Wat eten we vandaag?

Deel en bespreek recepten met anderen. Culinaire hoek. Vragen en tips!

Moderators: Rick, Martine, jet

Plaats reactie
Gebruikersavatar
Marcello
Berichten: 795
Lid geworden op: vr nov 15, 2002 19:21
Leefwijze: vleeseter
Locatie: Venlo
Contacteer:

Re: Wat eten we vandaag?

Bericht door Marcello » di feb 05, 2013 20:44

Broccoli maaltijdsoep met vlinderpasta en soya cuisine.
"Je bent wat je eet!", zei de kanibaal die net een vegetariër had opgegeten.

Gebruikersavatar
Eleonora
Berichten: 112
Lid geworden op: ma jan 21, 2013 16:58
Leefwijze: veganist
Locatie: Dronten
Contacteer:

Re: Wat eten we vandaag?

Bericht door Eleonora » wo feb 06, 2013 17:36

Vanavond zuurkoolstamppot met appel en rozijnen en een burger van Alpro
Hartelijke groet,
Eleonora

)O( Vegan-pagan )O(

http://www.eleoflora.nl
https://etenvanmoederaarde.wordpress.com/

Gebruikersavatar
Mystique
Berichten: 970
Lid geworden op: wo jan 23, 2013 13:09
Leefwijze: veganist

Re: Wat eten we vandaag?

Bericht door Mystique » wo feb 06, 2013 19:17

Caribische bonensoep. Zooooo lekker! En nog gezond ook. :)

Santhos
Berichten: 20
Lid geworden op: ma dec 10, 2012 20:15
Leefwijze: veganist

Re: Wat eten we vandaag?

Bericht door Santhos » do feb 07, 2013 12:10

pompoen-linzensoep
recept gemaakt voor school. we moesten een vega recept bedenken dat voldeed aan bepaalde eisen.

Ingrediënten voor 1 persoon:
-250 gram pompoen
-0,2 liter (warm) water
-4 gram olijfolie
-1/4 ui
-1/4 teen knoflook
-100 gram uitgelekte linzen
-30 gram pecannoten
-1/4 theelepel kerriepoeder
-2 sneetjes volkorenbrood
-30 gram kokosmelk
-3 sprietjes bieslook
-eventueel peper en zout
instructie:
1. Schil de pompoen en snijd hem in blokjes,
verwijder de zaadlijsten (eventueel kunnen de
pitten bewaard worden, om te roosteren).
2. Doe de blokjes in een kookpan met 0,2 liter
warm water, kook het geheel voor ongeveer 30
minuten totdat de pompoenstukjes zacht zijn.
3. Snijd ondertussen 1/4 ui fijn en fruit deze met 1/4 teen geperste knoflook in de
koekenpan met een beetje olijfolie.
4. Als de pompoen zacht is voeg dan de kerriepoeder, het uienmengsel en de linzen
toe, voeg ook de pecannoten toe, maar hou er ongeveer 6 apart voor de
garnering. Pureer het geheel met de staafmixer tot het een vloeibaar is.
5. Rooster de sneetjes brood in de broodrooster.
6. Schenk de soep in een soepkom, en doe de kokosmelk erin, leg de pecannoten er
netjes op, en garneer met de sprietjes bieslook. Voeg eventueel naar
smaak peper en zout toe. Serveer met het geroosterde brood.

Allergenen:
Bevat gluten (brood), selderij (linzen), schaalvruchten (pecannoten)
per portie kcal:527,2 eiwit:18,1 g kH:50,1 g vet:27,5 g waarvan verzadigd:2,4g natrium:420,66 mg vezels: 12,1 g

TonyJello
Berichten: 4082
Lid geworden op: wo feb 29, 2012 19:17
Leefwijze: veganist

Re: Wat eten we vandaag?

Bericht door TonyJello » do feb 07, 2013 12:31

:thanks: Zo'n goed recept kan ik wel gebruiken. Mijn pompoensoep was gisteren heel bitter.

