Vandaag verscheen er het bericht dat er Voor astronaut André Kuipers vijf kilo oude kaas naar het internationale ruimtestation ISS is geschoten.

Kuipers gaat op 21 december de ruimte in en wilde daar oude kaas op het menu hebben, meldt kaasfabriek Westland uit Huizen. De kaas heeft niet alleen in de ruimte, maar ook op aarde een hele reis afgelegd. De kaas is gemaakt in Nederland en daarna naar Amerika geëxporteerd. ” Daar werd de kaas volgens NASA-regels verpakt. Vervolgens ging de kaas nog naar de lanceerbasis  in Kazachstan.Daar werd de kaas uiteindelijk de ruimte in geschoten.

In totaal zweven nu 32 stukken kaas  in de ruimte. In januari gaat er een tweede raket met vijf kilo  kaas de ruimte in.

Lees het gehele artikel op: www.depers.nl

Juist het zien van de aarde vanuit de ruimte zou men toch moeten laten beseffen dat men juist zuinig moet omgaan met onze aardbol. Al eerder zijn er berichten verschenen over kaas en zuivel als een van de meest milieuonvriendelijke producten. Kaas staat op nummer drie van de lijst eiwitbronnen met de meeste CO2 uitstoot.

Het Nederlandse Voedingscentrum rekende uit dat de productie van 1 kilo kaas ruim 3000 liter water kost.

Onderzoeker Jan Dijkstra: “Koeien zijn een grote bron van broeikasgassen. Voor elke kilo voer die ze eten, stoten ze gemiddeld 20 gram methaan uit. Dit broeikasgas is ruim 20 keer zo schadelijk als het broeikasgas CO2.”

Kaas is niet alleen slecht voor het milieu, maar zorgt ook voor dierenleed. Zie daar meer over op www.melkjekanzonder.nl.