ADC: Hondenblafactie tegen dierproeven. 9 mei

Plaats hier uw aankondigingen voor demonstraties, markten, optochten, enz.

Moderators: Rick, Rorrim

Plaats reactie
TonyJello
Berichten: 4082
Lid geworden op: wo feb 29, 2012 19:17
Leefwijze: veganist

Re: ADC: Hondenblafactie tegen dierproeven. 9 mei

Bericht door TonyJello » vr mei 10, 2013 15:02

Een prima actie!

Fijn dat er zoveel mensen en honden waren. Alles verliep perfect!

Geweldig dat ook Lani en David erbij waren! Hun eerste actie! (y)

https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/ ... 6371_n.jpg

https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/ ... 8400_n.jpghttp://www.arenalokaal.nl/images/storie ... custom.jpg

Nog een bericht uit Arena Lokaal
Donderdag 09 mei 2013 13:29 uur

Slapeloze nachten Jan Rutten na inbraak

ESCHAREN - Vijf leden van de Anti Dierproeven Coalitie (ADC) braken in de nacht van dinsdag 9 op woensdag 10 april in bij de hondenkennel van Jan Rutten aan de Beerschemaasweg 45 in Escharen. De actievoerders namen in totaal zes beagles mee om te voorkomen dat deze gebruikt zouden worden voor dierproeven. Een maand later zit Rutten nog steeds helemaal stuk. "Mijn hele leven is naar de kloten geholpen", zegt de 76-jarige Escharenaar.

De diefstal van de zes beagles, waaronder ook vier puppy's, wordt de afgelopen weken breed uitgemeten in de pers. Lokale, regionale en landelijke kranten en tv-zenders als SBS en Veronica storten zich massaal op de zorgvuldig geregisseerde publiciteitsstunt van de ADC. In de publicaties wordt Jan Rutten steevast aangemerkt als hondenfokker, ook in Arena. Herhaaldelijke pogingen van de redactie om Rutten zíjn kant van het verhaal te laten vertellen, halen niets uit. "Jullie zijn alleen maar op zoek naar sensatie", zo kapt hij de verzoeken om wederhoor boos af.
Afgelopen dinsdag, vier weken na de inbraak op zijn terrein, is de Escharenaar voor het eerst wat spraakzamer. "Iedereen schrijft dat ik honden fok, maar dat is niet waar. Ik verzorg ze alleen. Dat doe ik al meer dan tien jaar met veel liefde. Ik wil dat mijn naam wordt gezuiverd", zegt een woedende Rutten.
Met het feit dat de honden die hij verzorgt door MSD Animal Health worden gebruikt voor dierproeven, heeft hij geen moeite. "Met wat ze er in Boxmeer mee doen heb ik niets te schaften."

Bedreigingen
Rutten is intussen nog altijd niet over de schrik heen. "Ik ben nog steeds kei van streek door wat die kutjanussen hebben gedaan. Ik kan er 's nachts niet van slapen. Als ze bij je inbreken gaat je dat niet in de kouwe kleren zitten, kan ik je verzekeren."
De Escharenaar zegt de afgelopen weken meerdere keren te zijn bedreigd door dierenactivisten. "Ik ben 76 jaar, mijn hele leven is naar de kloten geholpen. Ik ga hier straks nog aan kapot", klinkt het emotioneel. "Waar heb ik dit aan verdiend? Die hondjes hebben het hier hartstikke goed. Nu zitten die lieve diertjes misschien wel vijf hoog achter op een flatje."

Hondenblafactie
De ADC blijft achter de inbraakactie in Escharen staan. "Deze honden zouden ten dode zijn opgeschreven als wij niet gehandeld hadden", zegt campagneleider Robert Molenaar. "We hebben zes honden in Escharen kunnen redden, maar de gedachte dat daar nog veel meer beagles zitten die gebruikt gaan worden voor experimenten laat mij niet meer los. ADC is bereid om alle honden op te vangen. We willen een einde aan het fokken van honden voor dierproeven."
Donderdagmiddag hield de ADC uit protest een hondenblafactie in Escharen. Een bonte optocht van activisten met spandoeken en protestborden en honden met bordjes met de tekst 'Test niet op mijn vriendjes' om hun nek, trok door de straten van het dorp. De vijf ADC-leden die de beagles stalen bij Jan Rutten liepen voorop in de stoet. Zij moeten op 16 juli voor de politierechter in Den Bosch verschijnen. "Het is aan de rechter om te beslissen of een hond een levend wezen is met een eigen waarde, of dat het een gebruiksvoorwerp is dat dient als testobject voor dierproeven", zegt Molenaar, die samen met verschillende organisaties een Europees Burgerinitiatief is gestart. "Een miljoen handtekeningen zijn vereist om bij de Europese Commissie een motie in te dienen om dierproeven te verbieden. Al 230.000 handtekeningen zijn er verzameld."

