De Nederlandse Vereniging voor Veganisme (NVV) zet zich op verschillende manieren in om het veganisme te promoten. Op deze pagina hebben we een aantal projecten uitgelicht.


VeganChallenge

De VeganChallenge is een leuke, praktische en laagdrempelige manier om in aanraking te komen met veganisme. het is een van de belangrijkste projecten binnen de NVV, waar op dit moment al meer dan 21.000 deelnemers aan hebben meegedaan. Twee keer per jaar wordt er door vrijwilligers van het VeganChallenge team een challenge opgezet: op 1 april en op 1 oktober. Deelnemers kunnen zich gratis inschrijven en ontvangen gedurende de maand april of oktober elke dag een e-mail met recepten, evenementen en tips. Daarnaast vinden ze veel informatie en ondersteuning via www.veganchallenge.nl, het Vegan Buddy systeem en de speciale VeganChallenge deelnemers facebookgroep.

Voor meer informatie kan je kijken op de VeganChallenge website.


Melk, je kan zonder!

Met Melk, je kan zonder! (MJKZ) informeert de NVV mensen over de keerzijde van zuivel om mensen te motiveren over te stappen op plantaardige alternatieven. In het werk van de campagne wordt verder regelmatig verwezen naar veganisme en de NVV. De campagne is in 2014 gelanceerd met een animatie-video en eigen website.

Voor meer informatie kan je kijken op de Melk, je kan zonder! website.


Vegan Wiki

Vegan Wiki is een informatiebron over veganisme in Nederland met het doel de veganistische leefstijl eenvoudiger te maken. Op Vegan Wiki vinden gebruikers een database aan producten die geschikt zijn voor veganisten. Daarnaast biedt het uitgebreide informatie over veganisme. Maandelijks worden updates aan Vegan Wiki genoemd in de NVV Nieuwsbrief.

Voor meer informatie kan je kijken op de Vegan Wiki website.


VEGAN Magazine

VEGAN Magazine wordt vier keer per jaar uitgegeven en verspreid onder de leden van de NVV. Twee weken na uitkomst, wordt het magazine op de website geplaatst onder het kopje ‘Veganisme’. Daarnaast wordt VEGAN Magazine gebruikt bij stands als promotiemateriaal. Het magazine is ook na te bestellen via onze webshop.

Voor meer informatie over VEGAN Magazine kan je kijken op onze website.


Samenwerking met Vegan Runners Nederland

De Nederlandse Vereniging voor Veganisme (NVV) en Vegan Runners Nederland (VRNL) zijn een samenwerking aangegaan. Dankzij de financiële sponsoring van de NVV, kan VRNL investeren in haar merchandiseaanbod. Dit maakt het mogelijk om meer leden sneller van een officieel teamshirt te voorzien. Oftewel: meer vegan promotie op de atletiekbaan, op de weg en op de trails.

Meer informatie over de samenwerking tussen Vegan Runners en de NVV lees je op onze website.


Samenwerking met Plant Power

De VeganChallenge werkt sinds juli 2017 samen met Plant Power en Animal Rights. Door middel van wederzijdse promotie kunnen beide campagnes elkaar versterken in het gemeenschappelijke doel om veganisme uit te dragen. Plant Power campagnecoördinator Jurjen Ruijter: “De lezers van onze Plant Power brochure krijgen met de VeganChallenge een leuke uitdaging in handen om aan de slag te gaan met plantaardig eten. Daarnaast biedt de VeganChallenge een schat aan informatie en gratis recepten. Een enorme meerwaarde.”

Meer informatie over de samenwerking tussen Plant Power en de NVV lees je op onze VeganChallenge website.


Maar de NVV doet nog veel meer!

Verder promoten we het veganisme via deze website, onze maandelijkse nieuwsbrief, Facebook en Twitter. Naast onze website, beheren wij een forum voor veganisten en andere geïnteresseerden om vragen te stellen, te discussiëren en ontmoetingen te arrangeren. Ook zijn wij regelmatig aanwezig met stands op festivals om de bezoekers van informatie te voorzien. Bekijk onze agenda voor een overzicht. Zelf organiseren wij jaarlijks de uitreiking van de Vegan Awards. In Nederland zijn we de vertegenwoordiger van het officiële Vegan Keurmerk van de The Vegan Society.