Laden Evenementen
Dit evenement is voorbij.

De Nederlandse Vereniging voor Veganisme (NVV), Bite Back en Lush zetten zich gezamenlijk in voor de campagne “Waardeloze Haantjes”. Daantje het haantje, de mascotte van deze campagne, zal in aanloop van Pasen aandacht vragen voor de 30 miljoen mannelijke kuikentjes – de broertjes van Daantje – die jaarlijks in Nederland vergast en versnipperd worden voor de eierproductie. Niet alleen zal Daantje het haantje mensen informeren over zijn broertjes, hij zal vooral ook vertellen over hoe het anders en leuker kan.


Daantje het haantje zal tijdens deze informatietour de volgende steden bezoeken. Daantje is op deze dagen vanaf 13.00 uur te vinden bij de ingang van Lush in de desbetreffende stad. Lush is een winkelketen met een groot assortiment plantaardige verzorgingsproducten.


– maandag 2 april: Haarlem

– dinsdag 3 april: Rotterdam

– woensdag 4 april: Maastricht (met ondersteuning van Dierenbelangen)

– donderdag 5 april: Den Bosch

– vrijdag 6 april: Amsterdam


Met deze actietoer wil de NVV bekendheid geven aan de massale en onnodige kuikenmoord. De NVV zal tijdens de actie voorbijgangers informeren over het leed achter de eieren en specifiek over de haantjes. De consument zal ook verwezen worden naar de campagnewebsite


We zijn nog steeds op zoek naar vrijwilligers voor de Daantje tour.
Kun jij op een of meer van deze dagen helpen? Mail naar info@veganisme.org.


Zie ook de website: www.waardelozehaantjes.nl.


Deel dit bericht, kies jouw platform!