Gebruikersavatar
lani
Berichten: 328
Lid geworden op: di dec 18, 2012 16:49
Leefwijze: veganist
Locatie: Omgeving Nijmegen

Re: ADC: Hondenblafactie tegen dierproeven. 9 mei

Bericht door lani » vr mei 10, 2013 15:55

yeah het was echt geweldig =D ben benieuwd wanneer ze naar Boxmeer willen gaan, daar wil ik ook bij zijn!! ^_^

TonyJello
Berichten: 4082
Lid geworden op: wo feb 29, 2012 19:17
Leefwijze: veganist

Re: ADC: Hondenblafactie tegen dierproeven. 9 mei

Bericht door TonyJello » vr mei 10, 2013 20:21TonyJello
Berichten: 4082
Lid geworden op: wo feb 29, 2012 19:17
Leefwijze: veganist

Re: ADC: Hondenblafactie tegen dierproeven. 9 mei

Bericht door TonyJello » za mei 11, 2013 7:09

(y)

Hier nog een filmpje. (Waar ook Lani, David en ik langslopen :D )

TonyJello
Berichten: 4082
Lid geworden op: wo feb 29, 2012 19:17
Leefwijze: veganist

Rechtzaak 16 juli:

Bericht door TonyJello » do mei 16, 2013 16:34


Steun onze helden Simon, Jack, Robert, Nadine en Sandra.

http://imageshack.us/a/img823/7687/9714 ... 587416.jpg

Dinsdag 16 juli verschijnen Simon, Jack, Robert, Nadine en Sandra voor de politierechter in Den Bosch. Zij hebben in de nacht van 9 april 6 beaglehonden gered uit een hondenfokkerij voor de dierproefindustrie.
De activisten van de Anti Dierproeven Coalitie (ADC) hebben zichzelf vrijwillig aangegeven omdat zij vinden dat de rechter maar moet beslissen of zij een 'misdaad of heldendaad' hebben gepleegd. De honden zijn ondergebracht bij liefdevolle gezinnen, en daar zullen ze ook blijven.

ADC roept iedereen op om 16 juli om 08:00 uur steun te betuigen voor het gerechtsgebouw.

ADC-campagneleider Robert Molenaar: 'We hebben de hondjes meegenomen omdat ze anders gebruikt zouden worden in experimenten. Dankzij ons ingrijpen zijn de honden nu gelukkige huisdieren geworden. Hadden we niet ingegrepen dan waren de honden gebruikt als proefdier.'

Steun deze 5 dappere ADC'ers en kom je steun betuigen. Voor het gerechtsgebouw zal ADC een vreedzaam protest houden. Er zal een toespraak gehouden worden door ADC-voorzitter Danny Flies. Er zijn spandoeken tegen dierproeven met teksten als 'Hun lijden is ons lijden' 'Toon je hart voor dieren' en 'Stop dierproeven nu.'

Om 08:45 uur begint de zaak tegen de beaglebevrijders. In de rechtszaal zullen beelden getoond worden van de reddingsactie en zal Robert Molenaar een pleidooi houden om dierproefvrije technieken te gebruiken i.p.v. proefhonden.

Na afloop van de rechtszaak zal ADC protesteren bij het commerciële dierproefcentrum Wil Research aan de Hambakenwetering in Den Bosch.
Molenaar: 'Ook hier worden jaarlijks vele proefdieren gebruikt, waaronder 150 honden die gedwongen worden om maandenlang giftige stoffen te inhaleren. ADC kan niet anders dan doorgaan met campagne voeren voor de vrijheid van alle dieren!'

Tijdschema:

08:00-08:45 uur:
Gerechtsgebouw, Leeghwaterlaan 8, Den Bosch
Actie voor het gerechtsgebouw (vlak achter CS)

08:45-10:00 uur:
Rechtszaak (openbaar)


11:00-12:30 uur
Protest bij Wil Research (Notox), Hambakenwetering 7, Den Bosch

Uitleg:

- Er is (beperkt) vervoer vanaf Amsterdam Sloterdijk, Den Haag CS.