Santhos
Berichten: 20
Lid geworden op: ma dec 10, 2012 20:15
Leefwijze: veganist

Re: Wat eten we vandaag?

Bericht door Santhos » do feb 07, 2013 12:37

Wat zonde! Deze is erg lekker. ik maak hem soms ook zonder linzen en noten, ook erg lekker. succes!

(je kan gewoon meer kookwater nemen, denk dat het te weinig is)

Truus
Berichten: 1633
Lid geworden op: wo apr 22, 2009 21:49
Leefwijze: veganist

Re: Wat eten we vandaag?

Bericht door Truus » do feb 07, 2013 17:01

TonyJello schreef:Mijn pompoensoep was gisteren heel bitter.
Heh, hoe kan dat nou? Ik heb nog nooit bittere pompoen gehad. Wel bittere groenten.

Gebruikersavatar
Dani
Berichten: 1030
Lid geworden op: di okt 18, 2011 20:46
Leefwijze: veganist
Locatie: Provincie Groningen
Contacteer:

Re: Wat eten we vandaag?

Bericht door Dani » zo feb 10, 2013 21:41

Ik was vandaag aan het koken naar een recept, en tijdens het maken dacht ik van jemig gaat dit wel lekker zijn :? Ik was Rick al aan het voorbereiden dat we misschien wel patat moesten bakken :D Maar het was superlekker:
boerenkool met gedroogde tomaatjes en paddenstoelen, en gemarineerde tofu uit de oven (recept komt binnenkort op mijn blog)
We hebben beide echt gesmuld, grappig hoe het toch zo anders kan uitvallen!
Plantaardigheidjes , een vegan receptenblog, nu ook op facebook.

Gebruikersavatar
ilonavg
Berichten: 51
Lid geworden op: vr jun 03, 2011 18:51
Leefwijze: part-time veganist

Re: Wat eten we vandaag?

Bericht door ilonavg » ma feb 11, 2013 17:21

Vroeg gegeten, want een drukke avond voor de boeg..

http://oi49.tinypic.com/2e0l55i.jpg

Pilaf, met twintig ingrediënten. Onder meer knolraap, prei, bleekselderij, sumak, rozijnen, rode uien, zoete uien, peterselie, mandarijnrasp en nog veel meer.

Toetje was chocoladepudding, met kruimels van pistachenoten, citroenschil en kokos. Moesten eigenlijk chocoladetruffels gaan worden, maar de chocoladeprut wilde maar niet voldoende opstijven. :)

http://oi49.tinypic.com/2mhafyw.jpg

Anneke
Berichten: 14
Lid geworden op: do jan 31, 2013 19:01
Leefwijze: veganist

Re: Wat eten we vandaag?

Bericht door Anneke » ma feb 11, 2013 18:48

@ ilonavg: wat ziet je eten er toch altijd lekker uit!

TonyJello
Berichten: 4082
Lid geworden op: wo feb 29, 2012 19:17
Leefwijze: veganist

Re: Wat eten we vandaag?

Bericht door TonyJello » ma feb 11, 2013 19:02


Gebruikersavatar
Mystique
Berichten: 970
Lid geworden op: wo jan 23, 2013 13:09
Leefwijze: veganist

Re: Wat eten we vandaag?

Bericht door Mystique » ma feb 11, 2013 20:49

Ik heb momenteel een groentenschotel in de oven liggen. Als ze klaar zijn wat balsamico eroverheen. Jummie. :D

Gebruikersavatar
Gnoe
Berichten: 383
Lid geworden op: di feb 22, 2011 13:23
Leefwijze: veganist
Locatie: Utrecht
Contacteer:

Re: Wat eten we vandaag?

Bericht door Gnoe » wo feb 13, 2013 16:30

Zojuist vast de pesto en "kikkererwtenparmezaan" gemaakt voor de pasta met rucolapesto, erwtjes en aardappel :shock: uit Vegan Eats World (zie het cookalong draadje voor het recept).

