Wat kan ik met deze ingredienten?

Deel en bespreek recepten met anderen. Culinaire hoek. Vragen en tips!

Moderators: Rick, Martine, jet

Plaats reactie
Gebruikersavatar
Martine
Moderator
Berichten: 2897
Lid geworden op: za aug 06, 2011 17:21

Re: Wat kan ik met deze ingredienten?

Bericht door Martine » do feb 07, 2013 22:56

Oh ja, van die mousse is inderdaad ook heel lekker.
Kom eens kijken op Vegetus en Gewoon Vegan!

Gebruikersavatar
Dani
Berichten: 1030
Lid geworden op: di okt 18, 2011 20:46
Leefwijze: veganist
Locatie: Provincie Groningen
Contacteer:

Re: Wat kan ik met deze ingredienten?

Bericht door Dani » do feb 07, 2013 22:56

Of misschien mini-quiches?

http://blog.fatfreevegan.com/2006/12/mi ... iches.html
Mini Crustless Tofu Quiches
Ingredients

olive oil spray
1 teaspoon minced garlic
1/2 cup bell pepper
1 cup chopped mushrooms
1 tablespoon minced fresh chives (or one green onion)
1 teaspoon minced fresh rosemary (or 1/2 tsp. dried, crushed)
black pepper to taste
1 12.3-ounce package lite firm silken tofu, drained of water (see note below)
1/4 cup plain soymilk
2 tablespoons nutritional yeast
1 tablespoon cornstarch (may sub another thickener such as arrowroot or potato starch)
1 teaspoon tahini (preferred) or cashew butter
1/4 teaspoon onion powder
1/4 teaspoon turmeric
1/2-3/4 teaspoon salt

Instructions

Preheat the oven to 375 F. Spray 12 regular-sized muffin cups well with non-stick spray. (I used silicone cups like these.)
Lightly spray a non-stick skillet with olive oil and sauté the garlic, bell peppers, and mushrooms over medium heat until the mushrooms just begin to exude their juices. Stir in the chives, rosemary, and freshly ground black pepper, and remove from the heat.
Place the remaining ingredients into a food processor or blender. Process until completely smooth and silky. Add the tofu mixture to the vegetables and stir to combine. Spoon equally into the 12 muffin cups: it will fill regular muffin cups about halfway.
Put the muffin pan into the oven and immediately reduce the heat to 350 F. Bake until the tops are golden and a knife inserted into the middle of a quiche comes out clean–about 25-35 minutes depending on your oven and muffin cups (silicone will take longer than metal, so if you’re using a metal pan, check it at 20 minutes). Remove from the oven and allow them to cool for about 10 minutes. Enjoy! They’re light, so plan on making more of these—or serve hearty side dishes—if you’re serving more than 3 people.
Zoals ze al in het recept aanraadt zou het kunnen zijn dat je dan wat meer maizena moet gebruiken. De mini quiches waren enorm lekker, de smaak was geweldig, maar de volgende keer laat ik de sojamelk geheel weg en laat ik het iets langer in de oven in plaats van meer maizena te gebruiken.


Of de cheesecake die we laatst met de challenge hier op het forum maakte? *link*
Plantaardigheidjes , een vegan receptenblog, nu ook op facebook.

Gebruikersavatar
ilonavg
Berichten: 51
Lid geworden op: vr jun 03, 2011 18:51
Leefwijze: part-time veganist

Re: Wat kan ik met deze ingredienten?

Bericht door ilonavg » zo feb 10, 2013 20:56

Emiel schreef:Vandaag voor het eerst silken tofu gekocht (biologisch bij Amazing Oriental). Volgens mij kun je het verwerken in baksels of zo. Iemand een tip? Ik weet dat in Veganomicon recepten staan die het gebruiken, maar ben ook benieuwd wat anderen ermee doen.
Heb je silken tofu in een tume of als blok in een kartonnen pakje. In het laatste geval, dit is een erg fijne en heel simpele salade:
http://www.aziatische-ingredienten.nl/r ... fu-salade/

Heel snel klaar, weinig ingrediënten nodig en het is hartstikke lekker. (y)

Emiel
Berichten: 1466
Lid geworden op: za mar 19, 2011 9:36
Leefwijze: veganist

Re: Wat kan ik met deze ingredienten?

Bericht door Emiel » wo feb 20, 2013 14:34

Bedankt voor de tips!

Ik heb deze er mee gemaakt, best lekker op zich.

Gebruikersavatar
ilonavg
Berichten: 51
Lid geworden op: vr jun 03, 2011 18:51
Leefwijze: part-time veganist

Re: Wat kan ik met deze ingredienten?

Bericht door ilonavg » wo feb 20, 2013 16:43

Emiel schreef:Bedankt voor de tips!

Ik heb deze er mee gemaakt, best lekker op zich.
Ook echt met carob of 'gewoon' met cacao?

