Laden Evenementen
Dit evenement is voorbij.

Op zaterdag 27 oktober verzorgt de NVV een dagprogramma met maar liefst vijf lezingen in onze eigen zaal 117 op Vegenement VegFestNL. Het volledige programma vindt je onderaan deze tekst.

13:00 – 14:00 – Tom en Cilla over vegan (sport)voeding

Fitheid, veel sporten en een vegan lifestyle; veel mensen denken nog steeds dat deze drie dingen lastig samengaan. Tom (voormalig personal trainer en (sport)voedingscoach) en Cilla (communicatie- en informatiewetenschapper) bewijzen het tegendeel.

Als fanatiek CrossFitter kreeg Cilla zoveel vragen kreeg over haar voedingspatroon, eiwitten en vitamines dat Cilla in 2015 haar inmiddels succesvolle vegan healthblog SquatCilla.nl startte. Ook haar man Tom, tevens CrossFitter, kreeg geregeld vragen op dit gebied van veganisten én niet-veganisten. Daarom besloten Cilla en Tom ook hun eigen YouTube kanaal ‘VeganAnimal’ te starten.

Met een knipoog en een flinke dosis humor vertellen Tom en Cilla hoe zij denken over gezondheid, milieu,- en diergerelateerde zaken in de media. Maar ze delen online ook veel wetenschappelijk onderbouwde basisinformatie en geven antwoord op vragen als: Kom je als vegan wel aan je eiwitten? Welke voeding mag niet ontbreken in een gezond plantaardig voedingspatroon? En moeten we niet ‘gewoon’ terug naar ons oerdieet?

In deze fijne en toegankelijke lezing zullen Cilla en Tom deze én andere vragen aan bod laten komen en uitgebreid toelichten met feiten en weetjes. Er is ruimte voor dialoog en je wordt geïnspireerd en gemotiveerd om het maximale uit je voeding, fitheid en sport te halen.

Programma met links naar Facebook

Programma zaterdag:

12:00 – 13:00 – Wendy Walrabenstijn  over plantaardig eten als therapie bij ziekte
13:00 – 14:00 – Tom en Cilla over vegan (sport)voeding
14:00 – 15:00 – Stijn Bruers over effectief altruïsme en dierenleed
15:00 – 16:00 – Teske de Schepper over haar vegan avontuur
16:00 – 17:00 – Eva Meijer over politieke rechten van dieren

Programma zondag:

17:00 – 17:45 – Uitreiking Vegan Awards 2018

En verder vind je ons beide dagen met een stand op de markt waar je informatie kunt vinden over veganisme en lid kunt worden van de NVV. Mede dankzij jouw steun kunnen we vaker dingen zoals lezingen organiseren. Tot VegFestNL!

Deel dit bericht, kies jouw platform!