- Je kunt eenvoudig met de trein naar het gerechtsgebouw komen. Uitstappen op Den Bosch CS. Het gerechtsgebouw is gelegen achter het station.

- Trek je netste kleren aan. We willen zeer goed overkomen 16 juli.

- ADC regelt alle protestborden en spandoeken.

Financiële steun:

We hebben al een aantal mooie donaties mogen ontvangen voor de rechtsbijstand. Hiervoor dank! We zouden het zeer waarderen mocht je ook een bedrag willen overmaken!

Voor Nederland: U kan storten op Triodosbank 78.69.39.079 t.n.v. 'ADC 5'.
IBAN: NL29TRIO0786939079
BIC: TRIONL2U

Voor Belgie: U kan storten op rekeningnummer 979-2254361-86 t.a.v. 'ADC 5'.
IBAN: BE78 9792 2543 6186
BIC: ARSPBE22

TonyJello
Berichten: 4082
Lid geworden op: wo feb 29, 2012 19:17
Leefwijze: veganist

BREAKING NEWS: RECHTSZAAK UITGESTELD

Bericht door TonyJello » do jul 11, 2013 13:51

BREAKING NEWS: RECHTSZAAK UITGESTELD, ACTIES GAAN DOOR DINSDAG! (16 juli).

Beaglebevrijders dinsdag in actie tegen hondenexperimenten

Het Openbaar Ministerie heeft de geplande rechtszaak op 16 juli, waarbij 5 beaglebevrijders moesten voorkomen, uitgesteld. Reden voor het uitstel is de massale belangstelling van ADC- sympathisanten voor deze rechtszaak. 'Dit is een kleine overwinning voor ons. Het geeft aan dat onze missie serieus wordt genomen,' aldus ADC-campagneleider Robert Molenaar.

Molenaar: ‘Er is simpelweg een grotere zaal nodig om alle verwachte belangstellenden een plekje te kunnen geven. De Officier van Justitie heeft toegezegd dat de videobeelden van de bevrijding van de beagles getoond mogen worden.
Ook zijn beide getuigen, ADC-voorzitter Danny Flies en wetenschappelijk adviseur Dr. Menache toegelaten. We hadden graag dinsdag 16 juli de zaak voor laten komen. Een meervoudige kamer zal zich nu gaan buigen over de vraag: hebben wij met het bevrijden van deze proefdieren een heldendaad of een misdaad gepleegd?' Er is nog geen datum bekend voor een nieuwe zitting.

De rechtszaak gaat niet door, maar ons protest op dezelfde datum, 16 juli, tegen hondenexperimenten bij WIL Research aan de Hambakenwetering in Den Bosch wel. 'We zullen eerst de stem zijn voor de beagles bij WIL Research, om vervolgens onze stem te laten horen bij proefdierfokker Jan Rutten in Escharen. Honden gebruiken in gruwelijke giftigheids-of vaccintesten is anno 2013 niet alleen onethisch maar ook nog eens onnodig!
Er zijn voldoende dierproefvrije technieken, zoals Omic-modellen, lab-on-a-chip en microdosering om dierproeven te vervangen.'

Voor meer informatie:

Robert Molenaar
Campagneleider ADC
Telefoon: 06-17767881

Tijden:
11:00-12:30 uur
Protest bij WIL Research (Notox)
Hambakenwetering 7, Den Bosch

13:30-14:30 uur
Protest bij Jan Rutten
Rotscheweg, Escharen

https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/ ... 0317_n.jpg

TonyJello
Berichten: 4082
Lid geworden op: wo feb 29, 2012 19:17
Leefwijze: veganist

Rechtszaak 16-7 uitgesteld; acties gaan door!

Bericht door TonyJello » do jul 11, 2013 14:32


TonyJello
Berichten: 4082
Lid geworden op: wo feb 29, 2012 19:17
Leefwijze: veganist

Beaglebevrijders in actie tegen hondenexperimenten

Bericht door TonyJello » do jul 11, 2013 14:53

Anti Dierproeven Coalitie heeft de naam van het evenement gewijzigd in:

'Beaglebevrijders dinsdag in actie tegen hondenexperimenten'.
(Zie informatie hoger in dit topic)

https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/ ... 5321_n.jpg

https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/ ... 2699_n.jpg

Hier tekenen

Facebook ADC

Nieuws in De Geldenlander

TonyJello
Berichten: 4082
Lid geworden op: wo feb 29, 2012 19:17
Leefwijze: veganist

ADC

Bericht door TonyJello » vr jul 12, 2013 14:32

Beelden van een geredde Beagle. Robert Molenaar met Mike.

