Laden Evenementen
Dit evenement is voorbij.
Afdrukken
ImageVan 2 tot en met 4 mei organiseert ASEED bij een bio-boer in de Flevopolder drie dagen kamperen met actie, workshops en discussies rond gentech, bio-industrie en alternatieven voor industriële landbouw. Wat hebben megastallen te maken met gentech? En buurtmoestuinen met het Europees Landbouwbeleid? Welke rol spelen Monsanto en andere multinationals, wat is voedselsoevereiniteit en hoe bouwen we een sociale en duurzame voedselketen uit? Dit en meer komt aan bod in de workshops, discussies en kampvuurgesprekken.
We verwachten boeren en tuiniers, studenten en dierenvrienden, activisten en slow-foodies.

In Nederland is er steeds meer belangstelling voor voedsel en landbouw, maar vooral in de landen om ons heen zijn al inspirerende bewegingen ontstaan. Zo is er bijvoorbeeld Reclaim the Fields, een netwerk van jongeren die zelf op een milieuvriendelijke en sociale manier met landbouw aan de slag willen, maar die ook protesten organiseren tegen de agro-business en al haar misstanden. In vele landen vinden nog veel acties plaats tegen velden met gentech gemanipuleerde gewassen. In Nederland komen de megastallen steeds meer onder vuur te liggen en groeit de weerstand tegen Monsanto en andere grote voedingsconcerns. En steeds meer consumenten zijn kritisch over de herkomst van hun voedsel en organiseren zich op zoek naar lokale verantwoorde alternatieven. Het landbouw-actiekamp is bedoeld om het verzet tegen de industrile landbouw te bundelen en te versterken.

De locatie van het kamp is het biologisch-dynamische akkerbouwbedrijf Gaos bij Swifterbant. Gaos vermeerdert biologische zaden, wekt duurzame energie op en is betrokken bij een bezorgdienst van biologische voeding.
Er is beperkte ruimte bij de boerderij waar het kamp wordt gehouden. En ook voor het eten en het programma weten we graag waar we aan toe zijn. Geef je daarom op tijd op: landbouwactiekamp@aseed.netDit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken .

Er is een voorlopig lijst met workshops.

Praktisch
Hier vind je wat praktische informatie en manieren om mee te helpen het kamp tot een succes te maken.

Je bent welkom vanaf zondag 1 mei, 17.00 uur. Het programma start op 2 mei. We zijn te gast op de biologisch Dynamische boerderij GAOS in Swifterbant (Elandweg 46). Zie hun website www.gaos.nu voor een eerste indruk. Entree voor het kamp is 15 euro.

Hoe je er komt
Boerderijen in de Flevopolder en openbaar vervoer gaan slecht samen. We gaan daarom een pendeldienst opzetten vanuit Dronten.
Fietsen vanaf Station Lelystad is 16km. Meer info volgt.

Eten

Mobiele actiekeuken L’Sabot kookt voor ons een heerlijke bio-vegan maaltijd.  Bonnen voor ontbijt, lunch en avondeten kosten €7,50 per dag. ’s Avonds is de bar open.

Mee nemen

Tent, slaap spullen, cash geld (geen pinautomaat in de buurt), je vrienden.

Niet mee nemen
Honden kunnen vanwege het vee op het erf niet worden toegelaten.

Meehelpen

Wil je meehelpen het kamp tot een succes te maken? Kom dan op 11 april naar Amsterdam. 19.30 overleg voor wie wil mee helpen met opbouwen, het programma en de geplande actie.
Je kunt ons ook helpen met de mobilisatie door posters en flyers te verspreiden. Download de poster en flyer van de website, of vraag ons om je één of meerdere exemplaren in toe te sturen.
Het opbouwen gebeurt op 1 mei. En op 5 mei is er nog een aantal mensen nodig om alles weer af te breken en op te ruimen.

Blijf op de hoogte

Als je wilt kun of ons volgen op facebook.com/aseedeurope of via
twitter.com/aseedeurope. Nodig je vrienden uit het zelfde te doen.

Verder zal de laatste informatie over het kamp en het programma op deze website worden geplaatst.

Alvast bedankt en hopelijk tot begin mei!

landbouwkamp

Deel dit bericht, kies jouw platform!