Laden Evenementen
Dit evenement is voorbij.

Is het mogelijk een zeebanket te serveren zonder vis? Overtuig jezelf op zaterdag 9 juni tijdens Vlaggetjesdag van de onbegrensde mogelijkheden die zeewier biedt. In de veiling van de visafslag in Scheveningen zet de Vegetariërsbond de mogelijkheden van zeewier vol in de schijnwerpers.

·         Lisette Kreischer, schrijfster van het kookboek non*fish*a*li*cious (‘De smaak van de zee, maar dan zonder vis!’) laat zien dat zeewier voor de echte vissmaak zorgt.

·         Duurzaam investeerder Henk Keilman, bekend van het TV programma Dragon’s Den, laat zien dat zeewier zoveel kansen biedt dat investeerders dit eigenlijk niet links kunnen laten liggen. Zeewier is veelzijdig, milieuvriendelijk en kan gewoon in de Nederlandse delta worden gekweekt. Wie hapt er toe?

·         Onderwaterfotograaf Dos Winkel vertelt over de alarmerende situatie waarin de vis in de wereldzeeën zich op dit moment bevindt.

Geheel in stijl van Vlaggetjesdag zal het eerste vaatje zeewier op de veiling worden geveild.

Tijdens het evenement zijn er steeds volop vissnack van verschillende producenten te proeven. Wie hecht aan de smaak van de zee zal niets hoeven te missen. Een authentiekere zeesmaak dan die van zeewier bestaat er niet.

Deelname is kosteloos. Kijk voor aanmeldingen en een uitgebreider programma op www.vegetariers.nl/agenda/zaterdag-9-juni-proeven-van-de-zee

Deel dit bericht, kies jouw platform!