TonyJello
Berichten: 4082
Lid geworden op: wo feb 29, 2012 19:17
Leefwijze: veganist

ADC

Bericht door TonyJello » zo jul 14, 2013 8:55


TonyJello
Berichten: 4082
Lid geworden op: wo feb 29, 2012 19:17
Leefwijze: veganist

Dinsdag 16 juli ADC actie

Bericht door TonyJello » ma jul 15, 2013 15:34

https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/ ... 1985_n.jpg
Het is slikken en stikken voor proefhonden in Den Bosch!

Dinsdag 16 juli demonstreren 100 activisten van de Anti Dierproeven Coalitie (ADC) bij een van de grootste proefdiercentra van Nederland: WIL Research aan de Hambakenwetering in Den Bosch. Hier worden honderden beagles gebruikt in giftigheidstesten.

'Het is letterlijk slikken en stikken voor de beagles bij WIL Research,' aldus ADC-campagneleider Robert Molenaar. 'De beagles worden 1 tot 12 maanden gedwongen om stoffen te slikken via voeding of via een grote harde buis die hun bek wordt ingeduwd. Er zitten momenteel 100 beagles in dit lab.'

WIL Research test medicijnen, E-nummers, ingrediënten voor inktpatronen, bestrijdingsmiddelen voor gewassen en huishoudproducten in opdracht van bedrijven. Jaarlijks worden 30.000 proefdieren waaronder honden, katten, muizen, ratten, konijnen, cavia's en minivarkens gebruikt.

TonyJello
Berichten: 4082
Lid geworden op: wo feb 29, 2012 19:17
Leefwijze: veganist

ADC 16 juli 2013

Bericht door TonyJello » di jul 16, 2013 18:59

VIDEO: ADC voert luidkeels actie tegen dierproeven bij bedrijf in Den Bosch - N24Actueel.nl...
"Wat willen wij ? Alle dieren vrij !!! Schande, schande... bloed aan je handen".

Ongeveer 80 dierenliefhebbers hebben vandaag (dinsdag 16 juli) actie gevoerd tegen dierproeven die bij het bedrijf WIL Research aan de Hambakenwetering in Den Bosch zouden worden gedaan.

Volgens de activisten van de ADC (Anti Dierproeven Coalitie) worden er jaarlijks 30 duizend dieren naar Den Bosch gebracht voor experimenten. Daarbij gaat het onder andere om honden, katten, varkentjes, muizen en ratten.

De experimenten zijn onder meer nodig om nieuwe medicijnen te ontdekken tegen bijvoorbeeld kanker. Volgens de actievoerders zijn er vandaag de dag andere methoden. Experimenten met dieren zijn dus niet meer nodig.

Dat lieten de demonstranten in een anderhalf uur durend protest voor de poorten van WIL Research luidkeels weten...

Het bedrijf WIL Research kwam - ondanks enkele telefonische verzoeken tijdens het protest - niet met een reactie.
Demonstratie tegen dierproeven WIL Research in Den Bosch 16-07-2013

http://static-webregio.nl//content/imag ... 859766.jpg
Laatst gewijzigd door TonyJello op di jul 16, 2013 19:42, 1 keer totaal gewijzigd.

TonyJello
Berichten: 4082
Lid geworden op: wo feb 29, 2012 19:17
Leefwijze: veganist

ADC 16 juli

Bericht door TonyJello » di jul 16, 2013 19:41

https://encrypted-tbn0.gstatic.com/imag ... 93h6wj5BO8
Internationaal protest ADC tegen kennelhouder Escharen
DINSDAG 16 JULI 2013 17:09 E-mailadres
'Als wij druk blijven uitoefenen dan halen ze hier alles weg'

ESCHAREN - Op de Rotscheweg in Escharen kwamen dinsdag 16 juli wederom tientallen dierenactivisten bijeen om te protesteren tegen Jan Rutten, die honden houdt voor MSD Animal Health in Boxmeer. Het bedrijf gebruikt de dieren voor proeven. Dit is tegen het zere been van de Anti Dierproeven Coalitie (ADC).

