Bericht van het moderator-team

Technische problemen? Mist u iets? Wilt u het anders? Vragen over het forum?

Moderators: Rick, Rorrim

Gesloten
Forum-Beheer
Site Admin
Berichten: 148
Lid geworden op: wo mar 26, 2003 8:46

Bericht van het moderator-team

Bericht door Forum-Beheer » ma jun 04, 2007 19:06

Blijkbaar heeft het bannen van een aantal forumleden voor onrust gezorgd. Hierbij de beloofde reactie.

Als moderators zijn we aangesteld om het forum te beheren. Helaas is gebleken dat het soms nodig is om mensen te bannen. Het is een extreme maatregel die niet snel ingezet wordt.
Enige transparantie over wat de moderators doen is wellicht goed. Echter, de forumleden zullen ook een bepaald vertrouwen moeten hebben in de juistheid van de beslissingen die de moderators nemen.
Inhoudelijk kunnen we niet ingaan op het waarom van een ban. Er zijn een aantal regels ingesteld en afhankelijk van de ernst van de overtreding van deze regels worden maatregelen genomen. In zeer ernstige gevallen wordt over gegaan tot een ban. Een ban kan tijdelijk zijn, maar kan ook permanent zijn. Wanneer iemand meerdere keren tijdelijk is gebanned, kan ook over gegaan worden tot een permanente ban. Het hangt dus af van de ernst van de zaak en de ernst van de zaak wordt door de moderators bepaald.
Informatie over het waarom van de ban van iemand anders dan jijzelf, zullen we als moderators niet geven.
Een ban wordt binnen het moderatorteam overlegd. Wanneer iemand gebanned is voordat er overleg is geweest en de ban later onterecht wordt bevonden, zal deze zo snel mogelijk teruggedraaid worden. (in sommige situaties moet er snel opgetreden worden, waardoor overleg niet altijd mogelijk is).

Wanneer er vragen zijn over een ban, vragen over de regels etc. dan kan degene zich wenden tot de forum beheerders.

Gesloten