Vegan Wiki

Technische problemen? Mist u iets? Wilt u het anders? Vragen over het forum?

Moderators: Rick, Rorrim

Gesloten
Gebruikersavatar
Vegantastic
Site Admin
Berichten: 8198
Lid geworden op: ma feb 10, 2003 13:19
Leefwijze: veganist
Contacteer:

Vegan Wiki

Bericht door Vegantastic » do jun 18, 2009 17:40

De Vegan Wiki staat al een tijdje online. De Vegan Wiki moet een grote informatiedatabase worden. Voor en door veganisten. Oftewel kan jij helpen de informatie te vullen.

Vanuit de NVV zullen ook regelmatig nieuwe producten toegevoegd worden waarvan we een ProductGarantieVerklaring hebben gekregen. Zie bijvoorbeeld:
http://www.veganisme.org/wiki/index.php/Snoep" target="_blank

Daar staat al een deel.

Aanvullende info over de vegan wiki vind je hier:
http://www.veganisme.org/phpBB3/viewtop ... =22&t=5591" target="_blank

Daar kan je eventueel ook vragen stellen.

De wiki is te vinden op: http://www.veganisme.org/wiki/" target="_blank

Gebruikersavatar
vnv
Berichten: 63
Lid geworden op: vr dec 27, 2002 10:16
Leefwijze: veganist
Locatie: pijnacker

Re: Vegan Wiki

Bericht door vnv » di aug 04, 2009 9:20

Leuk en aardig, maar dat forum kan ik niet lezen.
Vreemd.
viewtopic.php?f=22&t=5591
geeft dat ik niet genoeg rechten heb

Natubico
Berichten: 193
Lid geworden op: ma aug 10, 2009 4:11
Leefwijze: veganist
Contacteer:

Re: Vegan Wiki

Bericht door Natubico » do aug 13, 2009 23:38

vnv schreef:Leuk en aardig, maar dat forum kan ik niet lezen.
Vreemd.
viewtopic.php?f=22&t=5591
geeft dat ik niet genoeg rechten heb
Ja, zelfde probleem. Dacht erover, om vooralsnog de Help Overlegpagina te gaan gebruiken voor het doen van suggesties, of het stellen van vragen, maar doe dat bij nader inzien eerst hier nog maar 'ns.

'n Eerste voorstel is, om de link naar de pagina "Alle pagina's" wat makkelijker bereikbaar en tevens beter zichtbaar voor de passant te maken, door hem weg te halen onder "Speciale pagina's " en hem links naast de Hoofdpagina te vermelden.

Een tweede voorstel is, om wat meer opvallend te wijzen op het bestaan van de Vega Wiki . Nou moet men net toevallig bij de fora onder Natuur en Veganisme zijn, om van het bestaan ervan te vernemen. Daar hoort deze kennisgeving eigenlijk geeneens thuis. Wellicht meer iets voor een plekje op de home page.

(N.B.: In "Alle pagina's" staat de titel "E-nummers" momenteel dubbel vermeld).

Natubico
Berichten: 193
Lid geworden op: ma aug 10, 2009 4:11
Leefwijze: veganist
Contacteer:

Re: Vegan Wiki

Bericht door Natubico » di aug 18, 2009 3:10

Erg rustig in dit hoekje, momenteel.
Nou ja, toch dit maar:

Dacht erover, om een of meer artikelen te maken over personen, die bijzondere verdiensten hebben voor het veganisme. Voor Nl gaan de gedachten hierbij uit naar een voormalig bestuurder (en mogelijk mede-oprichter) van de NVV, waarvan de naam Marcel Brouns (of iets daaromtrent) is. Helaas blijkt er zo gauw niets over te vinden.
Welliht kan iemand de gegevens verstrekken, die in dat artikel passen, (o.a. betr. diens publicaties e.d.) of zelf dat artikel maken.

*Martijn*
Berichten: 741
Lid geworden op: vr dec 14, 2007 16:25
Leefwijze: veganist

Re: Vegan Wiki

Bericht door *Martijn* » di aug 18, 2009 9:13

Cor Nouws?

vegalan
Berichten: 2083
Lid geworden op: za jan 25, 2003 14:45
Leefwijze: veganist

Re: Vegan Wiki

Bericht door vegalan » wo aug 19, 2009 18:18

volgens bepaalde bronnen waren de Leden van de veganistenkring (8 september 1978, begin fase van het NVV) Arnold Klomberg, Nicolaas Hart-man, Peter van den Eijnden en Cor Nouws. Dus is het misschien verstandig om het peter van den Eijnden te vragen? Henry Schoen heeft ook een belangrijke bijdrage geleverd en er zijn er nog meer. Jammer dat er niet zoveel info over beschikbaar is, want het lijkt mij wel interessant om er iets over hen te mogen lezen en zo jammer dat deze mensen worden vergeten of in het niets lijken te verdwijnen. Niet alleen verdienen zij wat meer aandacht, maar ook de andere actieve leden die bijdragen leveren aan het NVV verdienen wat meer aandacht, lijkt me wel leuk als zij een stukje over zichzelf zouden schrijven.

.

Jippia

Re: Vegan Wiki

Bericht door Jippia » wo aug 26, 2009 13:50

Het lijkt mij ook erg interessant.

Gebruikersavatar
Vegantastic
Site Admin
Berichten: 8198
Lid geworden op: ma feb 10, 2003 13:19
Leefwijze: veganist
Contacteer:

Re: Vegan Wiki

Bericht door Vegantastic » wo aug 26, 2009 14:06

Op kantoor ligt nog veel oud materiaal. Denk dat we daar wel leuke info uit kunnen halen om op internet te zetten in de wiki (over de geschiedenis).

Zag tijdje terug ook oude foto's. Erg grappig.

Fynnya
Berichten: 2759
Lid geworden op: zo jul 01, 2007 15:20
Leefwijze: part-time veganist
Locatie: Utrecht

Re: Vegan Wiki

Bericht door Fynnya » di sep 01, 2009 23:46

Zo, ik ben klaar!
Ik heb van het forumdeel 'Voedsel en andere produkten' de recentste topics (ongeveer de laatste 290) doorgelezen en alle info daarvan verzameld en in de wiki geplaatst.
Een deel heb ik zelf ook nagezocht, maar een groot deel ook niet.

Het is nu per productgroep als volgt geordend:
Er is een kopje 'Vegan Producten' met daaronder de producten waarvan redelijk zeker is dat het veganistisch is. Dus producten met Vegan Keurmerk, Product Garantie Verklaring, Volgens Fabrikant Veganistisch producten (zij noemen op de verpakking of eigen website het product veganistisch) en producten waarvan de ingredienten zijn gechecked (onderverdeeld in Waarschijnlijk Veganistisch (geen foute e-nummers of aroma) en Mogelijk Veganistisch (geen zeker dierlijke ingredienten, wel e-nummers of aroma die mogelijk dierlijk zijn).
Alle producten waar ik over gelezen heb in de topics heb ik meer naar onder geplaatst, onder het kopje Genoemd op het forum site, of door andere bronnen, als misschien veganistisch. Moet nog worden uitgezocht. Dus mogelijk een onbetrouwbaar lijstje, maar wel handig als inspiratie"
Er worden namelijk mogelijk ook producten in topics genoemd die absoluut niet veganistisch zijn, dus het is redelijk onbetrouwbaar. Maar het is wel onwijs veel handiger in zo'n lijstje per product, dan dat je soms 4 verschillende topics met door lezen om te zien welke producten mogelijk veganistisch zouden kunnen zijn. En met 'inspiratie' bedoel ik dat je dan weet wélke producten je kan gaan checken als je een veganistisch product zoekt, dan is het eerste stapje al voor je gemaakt als het ware.

1 opmerking hierbij nog: ik heb zelf alleen producten onder het kopje 'Vegan Producten' geplaatst als ik de ingredienten zelf gechecked heb of heb nagezocht of de fabrikant het zelf zo noemt, of er een keurmerk is.
Maar er hebben voor mij al een aantal mensen ook producten erin gezet. Of zij die zelf ook gechecked hebben of zomaar wat erin hebben geschreven weet ik natuurlijk niet.
Die producten hebben óf geen code (zoals VFV, PGV, Keurmerk etc) achter de naam, óf een '?'
Ik heb ze laten staan onder het kopje 'Vegan Producten' omdat ik niet zomaar andermans dingen wil gaan zitten veranderen zonder goede reden.

Anyway,
in de wiki's zijn nu duidelijke lijsten met producten die gechecked kunnen worden. Dus als je je verveelt: ga eens een paar fabrikanten mailen!
(zie nieuwe topic daarover)

Ik stel voor dat producten die toch niet veganistisch blijken, niet zomaar verwijderd worden van de wiki, maar naar onderen worden geplaatst met erboven een kopje 'Is toch niet veganistisch' oid, en dan met een korte uitleg van waarom dit niet veganistisch is.
Op die manier komen producten niet honderd keer weer terug, en weet iedereen hoe het zit. En kan ook ieder voor zich besluiten het wel of niet te gebruiken.
Lange discussies over hoe iets nou zit, kunnen onder het tabblad 'Overleg' dat elke pagina heeft, of gewoon in het forum. Misschien is het ook handig om linkjes te maken naar alle topics die gaan over het desbetreffende product voor mensen die het uitgebreider willen weten. Maar daar denk ik nu pas aan, dus dat heb ik nog niet gedaan.

Ook lijkt het mij handig om 'sporen van' niet als reden te gebruiken om het niet-vegan te noemen, aangezien een deel van de veganisten die wel zullen willen eten. Er kan natuurlijk wel altijd achter gezet worden dat het ergens sporen van kan bevatten, voor de veganisten die dat niet willen gebruiken.

Nou, bij bijna alle producten staan flink wat producten, dus ik denk dat er een goed begin gemaakt is.
Dus als de medewerkers van de NVV de stukken over wat veganisme is, hoe het zit met bio-industrie, gezondheidsvoor- en nadelen etc binnenkort nog gaan invullen, dan zou ik denken dat ie al heel snel echt in gebruik kan worden genomen!
Dus medewerkers van de NVV die dit lezen..... :mrgreen:

Oja nog een vraagje: Wie heeft er veel verstand van hoe dat wiki precies werkt?
Ik wil namelijk ergens een soort snelkoppeling maken als het ware , maar weet niet hoe dat moet.
Om specifiek te zijn: ik wil op de bladzijde van broodbeleg een lijstje schrijven met veganistische 'kaas'. En dan op de hoofdpagina in de lijst met categorien 'kaas' erbij zetten maar dat als je daarop klikt je niet op een eigen bladzijde over kaas terecht komt (dubbele info is nooit handig, zeker niet als de ene bewerkt wordt door iemand die de andere vergeet) maar op die pagina met broodbeleg.
Hoop dat ik het een beetje duidelijk uitleg. Wie weet of dat kan en hoe dat dan moet?

