Laden Evenementen
Dit evenement is voorbij.

Drie mensen, zes weken, 1 uitdaging. Om jullie alvast warm te maken voor de VeggieChallenge vertonen we op donderdag 18 april in samenwerking met duurzame studentenvereniging SFSA voor de allereerste keer de documentaire Vegucated. Je kan die avond kennismaken met het VeggieChallenge team en je meteen ook inschrijven voor de uitdaging. Ook kan je proeven van heerlijke vega hapjes. Toegang is gratis.

Vegucated

Een beetje een sociologisch experiment, een beetje een avonturenkomedie. Vegucated volgt drie vleesminnende en kaasverslaafde New Yorkers die de uitdaging aangaan om zes weken een veganistisch dieet uit te proberen. Gelokt door het vooruitzicht op gewichtsverlies en een betere gezondheid, ontdekken ze tijdens hun 6-weken uitdaging ook de verborgen kant van de dierindustrie. Dat zet hen aan het denken: gaan oplossingen zoals die uit Food Inc. wel ver genoeg?

Deze vrolijke documentaire laat de snelle en vaak komische evolutie van drie mensen zien die ontdekken hoe ze de wereld hap voor hap kunnen veranderen. Het is de eerste keer dat de documentaire in Nederland wordt vertoond. De première is een samenwerking van SFSA en Viva Las Vega’s. Achteraf zal er speciaal voor de aanwezigen een receptie zijn met lekkere hapjes van Viva Las Vega’s.

Bekijk hier de trailer.

Schrijf je in via Facebook.

Voor wie de smaak te pakken heeft en een eigen vega uitdaging wil aangaan, is er na de film de kans om je in te schrijven voor de Nederlandse vega-uitdaging: VeggieChallenge.nl

Voor het derde jaar op een rij organiseert stichting Viva Las Vega’s vanaf 1 mei de jaarlijkse VeggieChallenge. Tijdens
deze campagne dagen zoveel mogelijk Nederlanders (en Vlamingen) zichzelf uit om een maand lang
vaker vegetarisch of veganistisch te eten. Iedere deelnemer kiest zijn of haar eigen uitdaging. Wie elke dag vlees eet, kan bijvoorbeeld kiezen voor 1
vleesloze dag per week. Wie echter al (bijna) vegetarisch eet, kan tijdens de VeggieChallenge
experimenteren met plantaardige voeding. Voor elk wat wils dus.

 Locatie:
    Crea Amsterdam

Adres:
    Nieuwe Achtergracht 170, Amsterdam, Netherlands

Deel dit bericht, kies jouw platform!