nederlandse vegan (friendly) (web)winkel Veggie4U, Den Haag 624
Beste Nederlandse vegan (friendly) cateraar Veggiesaurus, Den Haag 811