Geschreven door Debby van Velzen

Op 1 november is het Wereld Veganismedag. Een dag waarop de wereld hopelijk even stilstaat bij het fenomeen veganisme en wat dit voor anderen kan betekenen. En een mooie aanleiding voor media om hier aandacht aan te besteden. Ik sta vandaag stil bij de impact van veganisme.

Een wereld van verschil

In je eentje kan je de wereld niet veranderen, wordt weleens gezegd wanneer je iemand vertelt dat je veganist bent of wilt worden. Maar men vergeet daarbij het individu: het dier in kwestie, het slachtoffer. Je kan namelijk wel íemands wereld veranderen. Met jouw dagelijkse keuzes kan je elke dag weer kiezen voor producten waar geen dieren voor gebruikt en gedood worden. We kunnen daar immers prima zonder leven. We helpen je daar graag bij!

(Wereld)gezondheid

Wereldwijd worden steeds meer mensen ziek of leven ongezond. Je kan de kans op bepaalde ziektes, waaronder ischemische hartziekte, diabetes type 2, hypertensie, bepaalde vormen van kanker en obesitas, verkleinen door een overwegend gezond en uitgebalanceerd plantaardig dieet. Dit wordt onder meer onderschreven door de Academy of Nutrition and Dietetics in de VS.
Wil je hier meer over lezen? Check: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/27886704

Een verschil voor de wereld

Ontbossing, klimaatverandering, watervervuiling, verdwijnend leefgebied van mensen en wilde dieren, luchtverontreiniging, mestoverschot, bodemverontreiniging, monoculturen, kunstmest, pesticiden, zoetwatervoorraden, landschappen, wereldvoedselverdeling… Naast dat we dieren anno 2017 helemaal niet meer hoeven te gebruiken om gezond te kunnen leven, hebben plantaardige producten meestal ook een veel lagere impact op de wereld die we samen delen.

Wil jij een wereld van verschil maken voor dieren, jezelf en je medemens? #GoVegan! Op onze Vegan Wiki vind je vegan producten, op onze VeganChallenge website vele recepten.