Ik heb zelf een tijdje geleden een pot carob gekocht en ik vind het tot dusver niet zo lekker in gerechten waarin de carob duidelijk ingepropt is als chocoladevervanger. Ik vermoed zomaar dat ik carob een stuk lekkerder vind wanneer het niet ergens inzit om cacao na te bootsen, maar gewoon vanwege de smaak die het spul zelf heeft. Iemand tips?

Truus
Berichten: 1633
Lid geworden op: wo apr 22, 2009 21:49
Leefwijze: veganist

Re: Wat kan ik met deze ingredienten?

Bericht door Truus » wo feb 20, 2013 17:11

ilonavg schreef:Ik vermoed zomaar dat ik carob een stuk lekkerder vind wanneer het niet ergens inzit om cacao na te bootsen
Ook ik ben geen liefhebber van carobpoeder maar ik ben gek op verse Johannesbroodbonen. Het is alleen moeilijk in NL eraan te komen. Ik ken een moskee in A'dam die ze heeft, 's winters wanneer ze in seizoen zijn. Dan snoep ik er kilo's van achter elkaar op. Overigens zijn ze wel calorie-rijk, dus daarna moet ik weer mee doen met het topic afvallen...

Gebruikersavatar
ilonavg
Berichten: 51
Lid geworden op: vr jun 03, 2011 18:51
Leefwijze: part-time veganist

Re: Wat kan ik met deze ingredienten?

Bericht door ilonavg » za feb 23, 2013 13:56

Truus schreef:
ilonavg schreef:Ik vermoed zomaar dat ik carob een stuk lekkerder vind wanneer het niet ergens inzit om cacao na te bootsen
Ook ik ben geen liefhebber van carobpoeder maar ik ben gek op verse Johannesbroodbonen. Het is alleen moeilijk in NL eraan te komen. Ik ken een moskee in A'dam die ze heeft, 's winters wanneer ze in seizoen zijn. Dan snoep ik er kilo's van achter elkaar op. Overigens zijn ze wel calorie-rijk, dus daarna moet ik weer mee doen met het topic afvallen...

Klinkt goed!
Helaas tot dusver nog geen webshops gevonden die ze verkopen. Ik zal het één dezer dagen eens navragen bij de horeca-groothandel! (y)

Miesje
Berichten: 15
Lid geworden op: za mar 30, 2013 14:21
Leefwijze: vegetarier

Re: Wat kan ik met deze ingredienten?

Bericht door Miesje » ma apr 01, 2013 17:55

kikkererwten
kokosmelk
eventueel ui
tomaat
(diverse kruiden in huis)
paprika

ik moet nog avond eten maken ik weet alleen niet wat :oops:
http://zuinigencreatief.blogspot.be/ !!
Leef (extreem) zuinig, goed voor milieu, geld en een leuke nieuwe hobby

Gebruikersavatar
Mystique
Berichten: 970
Lid geworden op: wo jan 23, 2013 13:09
Leefwijze: veganist

Re: Wat kan ik met deze ingredienten?

Bericht door Mystique » ma apr 01, 2013 18:28

Alles bij elkaar, inclusief de ui en knoflook als je dat hebt, al zou ik wel de kokosmelk weglaten en qua kruiden zou ik er koriander, kurkuma, garam massala en wat gember bij doen. Beetje rijst erbij en klaar.

Gebruikersavatar
Martine
Moderator
Berichten: 2897
Lid geworden op: za aug 06, 2011 17:21

Re: Wat kan ik met deze ingredienten?

Bericht door Martine » ma apr 01, 2013 18:34

Ik ben het eens met Mystique, afgezien van het weglaten van de kokosmelk. Mmm kokosmelk curry :)

Misschien ook even de ui en paprika bakken in een beetje olie en dan pas de andere ingrediënten erbij doen.
Kom eens kijken op Vegetus en Gewoon Vegan!

Gebruikersavatar
Mystique
Berichten: 970
Lid geworden op: wo jan 23, 2013 13:09
Leefwijze: veganist

Re: Wat kan ik met deze ingredienten?

Bericht door Mystique » di apr 02, 2013 12:34

Heb je wel gelijk in Martine, maar bij mij is een curry pas echt een curry als ik er sereh en rode peper bij kan doen, daarom koos ik voor de 'veilige' optie.
Inderdaad, jammie!

Trouwens een lekker recept, nu we het toch over curry hebben:
Rode curry met mango.

Een flinke lepel rode currypasta in wat wokolie verwarmen, tot hij wat zachter wordt. 2 pakjes kokosmelk erbij en 2 stengels sereh (citroengras dus, wel eerst gekneusd). Even laten staan op laag vuur.

Beetje suiker en sojasaus erbij. Tofublokjes erbij. En op het laatst in stukjes gesneden mango erdoor. Bij het serveren nog even wat verse koriander erop en serveren met rijst en wokgroenten. Dit is een van mijn lievelingsrecepten! Zooooo lekker, maar wel erg heet als je zoveel currypasta gebruikt als ik! :twisted:

Gebruikersavatar
Miertje
Berichten: 10
Lid geworden op: di mei 14, 2013 8:18
Leefwijze: vegetarier
Locatie: Leiden

Re: Wat kan ik met deze ingredienten?