Ik hoop niet dat mensen het vervelend vinden dat ik maar gewoon begonnen ben met van alles in te delen enzo, maar ik heb de afgelopen tijd een paar vrije dagen gehad, dus wilde gewoon lekker aan de slag gaan om te zorgen dat deze wiki gaat werken, en er kwamen zo weinig reacties en zo langzaam dat ik maar gewoon het heb gedaan zoals het mij goed leek.
Reacties hoor ik graag, als je iets onhandig vindt of het ergens niet mee eens bent, laat maar weten!
En help vooral mee met het verder invullen en aanvullen, samen kunnen we hier echt een verdomd handige database van maken!!

Jasmijn
Berichten: 3101
Lid geworden op: vr feb 24, 2006 13:32
Leefwijze: veganist
Locatie: Groningen

Re: Vegan Wiki

Bericht door Jasmijn » di sep 29, 2009 14:32

vrijdag, juli 31, 2009

Info over de dierproefvrije producten Deel I

1. Albert Heijn
Ons beleid is om geen dierproeven te laten doen voor eindproducten en
ingrediënten van cosmetica- en toiletartikelen. Van onze eigenmerk
leveranciers verlangen wij dat zij geen dierproeven hebben gedaan voor onze
cosmetische producten. Dit beleid geldt zowel voor de producten en voor
grondstoffen die in Nederland worden vervaardigd of getest als elders. Dit
uiteraard met in achtneming van de geldende regelgeving t.a.v.productveiligheid

De lijst met producten die geschikt zijn voor veganisten is helaas niet
beschikbaar

Met vriendelijke groet,
Albert Heijn Klantenservice

Yvette Zeelenberg.


2. Aloelixir Aloë Vera.

Al onze aloë vera producten van het merk AloelixiR zijn niet getest op dieren en dit geldt voor zowel de ingrediënten als de eindproducten.

Wij beschikken echter niet over een lijst producten die al dan niet geschikt zijn voor veganisten en dus geen dierlijke ingrediënten bevatten, omdat wij meer dan 400 producten voeren in ons assortiment.

Ik hoop u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.

Mocht u verder nog vragen hebben dan hoor ik graag van u

Met vriendelijke groet,

Klantenservice

Matchvertise BV

Smitsweg 1b

3286 LC Klaaswaal

0186-575730

http://www.aloevera.be/" target="_blank3. Annemarie Börlind.
Alle ingrediënten zijn direct afkomstig uit de natuur. Daarnaast wordt er niet getest op dieren. Ook al staat er op een een regulier cosmetica product dat het niet op dieren is getest, is dit niet geheel waar. In Europa is het wettelijk verplicht dat alle synthetische ingrediënten die in reguliere cosmetische producten zitten, getest worden op dieren. Het eindproduct is dan wel niet op dieren getest, maar de afzonderlijke ingrediënten zijn dat wel!
Natuurlijke cosmetica is niet getest op dieren en ook de grondstoffen zijn dat niet.


4. Avalon (in de USA nog apart, bij ons cf. Frenchtop).
Animal Testing Policy.
We share your concern that animals not be used to test cosmetics, toiletries and household products. We do not test our products or ingredients on animals, nor do we ask others to do so for us. Furthermore, we require that all our ingredient suppliers meet the same criteria of no animal testing.

We offer a unique collection of quality personal care products for caring consumers seeking natural, organic and cruelty-free ingredient alternatives within the vegetarian ethic.
5. A. Vogel.
niet onmiddellijk iets gevonden op de website, maar gemaild (ook ivm met vegan lijst), ze staan wel op de lijst van een Australische organisatie: http://www.choosecrueltyfree.org.au/" target="_blank


6. Biover/ Bo
Worden de Bo bodycare producten getest op proefdieren?
Biover laat geen enkel product testen op proefdieren. Aan de grondstofleveranciers wordt gevraagd om ook hun ingrediënten niet op dieren te testen.
Waarom gebruikt Biover dan geen “proefdiervrij logo”:
De europese richtlijn 76/768/EEG betreffende cosmetische producten is hierover zeer duidelijk:
“Bovendien mag de fabrikant of degene die verantwoordelijk is voor het in de handel brengen in de Gemeenschapvan het cosmetische product, op de verpakking van het product of op enig document, bord, etiket, wikkel of manchet dat bij het product is gevoegd of daarnaar verwijst, alleen dan eropwijzen dat het product niet op dieren is getest, wanneer de fabrikant en zijn leveranciers geen dierproeven hebben uitgevoerd of laten uitvoeren met het eindproduct, het prototype daarvan of enig ingrediënt daarvan, en evenmin ingrediënten hebben aangewend die door anderen(*) op dieren zijn getest met het doel nieuwe cosmetische producten te ontwikkelen.”
(*) Aangezien men nooit weet wat men doet in andere bedrijven en men dus niet weet wie ook ter wereld dat ingrediënt misschien ooit getest heeft op dieren, kan en mag men dus in principe niet naar dierproefvrij verwijzen. Deze richtlijn is van toepassing op alle cosmetische producten.
Aangezien Biover zich aan de van kracht zijnde wetgeving houdt, kunnen wij geen logo op onze verpakking vermelden.


7. Bormo
We belden met Ludwig Borms, en hij heeft zo’n beetje een Sonettstandpunt. Het bedrijf zelf (heel klein bedrijfje trouwens) test niet en geeft geen opdracht tot testen op dieren, noch voor de eindproducten, noch voor de ingrediënten, maar hij kan bv. niet garanderen dat de vaseline die hij in Bormo-Wonder gebruikt nooit werd getest op dieren, vandaar dat hij niet wil beweren dierproefvrij te zijn. (Enkel de haarbalsem is niet vegan.)


8. CHI
Doelstelling van Chi International bv - is ontwikkeling en verkoop van natuurzuivere, eerlijke gezondheids - en verzorgende producten met een gegarandeerde kwaliteit. Dit wordt ondersteund door educatie en opleiding (zie Hoofdstuk Opleidingen)
Een nevendoelstelling is het vergroten van het bewustzijn van de positieve werking van natuurlijke producten op mens en dier. Uiteraard zijn alle Chi producten op mensen getest maar NIET op dieren!
Deze gezondheids - en verzorgende producten - zoveel mogelijk biologisch en met EKO keurmerk geproduceerd - bieden een gezond alternatief voor traditionele, vaak schadelijke producten.
9. Copaïba.
Copaïba teste-t-il ses cosmétiques sur les animaux ?
Non, bien évidemment non.
D'abord, c'est tout-à-fait contraire à notre éthique.
Ensuite, l'expérimentation animale ne sert qu'à obtenir certaines garanties face à des ingrédients cosmétiques toxicologiquement suspects, ou véritablement agressifs Copaïba utilise des ingrédients végétaux doux, bien documentés, et unanimement reconnus comme bénéfiques pour les soins de la peau, et n'a donc nul besoin de tests sur animaux pour vérifier l'innocuité de ses produits. Enfin, les législations en vigueur, même si elles sont fortement attaquées par l'industrie cosmétique traditionnelle, ne font que renforcer les positions anti-vivisectionistes.
Mais Copaïba a voulu aller plus loin, et s'engager au côté d'associations de protection animale et de défense des droits des animaux réunies dans le but de mener campagne pour la fin de l'expérimentation animale en cosmétique. C'est pourquoi nous avons tenu à adhérer à la très stricte charte du Standard International sans Cruauté de l'ECEAE (European Coalition to End Animal Experiments - coalition européenne pour la fin des expérimentations animales).
Après approbation d'un long dossier d'enquête qui a duré près de quatre mois, Copaïba s'est vu remettre le précieux sésame qui lui permet l'inscription sur la très restrictive liste des produits cosmétiques non testés sur animaux.
Copaïba devient ainsi le premier - et le seul - laboratoire belge membre du Standard sans Cruauté (http://www.eceae.org/francais/hcs.html" target="_blank). Ce Standard est le seul en vigueur garantissant, via une enquête externe au laboratoire, qui ni le produit fini, ni les ingrédients qui le composent, n'ont été testés sur animaux. Ni par Copaïba, ni à sa demande, ni par autrui.
L'approbation du dossier de Copaïba entre en vigueur ce 11 septembre 2006, et s'étend à tous les pays du Standard : Angleterre, Autriche, Belgique, Suède, Italie, Espagne, France, Finlande, Suisse, Irlande et Pays-Bas.


10. De Tuinen.
De Tuinen verkoopt sinds jaar en dag alleen producten die niet op dieren zijn getest. Dit geldt ook voor de ingredienten.
Helaas kunnen wij u niet aan een specifieke lijst helpen met producten voor veganisten. Alle ingredienten staan echter duidelijk op onze etiketten vermeld. Dit geldt ook voor de merkartikelen in onze winkels. Voor wat betreft verzorgingsproducten van Weleda doe ik u hierbij een lijstje toekomen met producten die geschikt zijn voor veganisten. Wij hebben echter niet al deze producten in ons assortiment.

