Laden Evenementen
Dit evenement is voorbij.

“Helaas is de vrede wereldwijd ver te zoeken, de vrede tussen mensen onderling en niet minder de vrede tussen mens en dier.”

Zaterdag 22 december vindt voor de vijfde keer de Vredesdienst voor Dieren in Amsterdam plaats. Een jubileumdienst, alweer de vijfde nadat in 2014 met deze diensten is begonnen. De dienst is gratis te bezoeken om 15:00, inloop vanaf 14:30. De NVV is sponsor van dit evenement.

Initiatiefnemer Hans Bouwma: “Helaas is de vrede wereldwijd ver te zoeken, de vrede tussen mensen onderling en niet minder de vrede tussen mens en dier. Wat dat laatste betreft: Huisdieren als honden en katten hebben vaak een goed en vredig leven. In tegenstelling tot de miljoenen ver van ons weggestopte naamloze dieren, die de pech hebben dat wij ze niet persoonlijk kennen. Hun leven is een en al lijden.”

Juist met Kerst wordt er weer uitbundig vlees gegeten en andere dierlijke producten gebruikt. Bouwma: “Dit laten we niet zomaar passeren. Daarom de Vredesdienst voor dieren. Een dienst die een appel wil zijn om het feest van de vrede vleesloos te vieren. Ook om ons te bezinnen op onze omgang met dieren.”

De Vredesdienst voor dieren, die geen godsdienstig maar een spiritueel-humanitair karakter heeft, biedt ook nu weer een afwisselend programma van boeiende sprekers, poëzie, zang, muziek en ook komen enkele kinderen aan het woord. Na afloop is er de mogelijkheid na te praten onder het genot van een diervriendelijk hapje en drankje.

Deel dit bericht, kies jouw platform!