Eerder dit jaar, in de nacht van dinsdag 9 op woensdag 10 april, breken vijf leden van de ADC bij Jan Rutten in. Zij nemen zes beagles mee. Sindsdien staat de kennel op de kaart bij de activisten. Na een hondenblafactie op Hemelvaartsdag, laten de betogers dinsdag 16 juli weer van zich horen in Escharen. De actievoerders, sommigen vergezeld door hun trouwe viervoeter, stellen zich op in de berm van de Rotscheweg, achter het terrein van Jan Rutten. Niet alleen Nederlanders, maar ook enkele Duitsers en een flink aantal Belgen zijn van de partij. Middels spandoeken en protestborden laten zij weten tegen dierproeven te zijn.
http://www.arenalokaal.nl/images/storie ... custom.jpg
ADC-campagneleider Robert Molenaar is verheugd met de goede opkomst. “Ik ben blij dat we zoveel mensen uit verschillende landen hebben kunnen verenigen, want we hebben een gemeenschappelijk doel. Hier worden tientallen honden gehouden voor experimenten. Ze worden goed verzorgd, vindt de heer Jan Rutten, maar nadat ze hier vertrekken gaan ze naar het laboratorium, dat ze daarna nooit meer verlaten. Naderhand worden ze stuk voor stuk afgemaakt.”
http://www.arenalokaal.nl/images/storie ... custom.jpg
Wanneer de honden in de kennel beginnen te blaffen, wordt de actiegroep stil. Een enkele betoger reageert ontzet. “Ik ben trots op de inbraak van enkele maanden geleden”, gaat Molenaar verder. “Niet omdat ik de wet overtreden heb of omdat ik iets gedaan heb wat eigenlijk niet mocht, maar omdat ik levens heb gered. Die dieren kunnen geen kant op en dat gaat mij door merg en been. De beveiligingsmaatregelen zijn inmiddels aangescherpt, dus ik weet dat ik er niet meer kan redden. Dat doet me pijn. Jan Rutten moet zich kapot schamen dat hij dit werk nog steeds doet. Wij strijden voor een structurele verbetering. Het moet afgelopen zijn met het martelen van dieren achter betonnen muren en geblindeerde ramen.”
Nadine Lucassen neemt het woord van Molenaar over. In het Frans houdt ze een emotioneel betoog. Daarna begint de protestactie pas echt. De activisten trakteren Rutten op leuzen als 'Handen af, handen af van dieren', 'Schande schande, bloed aan je handen' en 'Wat willen wij? Alle dieren vrij'. Zeker een half uur gaan ze door.
http://www.arenalokaal.nl/images/storie ... custom.jpg
Het doel van de actie is dat de hondenkennel in Escharen verdwijnt. “We zijn benieuwd hoe lang MSD het nog volhoudt met Jan Rutten. Wij verwachten eerlijk gezegd niet zo lang meer”, vertrouwt Molenaar Arena toe. “Als wij druk blijven uitoefenen dan halen ze hier alles weg.”

'Geen water'
Niet iedereen in Escharen is echter gecharmeerd van de actie. “Mijn dochtertjes en ik waren op tijd aanwezig”, laat activiste Anita Jonkman weten. “We waren alleen vergeten water mee te nemen. Toen we uit de auto stapten zagen we iemand in zijn voortuin in de weer met een tuinslang. Ik vroeg of we wat water van hem mochten. In eerste instantie wilde hij dit geven, maar toen vroeg hij plotseling wat we kwamen doen. Dus ik heb hem uitgelegd dat we kwamen protesteren tegen dierproeven. Dat vond hij maar onzin en daarom gaf hij ons geen water. Zielig toch?”
http://www.arenalokaal.nl/images/storie ... custom.jpg
Ook drie buurtbewoners die op een afstandje staan toe te kijken vinden het maar niks. “Belachelijk die protesten”, stellen ze. “Die honden zitten daar hartstikke goed en worden keurig verzorgd. Je kunt wel tegen dierproeven zijn, maar wat als je zelf ooit medicijnen nodig hebt? Dan wil je ook graag dat zo'n pilletje van tevoren goed getest is.”
http://www.arenalokaal.nl/images/storie ... custom.jpg

http://www.arenalokaal.nl/images/storie ... custom.jpg

http://www.arenalokaal.nl/images/storie ... custom.jpg

http://www.arenalokaal.nl/images/storie ... custom.jpg

http://www.arenalokaal.nl/images/storie ... custom.jpg

http://www.arenalokaal.nl/images/storie ... custom.jpg

http://www.arenalokaal.nl/images/storie ... custom.jpg

http://www.arenalokaal.nl/images/storie ... custom.jpg

http://www.arenalokaal.nl/images/storie ... custom.jpg

Plaats reactie