Bericht door Miertje » di mei 28, 2013 14:58

Ik heb nog nooit seitan gegeten en heb nu een potje gekocht, van Yakso.
Wat is nou echt lekker om hiermee te maken?

Gebruikersavatar
Martine
Moderator
Berichten: 2897
Lid geworden op: za aug 06, 2011 17:21

Re: Wat kan ik met deze ingredienten?

Bericht door Martine » di mei 28, 2013 22:11

Ik maak mijn seitan altijd zelf, dus ik heb geen ervaring met die van Yakso, maar ik eet seitan graag in Chinese roerbakgerechten met groene groente of gebakken met wat shoarmakruiden en dan in een pitabroodje met knoflooksaus en sla.
Kom eens kijken op Vegetus en Gewoon Vegan!

dorus
Berichten: 77
Lid geworden op: ma jun 28, 2010 19:45
Leefwijze: veganist

Re: Wat kan ik met deze ingredienten?

Bericht door dorus » di mei 28, 2013 22:53

Miertje schreef:Ik heb nog nooit seitan gegeten en heb nu een potje gekocht, van Yakso.
Wat is nou echt lekker om hiermee te maken?
eenvoudige stoverij
2 uien klein snijden en aanstoven in wat olie of plantaardige margarine
het vocht van de seitan erbij en even laten doorkoken, seitan erbij en kruiden met garam masala of als je dat niet hebt met peper en wat kaneel
eventueel wat water toevoegen en laten stoven tot de ui zacht is, teveel vocht binden met wat maizena of bloem
Beter vijf minuten actie dan tien minuten medelijden.
www.thebrooke.org
www.brooke.nl

Gebruikersavatar
Miertje
Berichten: 10
Lid geworden op: di mei 14, 2013 8:18
Leefwijze: vegetarier
Locatie: Leiden

Re: Wat kan ik met deze ingredienten?

Bericht door Miertje » wo mei 29, 2013 7:39

Oh, bedankt, dat klinkt allebei lekker! Ga ik zeker proberen binnenkort.

Martine, ik heb gisteren ook al de ingrediënten voor jouw "kaas"saus gehaald. Ben erg benieuwd!

Gebruikersavatar
Ananas
Berichten: 3353
Lid geworden op: za mar 01, 2008 20:21
Leefwijze: veganist

Re: Wat kan ik met deze ingredienten?

Bericht door Ananas » wo mei 29, 2013 8:09

Ik heb ook wel gehoord van mensen dat het lekker is om de seitan uit zo'n potje op te bakken bij een stamppot. (past perfect bij dit weer ;))

Verder wat Martine zegt :)

MBVegan31
Berichten: 422
Lid geworden op: ma mar 18, 2013 11:34
Leefwijze: veganist

Re: Wat kan ik met deze ingredienten?

Bericht door MBVegan31 » wo mei 29, 2013 8:44

Miertje schreef:
Martine, ik heb gisteren ook al de ingrediënten voor jouw "kaas"saus gehaald. Ben erg benieuwd!
Pas maar op :oops: quite addictive (y)

Gebruikersavatar
Mystique
Berichten: 970
Lid geworden op: wo jan 23, 2013 13:09
Leefwijze: veganist

Re: Wat kan ik met deze ingredienten?

Bericht door Mystique » wo mei 29, 2013 10:52

Die kaassaus met die witte asperges. Is dat alles wat je bij elkaar nodig hebt? Ik heb nog nooit verse witte asperges bereid en gegeten! Ik neem aan dun schillen, kort koken en dan de kaassaus erover? Ik doe er aardappelschijfjes en ik denk een filet bij.
Is dat goed zo of raden jullie er nog wat bij aan?

Gebruikersavatar
Miertje
Berichten: 10
Lid geworden op: di mei 14, 2013 8:18
Leefwijze: vegetarier
Locatie: Leiden

Re: Wat kan ik met deze ingredienten?

Bericht door Miertje » wo mei 29, 2013 11:20

Ben erg benieuwd naar de saus. Ga hem binnenkort proberen.
Als je zo'n pot seitan aangebroken hebt, hoe lang blijft het dan nog goed?
Ik woon alleen dus krijg het niet in één keer op.

MBVegan31
Berichten: 422
Lid geworden op: ma mar 18, 2013 11:34
Leefwijze: veganist

Re: Wat kan ik met deze ingredienten?

Bericht door MBVegan31 » wo mei 29, 2013 11:23

Nee helemaal perfect zo! Niet TE kort koken hoor, je asperges moeten wel gaar zijn ;)
Ik hou niet van halfrauwe asperges in ieder geval.
Ik nam dat lekker met aardappelkrieltjes idd en een spicey bean burger.
Ik had verder niets erbij, ja een lekker toetje na.

Als je helemaal los wilt kun je nog vegan ei namaken voor erbij en wellicht seitan ofzo om asperges met ham en ei te imiteren, maar echt niet nodig hoor ;)

Plaats reactie