Google eens op
Ash-e-Jo of
Ash-reshteh
Perzische recepten
Vergelijkbaar met Marokkaanse harira soep, maar dan met veel kruiden, spinazie en/of gerst en dus een meer hartige, kruidige smaak . Het zijn beide dikke soepgerechten met een mix van peulvruchten.
De soep wordt gebonden met een bloempapje. Dat doe je door bloem met koud water te mengen en wat van het soepvocht erbij te doen. Daarna doe je dat langzaam bij de soep. Je kunt ook pasta door het vocht doen, voordat je gaat staafmixen. Gestaafmixte pasta bindt ook soep.
Je kunt hier gemakkelijk zelf een veganistische / vegetarische variant op maken.
Wat eten we vandaag?
Moderators: Rick, Martine, jet
-
- Berichten: 14
- Lid geworden op: za sep 30, 2017 12:07
Re: Wat eten we vandaag?

Laatst gewijzigd door Reborn Vega op di okt 03, 2017 19:28, 1 keer totaal gewijzigd.
-
- Berichten: 14
- Lid geworden op: za sep 30, 2017 12:07
Re: Wat eten we vandaag?
Reborn Vega schreef: ↑di okt 03, 2017 18:53Er hoort zure room of yoghurt bovenop.
Je kunt dat vervangen door soja yoghurt.
-
- Berichten: 14
- Lid geworden op: za sep 30, 2017 12:07
Re: Wat eten we vandaag?
Tofu marineren
Voor mensen die geen keukenprinses zijn en 30 min! marineren niet in te plannen is: er is een gemakkelijke manier
Eerst tofu droogmaken met een schone theedoek
Dan in blokjes snijden en aan alle zijden in zonnebloem of arachide olie bakken totdat ze de pan uit stuiteren (, maar niet te donkerbruin worden)
Dan een mengel van sojasaus, sambal en citroensap eroverheen gooien. De blokjes nemen nu het vocht op.
Nu heb je tofu zoals bij de Chinees.
Voor mensen die geen keukenprinses zijn en 30 min! marineren niet in te plannen is: er is een gemakkelijke manier
Eerst tofu droogmaken met een schone theedoek
Dan in blokjes snijden en aan alle zijden in zonnebloem of arachide olie bakken totdat ze de pan uit stuiteren (, maar niet te donkerbruin worden)
Dan een mengel van sojasaus, sambal en citroensap eroverheen gooien. De blokjes nemen nu het vocht op.
Nu heb je tofu zoals bij de Chinees.
Re: Wat eten we vandaag?
Vanavond stond er Falafel Royale op de tafel.
Falafel Wat?
Nou, gewoon Falafel Royale
Champignons
Paprika
Siepel
Mais
Bonen
Falafel
Knoflook poeder
Gedroogde Peterselie
Bladsla
Pita Broodje
https://i.imgur.com/cQDhoCw.jpg
Falafel Wat?
Nou, gewoon Falafel Royale

Champignons
Paprika
Siepel
Mais
Bonen
Falafel
Knoflook poeder
Gedroogde Peterselie
Bladsla
Pita Broodje
https://i.imgur.com/cQDhoCw.jpg
Heal the world!
The right way
The right way
Re: Wat eten we vandaag?
Gisteren gemaakt.
Kikkererwtem salde met rode ui, zonnebloempitten en chia zaad.
Gekookte zoete aardappel met (op de laatste twee van de vijftien minuten) diepvrieserwten. Geprakt met peper en zout. Het leuke is, met prakken blijven de erwten gewoon heel.
Is trouwens niet zo'n passemde combi die salade met zoete aardappel. Maar het was toevallig wat ik in huis had
Kikkererwtem salde met rode ui, zonnebloempitten en chia zaad.
Gekookte zoete aardappel met (op de laatste twee van de vijftien minuten) diepvrieserwten. Geprakt met peper en zout. Het leuke is, met prakken blijven de erwten gewoon heel.
Is trouwens niet zo'n passemde combi die salade met zoete aardappel. Maar het was toevallig wat ik in huis had
- Mogenblue
- Berichten: 250
- Lid geworden op: wo okt 07, 2015 10:25
- Leefwijze: veganist
- Locatie: Amsterdam
- Contacteer:
Re: Wat eten we vandaag?
Peulvruchten smaken lang niet altijd hetzelfde.
Kikkererwten vind ik persoonlijk wat minder qua smaak. Ik hou het vooral op kievitsbonen en kidneybonen.
Sinds een paar maanden gebruik ik ook de bruine bonen van ekoplaza. Die zijn nogal duur, maar ik vind ze wel een erg fijne smaak hebben.
Kikkererwten vind ik persoonlijk wat minder qua smaak. Ik hou het vooral op kievitsbonen en kidneybonen.
Sinds een paar maanden gebruik ik ook de bruine bonen van ekoplaza. Die zijn nogal duur, maar ik vind ze wel een erg fijne smaak hebben.
-Frits
Chocola en wijn, dat is het leven van een veganist...
Chocola en wijn, dat is het leven van een veganist...