Laden Evenementen
Dit evenement is voorbij.

Leiden vóór een gezonde leefwereld

Zaterdag 19 oktober
tijd:
vanaf 13 uur tot diep in de avond

plaats:
in de Vrijplaats, Middelstegracht 36, Leiden

meer informatie:
fairfoodfeast@gmail.com

06 106 83 881

Je bent van harte uitgenodigd om hier bij te zijn.

Waarom dit voedselfestival?

In en rond Leiden zijn steeds meer mensen bewust en actief bezig met eerlijke, organische en gezonde voeding. Dit festival is de gelegenheid om elkaar te ontmoeten, kennis te nemen van deze ontwikkelingen èn te genieten! Alles draait om gezond, veilig en lekker eten!
Vanaf 13 uur zal de ruimte als een bijenkorf gevuld zijn met mensen, activiteit en eten.
Het karakter van het feest is bewust, betrokken, vrij & actief. Iedereen wordt dan ook uitgenodigd een rol te komen spelen op dit festival. Gedurende de Fair Food Feast gaan we alle vijf de zintuigen actief prikkelen met diverse workshops, “speakers corners”, groepsgesprekken, informatiestands, presentaties, performances, films & muziek. Alles draait om bewust en (h)eerlijk eten! Er komen workshops en demonstraties Ayurvedisch kok
en, Mexicaanse keuken en koken met tahoe/seitan (o.a.), stadslandbouw, permacultuur, “Veganisme voor beginners”, “Chi Kung”, de werking van de spijsverteringsorganen en meer.
Iedereen is welkom om in de verschillende keukens te helpen en de voorkomende klusjes te doen. Toegang is gratis.

Dit is een festival van vrijwilligers, voor doeners, door activisten.

Bijdragen ~ in natura ~ en participatie zijn bijzonder welkom. Wij zijn géén consumenten.
Er is een programma voor kinderen, met o.a. jongleren en vertellers.
Om 19:00 serveert de Vrijplaats een veganistische avondmaaltijd voor

€5,- p.p.

Doe je mee?

Wil je helpen, een workshop geven, musiceren, groente & fruit bijdragen, een discussie (in)leiden of heb je zelf een idee hoe je een bijdrage kan leveren aan dit festival?

Stuur dan een mailtje naar fairfoodfeast@gmail.com of bel 06 106 83 881. Iedereen is welkom. graag tot ziens op het Fair Food Feast.

Met hartelijke groet,
Mathijs Beijer,

namens Leiden vóór een gezonde wereld

Participanten zijn o.a. Milieudefensie, Proyecto Verde Leiden, Groen Dichterbij, Duurzaam geluk, De Onderlinge Tuinvereniging OTV (sinds 1942), de biologische supermarkten, Vrij Groen, de IVN, de Groene Idee Winkel, Gezonde Gronden, huisartsengroep Chello, Duurzaam Leiden, het Instituut voor Maatschappelijke Innovatie (IMI), Civil Society Club, Leiden vóór een gezonde wereld, Stichting Leiden Oogst en meer.

De NVV is aanwezig met een stand en rond 17.00 uur zal Daphne Wessel (communicatiemedewerker) een presentatie geven vanuit de vereniging.

 

Deel dit bericht, kies jouw platform!