• Alle huidoliën, m.u.v. Wilde Rozenolie
• Mondverzorging
• Plantenzepen, m.u.v. Rozen Plantenzeep
• Douchecrèmes, m.u.v. Berken Douchepeeling
• Deodorants
• Gezichtsmaskers (verkijgbaar via partnerschoonheidsspecialisten)
• Rosa Mosqueta Reinigingsmelk, Rosa Mosqueta Gezichtslotion en Rosa Mosqueta Gezichtsolie
• Iris Gezichtslotion
• Amandel Reinigingsmelk en Amandel Gezichtsolie
• Duindoorn Bodylotion
• Rozemarijn Shampoo, Rozemarijn Haarlotion en Haarolie
• Citrus Verfrissingsbad, Zilverspar Verkwikkingsbad, Lavendel Ontspanningsbad en Rozemarijn Activeringsbad
• Granaatappel Regeneratie Handcrème

Daarnaast hebben wij sinds kort Dr. Organics in ons assortiment. Een groot aantal producten uit deze lijn is geschikt voor veganisten, behalve:

de lipbalsems (deze bevatten bijenwas)
de conditioners (deze bevatten melk proteine) en
de gehele Manuka Honey lijn (deze bevat honing en in sommige gevallen propolis)


11. De Traay: Bee Natural.
Gecertificeerde natuurcosmetica
Bee natural is een 100% natuurlijke verzorgingslijn voor het lichaam en het haar en is gecertificeerd met het hoogwaardige Duitse BDIH-keurmerk.
Deze lijn voldoet aan de hoge eisen van natuurlijke en in het bijzonder huid- en milieuvriendelijke cosmetica.
De nieuwste wetenschappelijke kennis en de zorgzame keuze en behandeling van plantaardige grondstoffen staan voor innovatieve, mild reinigende, verzorgende en beschermende producten.
Enkele belangrijke eisen waar de Bee natural producten aan voldoen:
-Géén PEG’s, siliconen en aardolieproducten.
-Géén synthetische conserveringsmiddelen, geur- en kleurstoffen.
-Géén dierlijke grondstoffen, zoals dierlijke vetten (Alleen dierlijke grondstoffen van levende dieren zijn toegestaan zoals honing).
-Alleen gebruik van natuurlijke grondstoffen zoals plantaardige oliën, vetten en wassen, (biologische) kruidenextracten en etherische oliën.
-Vervaardiging van natuurcosmetica geschiedt via gecontroleerde procédés.
Zowel de eindproducten als de ingrediënten zijn niet op dieren getest.


12. Dr Bronner's Magic Soaps
(Meer info volgt hierover nog)


13.Dr. Haushka.
Standpuntbepaling ten aanzien van dierproeven.
Onze dank voor uw belangstelling voor het onderwerp 'Dierproeven'.
Cosmetica van Dr.Hauschka wordt geproduceerd door WALA Heilmittel GmbH,
een onderneming die sinds 1935 ervaring heeft met het omgaan met natuurlijke stoffen en met de rechtstreekse zorg voor de natuur via de biologisch-dynamische teelt van geneeskrachtige planten. Vanaf het begin van Dr.Hauschka Cosmetica in 1967 is het voor ons een vanzelfsprekend gegeven dat wij onze producten op verantwoorde en natuurvriendelijke wijze ontwikkelen en produceren.

Daartoe behoort uiteraard dat sinds 1967 voor de producten van Dr.Hauschka Cosmetica noch door ons, noch in onze opdracht, dierproeven worden uitgevoerd.
Bij het gebruik van grondstoffen die we voor het eerst in onze cosmeticapreparaten toepassen, eisen we van onze leveranciers te bevestigen dat noch door de leverancier zelf, noch door een onderneming waarmee hij een relatie heeft, of in zijn opdracht, na 1 januari 1998 voor deze grondstoffen dierproeven zijn uitgevoerd.
Bij de ontwikkeling van cosmetica van Dr.Hauschka worden binnen het bedrijf door medewerkers vele gebruikstesten uitgevoerd. Daarnaast worden, voordat nieuwe cosmetische preparaten op de markt komen, in onze opdracht door onafhankelijke instituten dermatologische tests uitgevoerd met vrijwilligers. Deze bevestigen de goede verdraagbaarheid van onze preparaten.
De hoge kwaliteits- en zuiverheidseisen die wij stellen aan grondstoffen en de strikte controles bij kwaliteitsonderzoeken waarborgen een uitstekende veiligheid en kwaliteit van onze preparaten.
Vanzelfsprekend zullen we ook in de toekomst voor onze Dr.Hauschka Cosmetica- preparaten geen dierproeven uitvoeren of in opdracht laten uitvoeren.
Onder meer via de biologisch-dynamische teelt van geneeskrachtige planten en de gecontroleerde biologische bewerking van onze Demeter-tuin zetten wij ons in voor een menswaardige, duurzame en verantwoorde omgang met dieren en ons milieu.
Eckwälden, mei 2006.


Angela Dekker
Dr.Hauschka Therapeute.
Dr.Hauschka Cosmetica.
WALA Nederland BV.
Verrijn Stuartlaan 48
2288 EN Rijswijk
The Netherlands
tel: +31-(0)70-3955095
fax: +31-(0)70-3191158
e-mail: angela.dekker@dr.hauschka.nl" target="_blank
internet: http://www.dr.hauschka.nl" target="_blank


Statement veganistische producten.
De ingrediënten van Dr.Hauschka Cosmetica zijn voornamelijk van plantaardige oorsprong.
Volgende niet plantaardige (dierlijke) ingrediënten welke worden gebruikt zijn:
Bijenwas, lactose, hydrolyse melk proteïne, propolis, zijdepoeder, Royal Jelly, wolwax, en karmijn welke als een kleurpigment wordt gebruikt in de Decoratieve Cosmetica.
Onderstaande lijst van Dr.Hauschka Cosmetica producten bevatten géén van bovenstaande dierlijke ingrediënten:
Reinigingsmelk, Gezichtsreinigingscrème, Gezichtslotion, Gezichtslotion Speciaal,
Vloeibare dagcrème, Gezichtsolie, Gezichtsdampbad, Gezichtsmasker, Citroenbad, Dennenbad, Lavendelbad, Saliebad, Rozemarijnbad, Rozenbad, Bodymilk Sleedoorn, Bodyolie Citroen, Bodyolie St.Janskruid, Bodyolie Rozen, Bodyolie Rozemarijn, Bodyolie Sleedoornbloesem, Bodyolie Berken, Bodyolie Lavendel, Bodyolie Moorlavendel, Rozemarijn Lotion,
Neem Nagelolie, Neem Nagelolie stift, Neem Haarolie, Neem Haarlotion, Oogcompressen,
Citrisol Tandpasta, Bodymilk Citroen, Bodymilk Kweepeer, Deo Mild, Deo Fris,
Onderstaande producten van de Decoratieve Cosmetica bevatten géén dierlijke ingrediënten:
Kayal Eyeliner 02, 03, 04 en 05
Concealer 01,02,03.
Verklaring ingrediënten.


Bijenwas (Cera alba) wordt voornamelijk gebruikt in producten voor de lippen. Bijenwas is nodig in lippenstift om de kleur van de lippenstift langer houdbaar te maken. Het wordt gewonnen uit de raten en is een taaie was. Bijenwas is geen Royal jelly (Koninginnegelei).


Lactose (melksuiker) is in melk terug te vinden. Het wordt toegepast als humectant.
Een humectant is een substantie die vocht aantrekt uit de lucht en het in de huid vasthoudt. Niet alle humectants werken zo. Sommige onttrekken juist vocht aan de huid, bijvoorbeeld glycerol.


Hydrolyse melk proteïne. Hydrolyse betekent verzepen. Hydrolyse is een chemisch proces waarbij complexe proteïnen tot kleinere moleculen worden gereduceerd met een lager moleculair gewicht. Dit proces kan uitgevoerd worden door middel van zuurreacties of enzymen. Hydrolyzed proteins zijn dus proteïnen met een lager moleculair gewicht dan de oorspronkelijke bron en hebben daardoor een sterker effect op de huid. Hydrolyse kan het effect van een ingrediënt optimaliseren, maar het ingrediënt blijft het ingrediënt. Ook na hydrolyse. Het overgrote deel van ‘hydrolyse’ ingrediënten bestaat uit prima huidverzorgers.
Propolis cera wordt uit de bijenkorf gehaald. Propolis bestaat voornamelijk uit hars en dient als een soort schoonloopmat voor de bijen. Het bevat antiseptische en antibacteriële eigenschappen. Tevens bevat propolis vele soorten flavonoïden (antioxiderende werking), vitaminen, mineralen, eiwitten, etherische oliën, lipiden en suiker. Het ontsmet, werkt enigszins pijnstillend en ontstekingsremmend, geneest en gaat oedeem tegen. Men ziet dit ingrediënt ook vaak terug in de homeopathie.


Zijdepoeder (Sericin) is een bulking agent en wordt toegepast als kleurstof in de zeer goede gezichtspoeders, haarconditioners en huidconditioners. Het wordt gemaakt van zeer verfijnde verpulverde zijde. Zijdepoeder heeft een hoog gehalte aan aminozuren. Toegepast in cosmetica zijn deze aminozuren huidconditioners en werken antistatisch.


Royal Jelly ofwel Koninginnegelei, wordt afgescheiden door honingbijen en is de voedingsbron voor de koningin. De gelei wordt gewonnen zonder dat de bijen daaraan sterven. Het is beslist niet hetzelfde als bijenwas en ook niet als pollenextract. Degenen die allergisch zijn voor bijensteken zijn in de meeste gevallen allergisch voor het gif uit de angel en niet voor de Royal Jelly. (Bij twijfel met een arts overleggen) Royal Jelly is zowel voor inwendig gebruik als uitwendig gebruik verkrijgbaar. De gelei is een rijke bron aan vitaminen, proteïnen, mineralen en eiwitrijke verzachtende stoffen en is een uitstekend hydraterend middel. Het helpt vochtverlies te voorkomen.


Wolwax. Lijkt meer op vet dan op wax. Bijvoorbeeld lanoline en tallow. Lanoline is een wasachtige uitscheiding van schapenwol en lijkt veel op de menselijke talg. Wordt verkregen uit het waswater van schapenhaar. Tallow is vergelijkbaar met lanoline maar is afkomstig van een bepaald soort schaap.


Lanoline alcohol. Dit wordt gederiveerd uit lanoline en wordt wereldwijd verwerkt in water in olie emulsies als emoillient en emulsifier. Een derivaat wil zeggen dat een ingrediënt afgeleid is van een bepaalde stof en op zichzelf een stof vormt. Derivaten zijn vaak zwakker dan het oorspronkelijke ingrediënt.


Karmijn is een natuurlijke kleurstof en wordt verkregen uit de gedroogde luizen die zich o.a. bevinden op de Opuntia ficus indica (schijfcactus). Karmijn geeft een rozen tot cylaamrode kleur, afhankelijk van waar het mee gemengd wordt.


