Laden Evenementen
Dit evenement is voorbij.

Waarom zou je dure schoenen kopen als je met dat geld ook een hongerig kind in Afrika kunt redden? De wereldberoemde Australische filosoof Peter Singer is de bekendste aanhanger van het utilitarisme: het goede doen is doen wat het grootste geluk voor het grootste aantal oplevert.

Dit utilitaristische denken levert Singer stevige discussies op. Vooral als hij het toepast op dieren. Deze godfather van de Animal Liberation-beweging vindt dat dieren niet minder waard zijn dan mensen. Mensen kunnen in principe gelukkig zijn, zonder daarvoor dieren te laten lijden. We hoeven daarom geen gebruik te maken van dieren. Zo wordt gestreefd naar een maximalisatie van geluk en minimalisatie van leed.

Het utilitarisme heeft volgens Peter Singer, hoogleraar Bio-ethiek aan Princeton University, een antwoord op alle crises van de 21ste eeuw: wereldarmoede, klimaatverandering, voedselproductie en dierenrechten. Marcel Becker, ethicus aan de Radboud Universiteit Nijmegen, gaat in gesprek met deze spraakmakende en volgens sommigen gevaarlijke denker.

De voertaal is Engels.

Deelname
€ 9,50 | medewerkers en alumnipashouders RU € 7,- | studenten gratis

Datum, tijd, locatie
Datum: maandag 2 juli 2012
Tijd: 20.00 – 22.00 uur
Locatie: Collegezalen Complex Radboud Universiteit, Mercatorpad 1, Nijmegen

Wil je je inschrijven?
Klik hier voor meer informatie: Lezing Peter Singer

Deel dit bericht, kies jouw platform!