Laden Evenementen
Dit evenement is voorbij.

Ga jij  helpen om het Nederlandse record Langste Vegetarische Tafel te verbreken? Kom dan op woensdag 11 juli naar het Museumplein in Amsterdam en geniet van een heerlijk en gezellig vegetarisch lopend buffet.

De Vegetariërsbond organiseert op woensdag 11 juli voor de tweede keer De Langste Vegetarische Tafel. Dit keer op het museumplein. Vorig jaar was er plaats voor ruim tweehonderd mensen, maar dit jaar streven we ernaar om minimaal 600 en maximaal 800 personen tegelijkertijd te laten eten aan een lange tafel van 220 meter.

Bijna al het eten is plantaardig en van de veggie shoarma die dat niet is, is er bij een opscheppunt een plantaardige variant.
De maaltijd wordt gratis aangeboden, wat natuurlijk niet betekent dat er geen kosten zijn verbonden aan het organiseren van het evenement. Om de Langste Vegetarische Tafel mogelijk te maken, kun je één van de honderd tafels, inclusief borden en bestek, de vergunning en de aankleding voor 25 euro sponsoren. Uiteraard zijn we ook erg blij met een gift.

Mocht je single zijn en kennis willen maken met andere alleenstaanden, dan kun je voor 5 euro via Vegadates een plaats reserveren aan de speciale ‘Vegadates tafels’. Klik hier om je aan te melden.

Een indruk krijgen van De Langste Vegetarische Tafel van vorig jaar? Lees het verslag. Afgelopen keer waren er zo veel belangstellenden, dat we helaas niet iedereen een plaats konden geven. Dit jaar is het evenement drie à vier keer groter!

Nadere informatie volgt zodra De Langste Vegetarische Tafel dichterbij komt. Houd de website dus goed in de gaten en reserveer woensdagavond 11 juli alvast in je agenda. Hopelijk tot dan!

Mocht je vragen hebben, neem dan gerust contact op met pdenouden@vegetariers.nl.

Wat: De Langste Vegetarische Tafel
Waar: Amsterdam, het verharde gedeelte van het Museumplein, bij de vijver
Wanneer: woensdag 11 juli 2012, 18.00
Hoeveel personen: 600-800 mensen
Kosten: Gratis, wel vragen we om een vrijwillige bijdrage. Als bijvoorbeeld iedereen een donatie van 7,50 euro doet dan zijn onze kosten gedekt. Hiervoor komt iemand bij uw tafel langs. Tevens dekken we de kosten uit de winst bij de drankverkoop.
Sociale media: Laat vrijblijvend weten dat je komt op Facebook. Twitter over De Langste Vegetarische Tafel met #vegatafel.
Praktische zaken: Er zullen zowel warme als koude gerechten zijn. De warme gerechten kunt u ophalen bij één van de zeven opscheppunten. Deze zijn te herkennen aan een partijtent met spandoek. Hier krijgt u ook u bord. Vervolgens kunt u de koude gerechten op de tafel zelf opscheppen. Aangezien als er veel mensen tegelijkertijd willen eten rijen kunnen ontstaan, willen we u vragen om als u met meerdere personen komt voor 2 personen een bord mee te nemen.
Daarnaast is er soep te krijgen bij de SoloBio soepkar. Dit moet u zelf afhalen. Drinken is te koop voor 1 euro (0,5 l) bij de twee grote tenten. Er is Oggu frisdrank en Earth Water.
Een paar tafels zullen zijn gereserveerd voor mensen die via Vegadates komen of voor de pers. Dit staat op de tafels aangegeven. Graag willen we u vragen om niet aan deze tafels te gaan zitten.
De meeste gerechten zijn plantaardig. De soep en de veggie shoarma zijn vegetarisch. Voor veganisten is er een plantaardige variant van de veggie shoarma. Deze kunt u krijgen bij het plantaardige opscheppunt, dit is vanaf het Rijksmuseum (of de letters IAmsterdam) gezien het eerste opscheppunt links.
Er zijn toiletten in café Cobra op het Museumplein, deze kosten 50 cent.

Vrijwilligers gezocht

Bij een groot evenement als de Langste Vegetarische Tafel hebben we veel vrijwilligers nodig om het evenement goed te laten verlopen. We zijn al een heel eind met het vinden van deze vrijwilligers, maar hebben nog enkele mensen nodig die ons tussen 17.00 en 21.00 willen helpen met het serveren van het eten. Eventuele reiskosten worden vergoed. Geïnteresseerden kunnen mailen naar info@vegetariers.nl


Deel dit bericht, kies jouw platform!