14. Earth-line/ Sea-line (vroeger E-line).


Om de consument duidelijk aan te geven waar de huidverzorgingslijn voor staat en om het concept met SEA.LINE compleet te maken, is de naam E-line gewijzigd in EARTH.LINE. De samenstelling en de kwaliteit van alle EARTH.LINE huidverzorgingsproducten zijn niet veranderd.
· Daarnaast heeft ORIGINAL COSMETICS (voorheen Phacona Natural Care) de verpakkingen op unieke wijze aangepast. Om u als consument zo goed en duidelijk mogelijk te informeren over de natuurzuiverheid van de producten, kan nu d.m.v. het productinformatie overzicht eenvoudig achterhaald worden, waar het product aan voldoet.
· Om onnodige verspilling van E.line verpakkingen t.a.v. het milieu te vermijden kan het tijdelijk voorkomen dat u een product met de nieuwe naam Earth.line in een omdoos met de naam E.line vindt.
· PICTOGRAMMEN
Alle producten zijn met pictogrammen uitgevoerd waaraan je kunt zien waar Earth.line huidverzorging voor staat:
· geen dierlijke grondstoffen, zoals placenta-extracten of collageen, maar plantaardige vervangers
· onze producten worden niet op dieren getest.


15. Ecolino (zit in de groep Ecover, maar heeft een volledig aparte productielijn).
ECO LINO gedragslijn m.b.t. dierentesten.
Door Peter Malaise, Concept Manager.

In het kader van de milieu-politiek heeft ECO LINO een duidelijke gedragslijn met betrekking tot proeven op dieren. Als minimale vereiste betreffende dierenproeven hanteert Eco Lino een "five-year rolling rule".
ECO LINO eist van al haar leveranciers een schriftelijke garantie dat geen enkele van de ingrediënten werden getest op dieren in de laatste vijf jaar.
Een vaste afkapdatum behoort tot de mogelijkheden voor Eco Lino in de toekomst.
Daarenboven willen we nog even wijzen op de volgende punten :
a) Sinds haar oprichting heeft ECO LINO nooit enig afgewerkt product op dieren getest, noch heeft zij ooit de opdracht daartoe gegeven aan derden.
b) Voor haar productontwikkeling gebruikt ECO LINO uitsluitend in-vitro tests.
c) Alle leveranciers van ECO LINO dienen een jaarlijks te hernieuwen verklaring omtrent dierproeven af te leggen voor elk ingrediënt afzonderlijk. Deze verklaringen waarborgen dat geen van de door ECO LINO gebruikte ingrediënten de laatste vijf jaar werd getest of hertest.
d) ECO LINO zet haar campagne verder om alle leveranciers er toe aan te zetten dierproeven volledig te staken, ook voor ingrediënten die niet aan ECO LINO geleverd worden.
e) ECO LINO producten bevatten géén dierlijke bestanddelen en zijn volledig uit plantaardige en minerale stoffen opgebouwd.
f) Noch ECO LINO, noch de moedermaatschappij is een lid van BIBRA. (leverancier van toxicologische gegevens).
g) Om de ontwikkeling van ECO LINO’s gedragslijn m.b.t. dierentesten weer te geven worden we lid en corporate sponsor/supporter van FRAME (Fund for the Replacement of Animals in Medical Experiments).

Jasmijn
Berichten: 3101
Lid geworden op: vr feb 24, 2006 13:32
Leefwijze: veganist
Locatie: Groningen

Re: Vegan Wiki

Bericht door Jasmijn » di sep 29, 2009 14:34

vrijdag, juli 31, 2009
Info over de dierproefvrije producten Deel II
16. Essenza.
-Essenza producten zijn voor meer dan 99% natuurlijk.
-Zij zijn vervaardigd zonder synthetische emulgatoren, zonder kleur- en geurstoffen.
-Essenza voegt bewaarmiddelen toe enkel daar waar noodzakelijk. Deze zijn toegelaten in biocosmetica en bevatten geen parabenen (groep van bewaarmiddelen met nevenwerking).
-Essenza produkten zijn 100 % plantaardig (geen minerale of dierlijke oliën, geen siliconen)
-Essenza producten worden niet getest op dieren
-Essenza producten zijn dermatologisch getest op vrijwilligers
-Essenza cosmetica is bio cosmetica, zij dragen het label “Cosmétique bio” (Ecocert)
Essenza is de 1e retailorganisatie met een bio cosmetica gamma !


17. Etamine du Lys/Coslys
En choisissant les produits d'entretien ménager sur bases végétales Etamine du Lys, c'est le respect de la vie et de la nature que vous défendez. 
Retrouvez une gamme de plus de 60 produits allant du produit multi-usage aux produits les plus spécifiques.


Depuis la mise en place début 2007 du référentiel des détergents écologiques par Ecocert, Etamine du Lys a choisi de suivre ce contrôle écologique pour sa gamme.

Comment?

Une réelle pratique du respect de l'environnement par la valorisation des agro-ressources.

Des bases lavantes (tensioactifs) d'origines végétales.

Privilégier les matières premières renouvelables par rapport à toute autre origine, notamment pétrochimique.

Un encouragement pour l'utilisation d'ingrédients issus de l'Agriculture Biologique.

Une biodégradabilité ultime conforme à la règlementation européenne. Un réel respect des consommateurs en utilisant une phraséologie qui ne les induits pas en erreur.

Une traçabilité interne et externe.

des emballages facilement recyclables.

Pas de tests sur les animaux.

Des contrôles de conformité inopinés sur le site de production.

Coslys est une gamme de produits d'hygiène et de soin pour le corps, inspirée directement de la nature.

Née d'une histoire familiale de plus de 20 ans dans les produits bio, Coslys vous garantit des produits fabriqués à partir d'ingrédients naturels ou d'origine naturelle extra doux :

sans parfum de synthèse,

sans P.E.G. (dérivés d'éthylène glycol)

sans O.G.M.,

sans Sodium Lauryl Sulfate,

sans formules conservées aux parabens et au phénoxyhéthanol,

sans test sur les animaux

------


Thanks a lot for your email.
Please note that none of the ingredients and raw materials we use are tested on animals. Our suppliers provide us with written certifications to prove they do not carry any animal tests on their products. Moreover we are member of the One Voice association: http://www.one-voice.fr/fr/page/label-one-voice" target="_blank.
Please also note that we use ingredients from animal origin in some of our products. For example, we use honey, beeswax and fish powder in the following references: shower gel, normal hair shampoo (Coslys), washing up liquid with honey, washing up liquid with organic honey, dust remover, beautiful leather and fly trap (Etamine du Lys/EDL nature).
I hope this helps. Please feel free to contact us again with any furhter information request.
Thanks again for your interest in our porducts.
Best regards,
Hélène Duquesne
Comptoir des Lys
Export department
h.duquesne@comptoirdeslys.fr" target="_blank

18. Etos.

Zijn de Etos cosmeticaproducten dierproefvrij?
Ja. Sinds 1995 is het in Nederland niet toegestaan om cosmeticaproducten op de markt te brengen waar dierproeven mee zijn uitgevoerd. De Europese cosmetica-industrie doet geen dierproeven meer met cosmetische eindproducten. Al onze cosmetica die dus na 1995 zijn geïntroduceerd, voldoen hieraan. Ons uitgangspunt is dat wij het verminderen van dierproeven steunen en actief werken aan dierproefvrije Etos Eigen Merk cosmeticaproducten. Voor meer informatie: http://www.ncv-cosmetica.nl" target="_blank (Nederlandse Cosmetica Vereniging).


Etos is van mening dat dieren niet gebruikt mogen worden voor de ontwikkeling en controle van cosmetica- en toiletartikelen en dat alternatieve testen moeten worden toegepast of ontwikkeld. Ons beleid is om geen dierproeven te laten doen voor eindproducten en ingrediënten van Etos cosmetica- en toiletartikelen sinds september 2000. Van onze eigenmerk
leveranciers verlangen wij dat zij geen dierproeven hebben gedaan voor onze cosmetische producten sinds september 2000. Dit beleid geldt zowel voor de producten en voor grondstoffen die in Nederland worden vervaardigd of getest als elders. Dit uiteraard met in achtneming van vigerende regelgeving t.a.v. productveiligheid.
Vertrouwend u hiermee voldoende te hebben geinformeerd.


Mieke Vos.
Etos Consumentenservice.


19. Frenchtop: Hennaplus- Hairwonder- Skinwonder- Avalon- Tropical Brown- New Chapter- Terratints- Lady’s own- Man’s own
Het uitgangspunt van Frenchtop Natural Care Products is "van natuurlijk naar gecertificeerd organisch".
Dit betekent dat de grondstoffen die Frenchtop gebruikt, zoveel mogelijk op biologische wijze geteeld worden. Ook wil Frenchtop onnodig en zinloos dierenleed voorkomen Onze grondstofleveranciers hebben allen verklaard dat er door hen "niet getest is op dieren gedurende de laatste 5 jaar". Voorts zijn de eindproducten niet op dieren getest en worden deze sinds 1985 uitsluitend getest door een team van testpersonen.


20. Froggy
Onze nieuwe FROGGY-verpakkingen vermelden dat onze producten niet op dieren getest.

Beste groeten,

Françoise DEVILLERS
Tel. : ++ 32 2 352 04 14
Fax : ++ 32 2 351 08 60
Email : FDevillers@werner-mertz.com" target="_blank

Werner & Mertz Benelux Consumer SA/NV
Drève Richelle 161 K
1410 Waterloo
Brussel BE 0866.233.952

Managing Directors : Frédéric Perrin, Manfred Miles


21. Green Energy Cosmetics
http://www.greenenergy-cosmetics.com/" target="_blank (Franse site, Philosophie, 3e optie)


22. Greenland

Dank voor uw interesse in Greenland. Producten van Greenland zijn dierproefvrij. Het is zeer gecompliceerd om dit voor elk ingredient aan te tonen er zit bijvoorbeeld ook water in. ....

..Wij zijn ook bezig geweest met een organisatie tbv veganisten. Helaas is dit voor ons op het moment niet haalbaar en zijn de producten in principe niet geschikt voor veganisten...

.. ..

Met vriendelijke groet,

John Veerkamp

Team Greenland Shop23. Harmonie
De Harmonie serie bevat het BDIH-keurmerk*(zie onderaan de lijst), is ecologisch verantwoord, duurzaam, niet getest op dieren en bevat geen synthetische toevoegingen en/of bestrijdingsmiddelen.


