Laden Evenementen
Dit evenement is voorbij.

Amsterdam- Vleesminnaars, -minderaars en –mijders opgelet! Op zaterdag 1 juni 2013 organiseert stichting Viva Las Vega’s voor het derde jaar op een rij een Food Festival waar heel Nederland, links of rechts, groen of grijs, de vingers bij af zal likken. De doelstelling van het festival is duurzaam én plantaardig. Toch hoeft niemand iets tekort te komen. Dankzij heerlijke kookworkshops, een food market met de lekkerste plantaardige proevertjes, een uitgebreid filmprogramma en verrassende sprekers belooft het een onvergetelijke dag te worden voor het hele gezin. Het festival vindt plaats in Studio-K, in het hart van Amsterdam-Oost.

Vleesmindereren is hot! Steeds meer mensen laten het vlees wat vaker staan voor hun eigen gezondheid, voor het milieu en vanwege dierenwelzijn. Maar hoe kan je als bewuste consument én foodie je weg vinden in vega- land, zonder dagelijks tegen een zompig blok tofu op te moeten kijken? Viva Las Vega’s verleidt en begeleidt. Wie verstokt is aan de heilige drie-eenheid van groenten-aardappelen-vlees, kan tijdens één van de vele kookworkshops kennismaken met de oneindige variatie van de vegetarische keuken. Health freaks kunnen tijdens het gratis spreekuur terecht bij een professionele diëtiste, die antwoord geeft op vragen als: “hoe kom ik aan mijn B-12, Omega-3 en eiwitten?” en “kan mijn lichaam zonder vis en vlees?”.

Voor wie in zijn grijze cellen al overtuigd is, maar in zijn smaakpapillen nog twijfelt, is er de Food en Lifestyle Market met naast heerlijke proeverijen ook lifestyle producten voor duurzame levensgenieters. De dag is gehuld in een krokant jasje van live muziek, films en eetbaar entertainment. Natuurlijk wordt er ook aan de kids gedacht. Schrijf ze in voor één van de kinderkookworkshops of laat ze schminken als hun favoriete groente of fruit.

Het Viva Las Vega’s Food Festival is tevens de feestelijke afsluiting van de eerste editie van de VeggieChallenge, een 30-dagen uitdaging voor vleesminderaars. Tijdens het festival wordt ook de nieuwe editie van de VeganChallenge gelanceerd.

Trek gekregen in een dagje uit? Kom op 1 juni naar het Viva Las Vega’s Food Festival en geniet met al je zintuigen!

Voor meer informatie: bekijk de foto’s van vorig jaar op www.viva-las-vegas.nl en ga binnenkort naar www.vlvfoodfestival.nl voor het programma.

Algemene info:

Datum: zaterdag 1 juni 2013 vanaf 11:00 tot 22:00
Locatie: Studio K – Timorplein 62, Amsterdam
Toegang: gratis, met uitzondering van de films en de workshops
Reserveren: het programma wordt midden april bekend gemaakt op www.vlvfoodfestival.nl. Daar kan je ook
kaartjes reserveren voor de films, de workshops en het diner.

 

VLV Food Festival afbeelding

Deel dit bericht, kies jouw platform!