ADC Actie voor handtekeningen Europees Burgerinitiatief.

Plaats hier uw aankondigingen voor demonstraties, markten, optochten, enz.

Moderators: Rick, Rorrim

Plaats reactie
TonyJello
Berichten: 4082
Lid geworden op: wo feb 29, 2012 19:17
Leefwijze: veganist

ADC Actie voor handtekeningen Europees Burgerinitiatief.

Bericht door TonyJello » ma jun 17, 2013 18:16

woensdag 19 juni Alkmaar.

Urenlang opgesloten in een kooi voor 1 miljoen handtekeningen

https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/ ... 7465_n.jpg

Een bonte verzameling van dierenrechtenorganisaties, waaronder de Anti Dierproeven Coalitie (ADC), hebben de handen in elkaar geslagen om de verouderde wetgeving over dierproeven aan te passen aan de moderne tijd. Via een Europees Burgerinitiatief wil ADC een stem zijn voor de proefdieren.

ADC-campagneleider Robert Molenaar: 'Bedrijven willen vaak niet eens meer dierproeven doen, maar zijn hier nog wel wettelijk toe verplicht. Om deze wetten aan te passen hebben we 1 miljoen handtekeningen nodig. Daarmee kunnen we een motie indienen bij het Europese Parlement. Het probleem is dat we voor 1 november 2013 deze handtekeningen nodig hebben. Momenteel hebben we er meer dan 350.000 verzameld.'

We voeren woensdag 19 juni een publieksactie op de Mient in Alkmaar. Zes ADC'ers zullen urenlang in een kooi vastzitten om zo aandacht te vragen voor het Europese Burgerinitiatief. Ondertussen zullen andere ADC'ers mensen vragen om het Europese Burgerinitiatief te tekenen (http://www.stopvivisection.eu/nl).
We hebben nog tot 1 november 2013 de tijd om in heel Europa 1 miljoen handtekeningen op te halen. De tijd dringt en we gaan deze zomer gebruiken om de mensen te informeren om het benodigde aantal in te zamelen.

Molenaar: 'Het wordt hoog tijd om dierproefvrije technieken te gebruiken. Maar bedrijven vallen terug op dieren omdat zij niet anders mogen. Zo is er al lang een alternatief voor het druppelen van stoffen in de ogen van konijnen. Toch werden er nog vele duizenden konijnen in deze verouderde testen gebruikt omdat het wettelijk verplicht is.'
Teken hier!Plaats reactie