24. Hema (huismerk)
Onze cosmetische producten worden niet op dieren
getest en de ingrediënten ervan zijn ten minste
de afgelopen vijf jaar niet op dieren getest. Onze
cosmetische producten staan in de cosmeticagids
van de vereniging Proefdiervrij geregistreerd als
‘proefdiervrij’.
We verlangen van onze leveranciers van cosmeticaingrediënten
dat ze schriftelijk verklaren dat hun
ingrediënten niet op dieren zijn getest. Indien dit
niet kan worden gegarandeerd, zoeken we samen
met de leveranciers naar alternatieven.

Vertrouwende u hiermee geïnformeerd te hebben.

Met vriendelijke groet,
Hema Consumentenservice


25. Herbelle shampoo.
Heeft het BIDH-keurmerk*(zie onderaan de lijst)


26. Kneipp
Kneipp producten worden niet getest op dieren. Voor wat betreft de afzonderlijke ingrediënten van onze producten kunnen wij echter helaas niet garanderen dat deze nooit op dieren zijn getest, omdat ze vaak al sinds jaar en dag gebruikt worden.

Alle Kneipp producten, met uitzondering van de hieronder genoemde producten zijn geschikt voor vegetariërs en veganisten.
De Kneipp Zachte Huid Handcrème, Gezichtscrème, Gezonde Voeten Voetcrème en in de Badbruistabletten zijn niet geschikt voor veganisten omdat hier wel bijenwas en melkpoeder in is verwerkt.

Ik hoop uw vraag hiermee naar tevredenheid te hebben beanwoord.

Met vriendelijke groet,

Emmy van Egmond
Consumenten Service

Kneipp Nederland BV
(Aardvletterweg 10)
Postbus 40
NL-3417 ZG Montfoort

Kneipp werkt. Natuurlijk.
http://www.kneipp.nl" target="_blank


27. Kruidvat.(huismerk)
Alle Kruidvat eigen merk producten zijn niet op dieren getest.

"hartelijk dank voor uw email. Helaas kunnen wij niet garanderen dat de ingredienten die in kruidvat / europrofit zitten in het verleden nooit op dieren getest zijn. jaren geleden was het namelijk een wettelijke verplichting om nieuwe ingredienten eerst te testen op dieren. gelukkig is dit allang niet meer zo en kunnen wij stellen dat er de afgelopen 5 jaar geen cosmeticaingredienten meer op dieren getest zijn door of in opdracht van kruidvat of een van haar leveranciers.
het spijt ons u te moeten melden dat kruidvat geen lijst heeft met producten waarin te zien is of een product al dan niet dierlijke ingredienten bevat. mocht u vragen of twijfels hebben over een bepaald product dan zijn we uiteraard bereid om u meer duidelijkheid te verschaffen."


Johanneke Francke.
Medewerker Service Center Kruidvat Nederland.
Website: http://www.kruidvat.nl" target="_blank


28. Lavera.
Lavera gebruikt voor alle producten 100% natuurlijke ingrediënten, die ook nog eens zoveel mogelijk van biologische herkomst zijn. Zowel de gebruikte ingrediënten als de eindproducten zijn niet getest op dieren. Op een enkele uitzondering na zijn alle producten BDIH-gecertificeerd.

Hoe staat Lavera tegenover dierproeven?
Als producent van gecertificeerde natuurcosmetica is het duidelijk dat dierproeven niet passen in onze bedrijfsfilosofie. Wij produceren onze producten volgens de strenge BDIH-richtlijnen voor “gecontroleerde natuurlijke cosmetica”: ‘Er mogen geen dierproeven uitgevoerd of opdrachten daartoe gegeven worden wanneer eindproducten geproduceerd,
ontwikkeld of getest worden.’

Veganistisch.
Alle Sun-producten, behalve de Baby & Kind Sun Milk factor 20 (deze bevat bijenwas), bevatten uitsluitend veganistische ingrediënten. Op dit moment staat helaas niet op de verpakking vermeld dat de producten uitsluitend veganistische ingrediënten bevatten, omdat de Vegan Society haar richtlijnen verscherpt heeft. Ze willen dat de ketel waarin veganistische producten worden bereid, niet in aanraking komen met inhoudsstoffen van dierlijke afkomst, zoals dat bijvoorbeeld met de lijn Melk & Honing het geval is. Lavera is op dit moment nog met de Vegan Society in gesprek of het Vegan Logo in de nabije toekomst weer gebruikt mag worden.


29. Lea Nature: Floressance® range, Lift'Argan organic products.
In making its base in La Rochelle - Périgny, the LEA NATURE Group has chosen to combine its economic development with a remarkable way of life on the Atlantic.
Created in 1993, LEA NATURE exclusively manufactures and distributes natural, organic and frair trade products to promote health and well-being.


Its philosophy, “commitment to nature” is based on four essential values, namely commitment to nature, the spirit of discovery, solidarity and responsibility.
It is also based on both men and women sharing the same belief and the same desire to offer healthy, innovative and competitive natural products.


• Commitment for nature: the LEA NATURE GROUP is a company with a true commitment towards nature. Respecting and promoting its virtues are the group’s first goal. The company chose to combine ethics and economics and to donate to environmental and humanitarian associations.


• Spirit of discovery: the LEA NATURE GROUP explores the globe to discover new natural raw material, sets partnerships with producers to innovate, to be different and anticipate the consumers’ needs in natural and organic products, whilst respecting nature.


• Solidarity: the LEA NATURE GROUP believes in confidence and humanism inside and outside the company to enhance personal development and equity. Complementarity and respect between men and women in the company reinforce the team spirit.


• Responsibility: the LEA NATURE GROUP is a human-sized company gathering professional and responsible men and women. The energy and commitment of each individual to promote well-being and a natural way of life and are part of the group’s success.

This philosophy is carried by men and women sharing the same convictions and will to offer healthy, innovative, competitive products in accordance with nature.

The LEA NATURE Group is thus a real human adventure where the initial quest is to promote the development, sharing approach and natural satisfaction of its clients and employees.

The Lift'Argan organic products charter certifies:
-100% natural active ingredients.
-Formulas with a minimum of 95% natural ingredients among which 10% organic ingredients.
-Strict tests under dermatological control.
-No use of raw material whose risks on human health are known or suspected.
-No tests on animals.
No animal-derived ingredient.


Floressance® range is the first brand to commit to natural skin care products through the entire transparency of its formulae.

> Natural quality without any health risk
Containing ingredients of up to 100% natural origin, Floressance® skin care products are free from Paraben, Phenoxyethanol, Sodium Laureth Sulphate, Paraffin, Silicon, Synthetic Musk* and Phthalate*. They are, therefore, devoid of any substance deemed harmful to human health. The efficacy of our active substances is laboratory tested. All of our products are dermatologically tested and are manufactured in France according to a highly transparent, company-wide approach.
*in the fragrance

> Natural quality without any environmental risk
None of our ingredients is harmful to the environment. We use only plant bases that work in harmony with the skin. Similarly, none of our ingredients is of animal origin. Our finished products are not tested on animals but by using alternative methods. What’s more, our cardboard packaging can be recycled.


30. Living Nature
De producten voldoen aan de kwaliteitsnormen van het Duitse BDIH keurmerk.*(zie onderaan de lijst voor meer info)

De kenmerken en voordelen van Living Nature
Bevat geen synthetische chemicaliën of conserveermiddelen.
Volgens de natuurlijke Living Nature methode geconserveerd.
Bevat grote hoeveelheden van bioactieve ingrediënten, in het bijzonder de unieke medicinale planten die Nieuw-Zeeland van oorsprong rijk is.
Bioactieve Manuka honing wordt in de meeste producten van Living Nature gebruikt.
Geen dierlijke ingrediënten.
Geen minerale oliën.
Geen bestraalde ingrediënten.
Geen herbicide of pesticide sporen.
Niet op dieren getest.
Geen genetisch gemanipuleerde ingrediënten.
31. L’Occitane.
Ingredients & Safety.
-We strive to use high-quality, traceable, natural ingredients (controlled-origin label, organic agriculture, sourced from local farming communities and sustainable development programs)
-We prefer to use plant oils rather than mineral oils..
-We have never used animal products (except for beehive products).
-To ensure that our products offer optimum safety and effectiveness, we may use synthetic molecules when no reliable and effective natural alternative exists, while always erring on the side of caution.
-We also offer 100% natural or certified-organic products on a case-by-case basis, when their safety and effectiveness can be perfectly guaranteed. (For example: sensitive skin cannot tolerate large amounts of essential oils and floral waters in face care products, and when a high level of alcohol is used as a preservative, this may irritate the skin).
-We have kept in step with the development of the organic cosmetics specifications of Ecocert, an independent certification body, and belong to the Cosmebio Association.
-Should questions arise regarding any of our ingredients in relation to health (parabens, chemical sunscreens, phthalates) or the environment (silicones, SLES), we revise our formulas, even if we are under no legal obligation to do so.
-Today, 78% of our products are paraben-free. Our face care products (with the exception of sun care products) contain a maximum of 5% silicones. We also do not use phthalates in of our fragrances.
Formulation & Production.
-We develop our product formulas according to the principles of phytotherapy and aromatherapy.
-We use active ingredients at an ideal concentration for optimal effectiveness.
-The results of our research are patented
-We test the effectiveness and tolerance of our products under dermatological supervision.
-Our products, or the ingredients they contain, have never been tested on animals, and we make sure our suppliers follow the same rules.
-Our production factory sorts and recycles its waste and limits its energy consumption..
Animal Testing.
We do not conduct any animal tests on our ingredients, formulations, or finished products. All tests are carried out on human beings as part of a series of clinical tests- a patch test in the case of human skin or tests using egg membrane as an alternative.
Our products do not contain any animal-derived ingredients, with the exception of honey and other ingredients obtained from bees.
In January 2008 L'OCCITANE was the latest company to be added to PETA's list of more than 600 cruelty-free companies.
**Test sur les animaux.
Depuis la création de la société en 1976 nous avons choisi de ne pas tester nos produits sur les animaux, ni de demander à d'autres de le faire. Dans la même logique, nous n’avons jamais utilisé de matière d’origine animale à l’exception des produits de la ruche (miel, gelée royale, propolis) et nous avons été parmi les premiers à écrire cet engagement sur nos produits. Nous utilisons et encourageons le développement de tests alternatifs pour nous et nos fournisseurs.
0 Afin de renforcer encore plus cet engagement, L'OCCITANE a adhéré en janvier, à l’association PETA pour la défense des droits des animaux. Elle a ainsi rejoint la liste des 600 sociétés s’engageant à ne pas tester sur les animaux ni les produits finis, ni les ingrédients les composant.
** De Franse website verschilt van de Amerikaanse in die zin dat hier geen eimembraantesten vermeld worden.

