Den Haag 24-09-2011- De eerste Triodos HartHoofdprijs is gewonnen door de Vegetarische Slager.

Tijdens de internetstemming kwam De Vegetarische Slager als eerste uit de bus, in een competitie met 8 andere duurzame ondernemers.

De Vegetarische Slager ging bijna één jaar geleden van start in Den Haag en heeft inmiddels ruim 30 verkooppunten verspreid over Nederland en België.

Ambitie van de Vegetarische Slager is om dieren uit de voedselketen te bevrijden door producten op basis van plantaardige eiwitten te maken. Jaap Korteweg: “wanneer je mensen lekkerder kunt laten eten en tegelijk iets goeds kunt laten doen voor dieren, natuur, klimaat,milieu,het wereldvoedselvraagstuk en hun eigengezondheid, kan dat een doorbraak betekenen die we wereld een ander aanzien kan geven”.

De producten van de Vegetarische Slager hebben als uitgangspunt dat zelfs hartstochtelijke vleeseters ze lekker moeten kunnen vinden zonder gewenningsperiode of zonder het gevoel iets te missen. Toen Ferran Adria (El Bulli) de 100% plantaardige kipspiesjes proefde in hotel/restaurant Elzenduin kon hij niet geloven dat het geen kip was! Jaap Korteweg: “als we zelfs de beste kok ter wereld kunnen overtuigen, moet dat zeker lukken met de 75% van de Nederlanders die niet meer dagelijks vlees eet, maar nog op zoek is naar spectaculaire plantaardige vervangers.”

De Vegetarische Slager bankiert bij Triodos Bank omdat het de enige zelfstandige bank in Nederland is die kiest voor louter reële economie met een duurzame grondslag. The Financial Times riep Triodos Bank zelfs uit tot de meest duurzame bank ter wereld.

Jaap Korteweg:”De erkenning door Triodos Bank via de HartHoofdprijs vervult het hele team met grote trots. We zullen de geldprijs van 10.000€ besteden aan de verdere ontwikkeling van spectaculaire nieuwe, plantaardige vleesvervangers en verdere groei van de keten. Een 100% plantaardige rookworst staat hoog op onze verlanglijst!”