Vooraf bloemkoolsoep met tuinkers als ik nog zin heb om die te maken. Nu eerst ff boekie lezen. ;)
.....................................................
Kom eens langs op Graasland!

Gebruikersavatar
Mystique
Berichten: 970
Lid geworden op: wo jan 23, 2013 13:09
Leefwijze: veganist

Re: Wat eten we vandaag?

Bericht door Mystique » wo feb 13, 2013 16:35

Ik ga zo een Thaise groente-kokossoep maken. :)

Gebruikersavatar
Martine
Moderator
Berichten: 2901
Lid geworden op: za aug 06, 2011 17:21

Re: Wat eten we vandaag?

Bericht door Martine » wo feb 13, 2013 16:35

Ik had nog pastinaak-curry uit AFR en deeg voor naanbrood in de vriezer, dat staat nu lekker te ontdooien op de aanrecht, terwijl ik probeer om nog wat te werken (daarom hang ik hier ook op het forum rond... :oops: )
Kom eens kijken op Vegetus en Gewoon Vegan!

Gebruikersavatar
Bowlertje
Berichten: 139
Lid geworden op: za dec 15, 2007 9:54
Leefwijze: veganist

Re: Wat eten we vandaag?

Bericht door Bowlertje » za feb 16, 2013 21:00

Ik heb een nieuwe verslaving! Tofu (gemarineerd), zuurkool, banaan! en aardappelen uit de oven. Was heerlijk!

Santhos
Berichten: 20
Lid geworden op: ma dec 10, 2012 20:15
Leefwijze: veganist

Re: Wat eten we vandaag?

Bericht door Santhos » vr feb 22, 2013 11:17

Gister een vegan rijsttafel gemaakt, voor vleeseters. altijd leuk om mensen kennis te laten maken met veganistisch eten en te bewijzen dat het geen konijnenvoer is:)

Gebruikersavatar
jojo
Berichten: 478
Lid geworden op: do feb 25, 2010 9:44
Leefwijze: veganist
Locatie: groningen

Re: Wat eten we vandaag?

Bericht door jojo » vr feb 22, 2013 11:28

De bestelling van Veggiedeli is binnen!!! Tja.... dus eten wij Wilmersburgerkaas met No Muh en meer Wlmersburgerkaas met No Muh :mrgreen: oh ja...... vast ook nog wel een beetje groente erbij.... :grin: Ik ga in ieder geval beginnen met een tosti! Van de plakjes Wilmersburgerkaas.....nomnomnom.....

Gebruikersavatar
Mystique
Berichten: 970
Lid geworden op: wo jan 23, 2013 13:09
Leefwijze: veganist

Re: Wat eten we vandaag?

Bericht door Mystique » vr feb 22, 2013 13:50

Het pakket wat ik heb gewonnen van Veggiedeli is ook binnen!

De Wilmersburgerkaas met kruiden smaakt erg lekker! Ik vind 'm het meest op graskaas lijken (met kruiden), omdat ie zo zacht van smaak is.
Ik denk dat ik vanavond maar lasagne ga maken met de geraspte Wilmersburgerkaas...

Ben, overigens, nog erg benieuwd naar de naturel Wilmersburgerkaas. Heb jij die toevallig besteld Jojo? Smaakt ie ook zo goed? Die met de kruiden is erg lekker, maar ik kan nu nog niet zo'n goed oordeel vellen over of hij echt lekker kazig is. :)

Gebruikersavatar
jojo
Berichten: 478
Lid geworden op: do feb 25, 2010 9:44
Leefwijze: veganist
Locatie: groningen

Re: Wat eten we vandaag?

Bericht door jojo » vr feb 22, 2013 14:01

Ik heb nu die met olijf gegeten en die was super!! Lekker romig en inderdaad zacht van smaak, met een beetje een 'bite' door de olijven. Ik hou je op de hoogte met wat ik van de andere smaken vind. Helaas was die met rooksmaak niet leverbaar.

Plaats reactie