Jasmijn
Berichten: 3101
Lid geworden op: vr feb 24, 2006 13:32
Leefwijze: veganist
Locatie: Groningen

Re: Vegan Wiki

Bericht door Jasmijn » di sep 29, 2009 14:37

vrijdag, juli 31, 2009
Info over de dierproefvrije producten Deel III

32. Logona*
We oppose animal testing!
Logona products contain trusted, traditional, plant-based ingredients recognized for generations as completely safe for the intended use by humans. Testing takes place exclusively on human volunteers. These tests accompany every Logona product, starting with self-testing by research and development staff members, continuing with similar staff testing during the microbiological stability trial period, and finally culminating with rigorous, scientific testing on paid volunteers under independent, dermatological supervision. Only after a product has successfully passed each of these phases can it be introduced to the marketplace.
Respect for people, animals, and environment is the basis of our ethical self-image. For this reason we are actively engaged in the movement to validate alternative test methods, which do not utilize animals. We strongly believe that animal testing belongs to the past.


33. Louis Widmer.
Experimenten op dieren

- De vervaardiging van onze producten wordt nooit onderworpen aan experimenten met dieren, noch in Zwitserland noch in het buitenland.

- De grondstoffen en de afgewerkte producten worden nooit toevertrouwd aan onderaannemers om te laten testen op dieren.

- Voor onze cosmeticaproducten gebruiken wij bestanddelen die sinds decennia beschikbaar zijn op de markt én die wettelijk toegestaan werden. Daar deze grondstoffen reeds lange jaren gekend zijn, zijn experimenten op dieren niet nodig.

- Vanaf de oprichting van ons bedrijf, wordt de graad van huidtolerantie en van doeltreffendheid van onze producten op mensen getest. Dit gebeurt door erkende dermatologen en klinieken.

- Het hoofdhuis in Zwitserland voert zijn producten niet uit naar landen die uitdrukkelijk naar experimenten op dieren vragen op cosmeticaproducten.

- Onze producten bevatten geen dierlijke extracten noch bestanddelen en worden exclusief vervaardigd op basis van synthetische en plantaardige grondstoffen.
34. Lush.
Bij Lush zijn we er van overtuigd dat onze producten niet alleen effectief en grappig moeten zijn, maar ook veilig in gebruik. De meest effectieve en vriendelijke manier om die veiligheid te testen is met de meest moderne testmethodes en een panel van mensen (vrijwilligers). We testen op Engelsen en Japanners, NIET op dieren. En niet alleen onze eigen producten worden niet op dieren getest, ook de ingrediënten die we gebruiken zijn volledig dierproefvrij.


Met de jaren hebben we onze testmethodes aangepast en verfijnd. En met trots kunnen we zeggen dat ons beleid enorm effectief is, zonder dat we meedoen aan het nutteloos martelen van dieren. We hebben met ons beleid leveranciers van ingrediënten aangespoord om hun bedrijven volledig dierproefvrij te maken en op menselijke alternatieven over te stappen.


35. Melvita.
http://www.melvita.com/fr/melvita-espri ... a.cfm?id=2" target="_blank
36. Montagne Jeunesse.
Since we began in 1988, Montagne Jeunesse has been passionately against animal testing. We believe that the best way to test the safety of our products on humans is to test on humans, so this is what we do!

The Montagne Jeunesse Promise: We guarantee that none of our products have been tested on animals since 1978: We don't buy any ingredients that have been tested on animals. We operate a Fixed Date Cut Off Policy of the 31st December 1978 - which means that no materials that have been tested on animals from this date can become a Montagne Jeunesse product!
We do not do any form of animal testing, or get others to do it for us. We never have and never will. The only guinea pigs we use are human!
Our suppliers must also not test specific ingredients on animals or use others to do it for them - this ensures that none of our, or your money funds cruelty to animals!
In producing products that are vegetarian certified, not tested on animals. Many are suitable for vegans. So you know what you are getting - no chemicals and absolutely nothing nasty.


37. Nui.
A complete wellbeing regime for health and beauty, Nui products offer you:
-All natural.
-100% Organic. see organic certification.
-Made from fresh healthy coconuts.
-environmentally friendly packaging.
-Proudly Australian owned company.
-All products are made in Australia from ingredients sourced in Austalia.
& the South Pacific.
-NO refining.
-NO bleaching.
-NO deodorization.
-NO hydrogenation.
-NO trans fatty acids.
-NO hybrid or genetically modified (GMO) coconut palm varieties.
Not tested on animals - Unashamedly tested on humans http://www.choosecrueltyfree.org.au/list.html" target="_blank
Criteria for accreditation.
Unlike other lists of cruelty-free companies, CCF also has a strict policy on animal-derived ingredients.

CCF will not accredit a manufacturer if any of its products contain any ingredients:
-Derived from an animal killed specifically for the extraction of that ingredient;
-Forcibly extracted from a live animal in a manner that occasioned pain or discomfort;
-Derived from any wildlife;
-That are by-products of the fur industry;
-That are slaughterhouse by-products of a commercially significant value.
CCF also will not accredit companies unless all parent and subsidiaries (example The Body Shop being owned by L'Oreal) are also accredited. This is one of the reasons that lists produced by other organisations may include companies that CCF would not accredit. Companies applying for accreditation by CCF must sign a legally-binding contract to the effect that what they have said in their application is the truth about their practices. CCF has never accepted 'Statements of assurances' - the company must fill in the detailed Questionnaire and sign the contract.

The manufacturer of products and all related corporations (if any) must satisfy one of the following criteria:
The never tested rule
None of its products and none of its product ingredients have ever been tested on animals by it, by anyone on its behalf, by its suppliers or anyone on their behalf;
The five year (or +) rolling rule
None of its products and none of its product ingredients have been tested on animals by it, by anyone on its behalf, by its suppliers or anyone on their behalf at any time within a period of five years immediately preceding the date of application for accreditation.


38. Nuxe
(meer info volgt hierover nog)
39. Sonett.

„Dierproefvrije “ producten bestaan niet op het gebied van de was-, schoonmaak-
en verzorgingmiddelen.”
• Sinds wanneer worden dierproeven gedaan?
• Waarom worden er dierproeven gedaan?
• Bestaan er stoffen waarvoor nog nooit dierproeven verricht zijn?
• Worden met SONETT - producten dierproeven verricht?
Uit de literatuur blijkt dat sinds de middeleeuwen proeven met dieren worden gedaan. Deze proeven moesten kennis opleveren over de tolerantie van bepaalde stoffen,
ziekteverwekkers, de werkzaamheid van medicamenten, stofwisselingsprocessen of soms
over gedragsbeïnvloeding. De bekendste dierproeven naar gedragsonderzoek waren de experimenten met grauwe ganzen door Konrad Lorenz.
Als bij deze proeven de dieren op een correcte wijze gehouden worden en hun geen pijn
gedaan wordt, dan zijn zulke proeven voor ons gevoel geen probleem. Maar als deze proeven met afzondering en pijn voor de dieren gepaard gaan, dan dienen onze natuurlijke
gevoelens daartegen in opstand komen. Het is overigens twijfelachtig of de resultaten van
zulke proeven zonder meer voor mensen gelden.
Uit een brochure van een stichting ter bevordering van onderzoek naar methoden die de
dierproeven kunnen vervangen (SET, Mainz), komt naar voren, dat van alle in 1990 gehouden dierproeven 87% voor geneeskundige diagnostiek, therapie, medicijnen en
basisonderzoek verricht werden; 10% om andere stoffen te testen op hun tolerantie en op
milieurisico’s en 2% om beschermingsmiddelen voor planten te testen.
Overzicht van de huidige wettelijke voorschriften voor dierproeven bij eindproducten en grondstoffen
voor o.a. wasmiddelen, schoonmaakmiddelen en cosmetica:
Eindproducten:
Was- en schoonmaakmiddelen: Op grond van de Duitse dierenbeschermingswet van mei 1998 zijn dierproeven voor de ontwikkeling van was- en schoonmaakmiddelen verboden.
Schoonheidscosmetica: Sinds 1986 zijn voor de ontwikkeling van schoonheidscosmetica, krachtens de Duitse
Dierenbeschermingswet §7, lid 5, alle dierproeven in Duitsland verboden.
Dat wil echter niet zeggen dat schoonheidscosmetica die in andere Europese landen op dieren getest werd ook niet in Duitsland verkocht mag worden.

