Laden Evenementen
Dit evenement is voorbij.

Zaterdag 6 augustus faciliteer ik een spetterende BBQ in de tuin van CW: Bentismaheerd nummer 23 (Groningen). Het lijkt me leuk als jij hier bij bent!

Het idee is dat ieder een 100% plantaardig hapje maakt voor op de bbq en ook een sapje of drankje mee brengt. Ik vraag uitdrukkelijk géén vlees, vis, kaas, melk, eieren, honing of andere dierlijke producten mee te brengen, omdat het voor de dieren ook een feest moet zijn (als je hier meer over wilt weten, vraag me gerust). Wees gerust, het is niet zo ingewikkeld als je misschien denkt.
Dingen die je bijvoorbeeld zou kunnen maken: salade, soep, tapenades (voor broodjes zorg ik), groentenspiesjes, gevulde champignons/tomaatjes, plakken aubergine,’nepvlees’ (natuurvoedingswinkels en de Amazing Oriental op de Korreweg hebben een heleboel, of experimenteer zelf met producten als tofu, tempeh, seitan, bonen of granen), fruitsalade… Als je het lastig vindt iets te bedenken kun je ook bijv. chips, nootjes of pure chocoladerepen van de winkel meebrengen. I won’t kill you 😉

Dat dus over het eten. Omdat we de centrale ruimte naast de tuin ook zullen gebruiken (zeker als het slecht weer wordt, waar we natuurlijk niet van uit gaan), wordt om een kleine bijdrage gevraagd. Te denken valt aan ongeveer 1 euro per persoon, of wat je kunt missen. Je kunt je bijdrage ter plekke in Flores het Feestvarken (=spaarpot) stoppen. Wat we eventueel overhouden, doneer ik aan het eind van het jaar aan stichting Anti Dierproeven Coalitie ( www.stopdierproeven.org).

De ervaring leert dat er altijd veel mensen komen en dat het erg gezellig is. Schroom dus niet je hoofd even te laten zien, of je thuis nou vegetarier, veganist, flexitarier, vleeseter, pescotarier of non-arier bent 🙂

Extra: Voor de liefhebbers plaats ik een grote bestelling bij webwinkel Veggiedeli: www.vegiedeli.nl. En ook plaats ik een glutenmeelbestelling, voor degenen die zelf voordelig seitan willen (leren) maken: http://www.dehoopklarenbee​k.nl/web/index.php?p=produ​ctsList&iCategory=9 (2 euro per 500 gram of 7,50 euro voor 2,5kg).
Voordelen van een groepsbestelling: geen verzendkosten en er hoeft niet voor elk plantaardig vleesje een auto te rijden.
Wil je ook producten bestellen, geef je lijstje dan uiterlijk zondag 31 juli aan mij door (let er op dat je specifiek bent in de namen van de producten en de hoeveelheden). Ik schiet voor, geef naderhand mijn rekeningnummer en het bedrag door. Je bestelling kun je op de BBQ ophalen. =>note voor de veganisten onder ons: niet alle producten zijn volledig vegan, let dus goed op!

Vriendelijke groet,
Jasmijn (mail: jasmijn_berg@hotmail.com, tel: 0624147711)

Deel dit bericht, kies jouw platform!