Verzorgende cosmetica: Volgens het Industriële verbond voor lichaamsverzorgingsproducten en wasmiddelen (IKW)
worden sinds 1989 in Duitland geen cosmetische eindproducten meer door middel van dierproeven getest. Sinds 1998 zijn dierproeven voor die producten in Duitsland verboden. Vanaf 2009 zijn dierproeven voor verzorgende cosmetica in de hele Europese Unie verboden.
Ook hier betekent dat echter niet dat de cosmetica die tot dat moment in andere Europese
landen op dieren getest wordt niet in Duitsland verkocht mag worden.
Grondstoffen:
Cosmetica, wasmiddelen, schoonmaakmiddelen:
Met grondstoffen ligt de zaak anders. De fabrikanten van grondstoffen zijn krachtens de Verordening inzake Chemicaliën en Gevaarlijke stoffen en overige Duitse- en EU-
verordeningen, verplicht om voor de toelating van deze grondstoffen (ongeacht of deze van
petrochemische of natuurlijke oorsprong zijn en ongeacht het latere toepassingsgebied)
toxicologisch onderzoek te doen dat aantoont dat deze stoffen geen kwalijke bijwerkingen voor mens en milieu hebben.
Daarvoor zijn dierproeven verplicht voorgeschreven. Tot op de dag van vandaag zijn er maar zeer weinig onderzoeksmethoden zonder dierproeven als wetenschappelijk erkende alternatieven toegelaten. Voorts moet voor ca.130.000 „oude chemicaliën“ een nieuwe toelating aangevraagd worden (REACH) met uitvoerige toxicologische bewijzen en dierproeven.
Gevolgen van de beschreven wettelijke eisen:
Volgens de Duitse Dierenbescherming bestaat er géén grondstof die niet op dieren getest is; zelfs voor zulke allerdaagse voedingsmiddelen als water en zout worden proeven op dieren uitgevoerd! Om deze redenen bestaat er ook geen cosmetica, geen was- of schoonmaakmiddel waar absoluut geen dierproeven aan te pas gekomen is.
Ook de Positieve lijst van de Duitse Dierenbescherming of het logo met de haas en de beschermende hand dat door het IHTK e.V. (Int. Fabrikantenbond tegen dierproeven) toegekend wordt, betekent uitsluitend dat deze bedrijven geen grondstoffen toepassen die na 1979 op dieren getest zijn. Dit betekent echter ook dat deze bedrijven zich sinds 1979 van een positieve doorontwikkeling van chemische grondstoffen zoals de volledig afbreekbare plantaardige suikertensiden of emulgatoren uitsluiten, omdat voor de toelating van alle nieuwe
chemische grondstoffen dierproeven verplicht zijn.
De verklaring van een instelling of een onderneming dat haar producten „dierproefvrij “ zouden zijn, betekent ofwel dat met de eindproducten geen dierproeven verricht werden, wat voor wasmiddelen en cosmetica in Duitsland toch al verboden is, ofwel dat vanaf een bepaald tijdstip geen dierproeven met de grondstoffen verricht zijn. In beide gevallen wordt met het predikaat „dierproefvrij“ de indruk gewekt dat er aan het product en derhalve ook aan zijn grondstoffen geen dierproeven te pas gekomen zijn, hetgeen van nagenoeg geen enkel product gezegd kan worden. Om deze reden wordt ook door het keurmerkverbond van Duitse fabrikanten van natuurcosmetica (BDIH) aanbevolen de aanduiding „zonder dierproeven“ niet voor reclamedoeleinden aan te wenden. De aanduiding „zonder dierproeven“ werd al meerdere malen door rechtbanken verboden als oneerlijke concurrentie (OLG Frankfort d.d. 22.12.1988; OLG Düsseldorf d.d. 17.5.1990; LG Keulen d.d. 5.6.1990; OLG
Stuttgart d.d. 30.4.1999).
Omdat de grondstoffen het niet zijn mag geen enkele fabrikant claimen dat een product „dierproefvrij“ is.
Handelwijze van SONETT:
Voor SONETT geldt dat voor de ontwikkeling van alle producten nooit dierproeven verricht
werden, - ook niet vóór 1998. Sinds 1998 geldt dit verbod voor alle fabrikanten van was- en
schoonmaakmiddelen in gelijke mate, ongeacht of het om ecologische of conventionele producten
gaat.
SONETT betrekt alleen van leveranciers die garanderen dat hun stoffen dierproefvrij zijn.
SONETT verlangt * de ontwikkeling van alternatieve testmethoden, beschrijft de huidige stand
van zaken met betrekking tot de dierproeven zakelijk en probeert niet met de aanduiding “geen
dierproeven” een onjuiste indruk te wekken.
* SONETT steunt de Academie voor dierenbescherming die aan de ontwikkeling van alternatieve
testmethoden werkt. (http://www.Tierschutzakademie.de;" target="_blank www. Tierschutzbund.de/00680.html )
SONETT 2005.
40. Sante*.


Alle producten zijn dierproefvrij en de productiemethodes zijn milieuvriendelijk en zo natuurlijk mogelijk. De basis- en eindproducten zijn biologisch afbreekbaar en er worden alleen milieuvriendelijke en recyclebare verpakkingen gebruikt.


41. Tisserand.
'NO' to ANIMAL INGREDIENTS
We do not use animal derived ingredients, such as lanolin or beeswax, and our products and ingredients are not tested on animals by us or on our behalf. We are proud to be certified by the Vegan Society.
42. Urtekram.
Here you will find information about Urtekram Organic products not being tested on animals according to the Human Cosmetic Standard: http://www.eceae.org" target="_blank.
On all Urtekram Organic Body care products you find the "Not Animal Tested" label.

Label:
Q8. How does a company get approved by the HCS or the HHPS?....
A. To be approved a company must no longer conduct or commission animal testing and must apply a verifiable fixed cut-off date - an unmoveable date after which none of its products or ingredients have been animal tested.
Each company must be open to an independent audit throughout its supply chain to ensure that they adhere to their animal testing policy and the Standard's strict criteria.
Q11. Many companies label their products as "not tested on animals" but do not belong to the HCS or HHPS. Why would they say this if it wasn't true?
A. The Humane Cosmetics Standard and the Humane Household Products Standard were formed precisely to provide a guarantee for consumers in light of the growing range of animal testing claims made by companies. Unfortunately, some companies, recognizing the importance of this issue to consumers, take liberties with the language on their packaging. This can be confusing to consumers.
Unfortunately, such liberties may include manipulating consumers into purchasing products with mere final product claims — with a deceptive "not tested on animals" claim. Truthful in the literal sense, this may well hide the fact that the ingredients have been tested.
A company itself may not test; it may not even commission testing on its behalf. However, testing may occur by its ingredient suppliers, and a company may purchase ingredients with a "don't ask, don't tell" philosophy. The testing may occur by a parent company, while the subsidiary company has actually carried out "no testing." The product was simply packaged and labeled by the smaller subsidiary company but tested by the parent.
What all of this means is the statements on packaging may be literally correct — enough to shield the company from accusations of legal breaches or public relations problems — while also quite dishonest. As a consequence, animals still suffer to make these products as virtually all testing is done at the ingredient level. This is why we ask consumers to only look for the HCS/HHPS leaping bunny logo, to know for sure no testing has occurred for that company's products anywhere in the manufacturing process.
None of our products or ingredients are tested on aninmals and you are very welcome to spread the information further out.
The present toothpastes (since July last year) are without propolis so they are ideal for vegans too.
The Lip Balm still contains beeswax.
Med venlig hilsen/Best regards.
Urtekram Int. A/S
Torben Nielsen.
Tlf.: +45 98 54 22 88.


43. Weleda.
(Op de website en op de verpakkingen staan de ingrediënten en dan kan je zien of het vegan is –> wolvet, bijenwas.)
is een producent van lichaamsverzorgingsproducten en geneesmiddelen, die in harmonie zijn met mens en natuur. Daarom is het voor ons van groot belang grondstoffen te gebruiken, die niet zijn getest op dieren. Bij Weleda worden geen dierproeven* gedaan, noch bij de ontwikkeling van preparaten, noch bij de permanente kwaliteitscontrole. Ook geven wij geen opdracht tot het doen van dierproeven.
Weleda test haar nieuwe verzorgingspreparaten natuurlijk wel op hun effectiviteit en hun verdraagzaamheid. De Weleda Amandel-gezichtsverzorgingslijn heeft bijvoorbeeld de volgende tests ondergaan:
0.Zelftest door onze farmaceuten;
0.Test door bij Weleda werkzame vrijwilligers;
0.Gebruikstest met vrijwillige proefpersonen onder specialistische begeleiding.
Pas nadat al deze teststadia met succes waren doorlopen, hebben wij de nieuwe verzorgingslijn vrijgegeven voor verkoop. Want ieder Weleda-preparaat moet tenslotte vanaf de eerste dag volledig voldoen aan de hoge verwachtingen van onze klanten.
*Alle lichaamsverzorgingsproducten en zelfzorg(genees)middelen zijn dierproefvrij. In een zeer uitzonderlijk geval verlangt de registratieautoriteit dat een geneesmiddel van Weleda op dieren wordt getest. Het gaat dan om een geneesmiddel dat al decennialang op de markt is en waarvan de veiligheid in de klinische praktijk al volledig is bewezen. Daarom kan Weleda in een dergelijk geval haar medewerking verlenen aan onderzoek van de werkzaamheid van dit geneesmiddel d.m.v. dierproeven. We vinden dit van een geheel andere orde is, dan het uitproberen op dieren van nieuwe geneesmiddelen waarmee nog geen ervaring in de klinische praktijk is opgedaan.
44. Zarqa.
Zarqa producten bevatten geen:
-parfum*
-allergenen
-kleurstof
-parabenen
-paraffine
-dierlijke extracten.(met uitzondering van enkele producten die een zacht hypoallergeenvrij parfum bevatten.)*Ter info nog dit:
Criteria BIDH ivm dierproeven:
· Evenals bij de productie als bij de ontwikkeling van een product mogen geen dierproeven gedaan worden.
· Grondstoffen die vóór 01-01-1998 nog niet op de markt aanwezig waren, mogen alleen dán gebruikt worden als ze niet op dieren zijn getest. Buiten beschouwing blijven in dit geval dierproeven die door derden uitgevoerd zijn zonder medeweten of opdracht van de opdrachtgever.


· Gebruik van grondstoffen van dode gewervelde dieren (bijvoorbeeld schildpaddenolie, nertzenolie, marmottenvet) is niet geoorloofd.

Jasmijn
Berichten: 3101
Lid geworden op: vr feb 24, 2006 13:32
Leefwijze: veganist
Locatie: Groningen

Re: Vegan Wiki

Bericht door Jasmijn » di sep 29, 2009 14:41

donderdag, augustus 16, 2007
Standpunt ECOVER dierproeven
Standpunt dierproeven van Ecover 31/07/2009:


Ecover*

Zijn de Ecover producten getest op dieren en waarom staat Ecover niet op de lijst van verenigingen die tegen dierproeven zijn?


Er is voor Ecover geen noodzaak om op dieren te testen (de zgn in vivo-testen), gezien er voldoende zekerheid te halen valt uit alternatieve testen (de zgn. in vitro-testen) waarvoor reeds lang geleden gekozen werd. Er werden dus door Ecover nooit diertesten uitgevoerd.
De bijkomende eisen die door de meeste dierenwelzijnverenigingen gesteld worden, werpen echter onoverkomelijke hindernissen op. Zo vraagt men garant te staan voor al haar leveranciers, wat een onmogelijke opgave is. Waar de europese wetgever nieuwe grondstoffen alleen toelaat als hun onschadelijkheid via dierproeven is aangetoond, mag Ecover zulke grondstoffen niet gebruiken als ze op dieren getest zijn. En nu zijn het juist de nieuwe grondstoffen die van groot belang zijn, omdat zij veel veiliger zijn voor milieu en gezondheid en beter gedocumenteerd. Niet voor niets heeft de EU het REACH-programma opgezet: dat moet er voor zorgen dat zo’n 60.000 chemische stoffen waarvan men nauwelijks iets weet, onderzocht en gedocumenteerd worden. Dierenwelzijnverenigingen gaan er doorgaans van uit dat deze ‘oude’, niet op dieren geteste grondstoffen veilig zijn – wat dus helemaal niet het geval is. ....
Vermits Ecover wil garanderen dat haar producten veilig zijn voor milieu en gezondheid, oriënteert zij zich op nieuwe generaties grondstoffen die aantoonbaar beter zijn. Daardoor kunnen miljoenen dieren gespaard worden. Dat vindt Ecover minstens zo belangrijk als deel uit te maken van een lijst.


Dierlijke grondstoffen.
Grondstoffen die het slachten van dieren noodzakelijk maken worden door Ecover niet gebruikt. Overigens, behalve melkwei in één type afwasmiddel, worden er helemaal géén bestanddelen van dierlijke origine in Ecover producten gebruikt. Melkwei is wat overblijft van de melk na de kaasbereiding, en heeft noch van ver, noch van dichtbij te maken met dierenleed. Buiten dit ene afwasmiddel dragen alle Ecoverproducten het Vegan Society-label, wat betekent dat ze door een toonaangevende veganistische organisatie geschikt zijn bevonden voor consumenten die geen producten met dierlijke bestanddelen wensen te gebruiken.
Enkele grondstoffen (die Ecover trouwens niet gebruikt) bevinden zich in een schaduwzone, omdat ze uit slachtafval betrokken worden. De van oudsher bekende ossengal, die sinds eeuwen voor vlekkenverwijdering wordt gebruikt, wordt gewonnen uit de galblaas van die dieren; ze is erg geliefd bij consumenten van ecologische wasmiddelen. In nogal wat Europese landen is het gebruik van dierlijk vet voor de zeepbereiding al even lang ingeburgerd. Chondroïtine en chitine worden respectievelijk uit dierlijk kraakbeen en uit schelpdierafval gewonnen, om toegepast te worden in medische en cosmetische producten. Al deze grondstoffen worden gewonnen uit het slachtafval van dieren, die niet voor deze grondstof, maar voor de consumptie werden geslacht.
13 augustus 2007. Het groene schoonmaakmerk Ecover draagt niet langer het logo van de Britse Vegan Society vanwege het feit dat ze weigerden te stoppen met dierproeven.

De biologisch afbreekbare en fosfaatvrije producten van het Belgische bedrijf, worden getest op watervlooien en konijnenbloed om respectievelijk het gevaar voor het waterleven en de menselijke huid te testen.

Hoewel de definitie van dierproeven van de EU geen ongewervelde dieren zoals watervlooien omvat, doen de criteria van de Britse Vegan Society dat wel.

De belangrijkste reden voor het geschil tussen de twee was Ecover's weigering om een datum te vast te stellen waarop bepaalde producten dierproefvrij zouden zijn.

In plaats daarvan gaat het groene schoonmaakbedrijf door met hun "five year rolling rule", wat betekent dat hoewel het bedrijf zweert geen ingrediënten die nu op dieren zijn getest in hun producten te gebruiken voor de komende vijf jaar, ze deze ingrediënten in theorie vanaf 2013 wel kan gebruiken.


De overgebleven producten van Ecover zullen het logo van de Vegan Society wel blijven dragen, maar nieuwe producten niet. De vereniging stelt: "We hopen dat Ecover zal doorgaan met het ontwikkelen van alternatieve testwijzen en milieuvriendelijke producten zodat we in de toekomst weer samen kunnen werken."

Lisa Drummy van het Britse Beanie's Health Foods zegt: "Ecover kan snel het slachtoffer van een massale boycot door ethische, diervriendelijke consumenten worden."

In haar verdediging wijst Ecover erop dat slechts 0,5 ml konijnenbloed wordt gebruikt om één nieuw product te testen, en dat het tekort aan menselijke rode bloedcellen het gebruik van menselijk bloed 'onethisch' maakt.


Link naar Ecover's statement


Bron: New Consumer

Jasmijn
Berichten: 3101
Lid geworden op: vr feb 24, 2006 13:32
Leefwijze: veganist
Locatie: Groningen

Re: Vegan Wiki

Bericht door Jasmijn » di sep 29, 2009 14:44

Lijst met dierproefvrije producten:

1. Albert Heijn (huismerk)
2. Aloëlixir Aloë Vera
3. Annemarie Börlind
4. Avalon (in de USA nog apart, bij ons cf. Frenchtop)
5. A.Vogel
6. Biover/Bo
7. Bormo
8. Chi
9. Copaïba
10. De Tuinen
11. De Traay: Bee Natural
12. Dr.Bronner's Magic Soaps
13. Dr. Haushka
14. Earth-line/ Sea-line (vroeger E-line)
15. Ecolino
16. Essenza
17. Etamine du Lys
18. Etos (huismerk)
19. Frenchtop: Hennaplus- Hairwonder- Skinwonder- Avalon- Tropical Brown- New Chapter- Terratints- Lady’s own- Man’s own
20. Froggy
21. Green Energy Cosmetics
22. Greenland
23. Harmonie
24. Hema (huismerk)
25. Herbelle shampoo
26. Kneipp
27. Kruidvat (huismerk)
28. Lavera
29. Lea Nature: Floressance® range, Lift'Argan organic products
30. Living Nature
31. L’Occitane
32. Logona
33. Louis Widmer
34. Lush
35. Melvita
36. Montagne Jeunesse
37. Nui
38. Nuxe
39. Sonett
40. Sante
41. Tisserand
42. Urtekram
43. Weleda
44. Zarqa


--------------------------------------------------------------------------------
VOORWAARDEN:
1. Het eindproduct mag niet getest zijn op dieren.
2. De ingrediënten mogen niet getest worden op dieren, ook niet door de leveranciers.


Bron: Anti Dierproeven Coalitie (laatste update 14/08/2009)

Jasmijn
Berichten: 3101
Lid geworden op: vr feb 24, 2006 13:32
Leefwijze: veganist
Locatie: Groningen

Re: Vegan Wiki

Bericht door Jasmijn » di sep 29, 2009 14:51

Enfin, een hele hoop zooi> wie zin heeft dit te verwerken in de vegan wiki, gaarne! :D

Gebruikersavatar
Vegantastic
Site Admin
Berichten: 8198
Lid geworden op: ma feb 10, 2003 13:19
Leefwijze: veganist
Contacteer:

Re: Vegan Wiki

Bericht door Vegantastic » di sep 29, 2009 16:30

Fynnya schreef: Nou, bij bijna alle producten staan flink wat producten, dus ik denk dat er een goed begin gemaakt is.
Dus als de medewerkers van de NVV de stukken over wat veganisme is, hoe het zit met bio-industrie, gezondheidsvoor- en nadelen etc binnenkort nog gaan invullen, dan zou ik denken dat ie al heel snel echt in gebruik kan worden genomen!
Dus medewerkers van de NVV die dit lezen..... :mrgreen:
Ik heb de meeste stukken over allerlei onderwerpen ongeveer klaar. Ik moet alleen nog wat referenties gaan aanbrengen erin. Zodra dat nagekeken is e.d. ga ik het ook op de wiki zetten.

Fynnya
Berichten: 2759
Lid geworden op: zo jul 01, 2007 15:20
Leefwijze: part-time veganist
Locatie: Utrecht

Re: Vegan Wiki

Bericht door Fynnya » di nov 03, 2009 16:36

Vegantastic schreef:
Fynnya schreef: Nou, bij bijna alle producten staan flink wat producten, dus ik denk dat er een goed begin gemaakt is.
Dus als de medewerkers van de NVV de stukken over wat veganisme is, hoe het zit met bio-industrie, gezondheidsvoor- en nadelen etc binnenkort nog gaan invullen, dan zou ik denken dat ie al heel snel echt in gebruik kan worden genomen!
Dus medewerkers van de NVV die dit lezen..... :mrgreen:
Ik heb de meeste stukken over allerlei onderwerpen ongeveer klaar. Ik moet alleen nog wat referenties gaan aanbrengen erin. Zodra dat nagekeken is e.d. ga ik het ook op de wiki zetten.
Zijn ze al klaar?

Gebruikersavatar
Vegantastic
Site Admin
Berichten: 8198
Lid geworden op: ma feb 10, 2003 13:19
Leefwijze: veganist
Contacteer:

Re: Vegan Wiki

Bericht door Vegantastic » di nov 03, 2009 17:33

Nog niet toegekomen aan de afronding. Maar heb de grote lijn dus klaar. Daarna gaan ze naar iemand die de teksten door gaat lopen. Taal is nl. ook niet zo mijn sterkste kant ;)

Daarnaast moet ik nog wat recente rapporten er in verwerken.

Fynnya
Berichten: 2759
Lid geworden op: zo jul 01, 2007 15:20
Leefwijze: part-time veganist
Locatie: Utrecht

Re: Vegan Wiki

Bericht door Fynnya » do nov 05, 2009 22:25

Is het een idee om op de wiki ook een hoofdstukje 'recepten' te maken? Het receptendeel van veganisme.org is wel erg klein enzo.... En op het forum is het zo onoverzichtelijk, moet je de topics gaan doorzoeken naar recepten tussen alle vragen en commentaar en aanvullingen enzo. Zou mooi zijn als er echt een lijst zou zijn van recepten, overzichtelijk.

Fynnya
Berichten: 2759
Lid geworden op: zo jul 01, 2007 15:20
Leefwijze: part-time veganist
Locatie: Utrecht

Re: Vegan Wiki

Bericht door Fynnya » di apr 20, 2010 11:35

*kick*

Hey Vegantastic, kan jij even hiernaar kijken?
http://www.veganisme.org/wiki/index.php/Margarine" target="_blank wordt telkens veranderd in reclame door een bot oid (zie bij geschiedenis). Kan je daar iets tegen doen?

Gesloten