Wat kan ik met deze ingredienten?
Moderators: Rick, Martine, jet
Re: Wat kan ik met deze ingredienten?
Ik heb vandaag eindelijk gerookte paprikapoeder gevonden, op de Haagse Markt. Ik was helemaal blij! Maar nu heb ik eigenlijk geen idee waarvoor je het gebruikt. Ik geloof dat ik het hier ook wel eens voorbij heb zien komen, wat doen jullie ermee?
Re: Wat kan ik met deze ingredienten?
In de Smoky Split Pea Soup uit Appetite for Reduction!
Ik heb het geloof ik ook in seitanworstjes (Vegan Brunch chorizo?) enzo gebruikt. Verder is in heel veel dingen lekker volgens mij, maar het smaakt wel heel sterk vind ik dus je moet soms misschien oppassen dat het niet overheerst. Ik deed het pas op geroosterde kikkererwten, ook lekker!
Ik heb het geloof ik ook in seitanworstjes (Vegan Brunch chorizo?) enzo gebruikt. Verder is in heel veel dingen lekker volgens mij, maar het smaakt wel heel sterk vind ik dus je moet soms misschien oppassen dat het niet overheerst. Ik deed het pas op geroosterde kikkererwten, ook lekker!
Re: Wat kan ik met deze ingredienten?
Thanks! Voorlopig blijf ik nog ver van de split peas, ben nog aan het genieten van alle zomergroenten, maar is vast goed om te weten. Ik heb nog nooit seitanworst uit Vegan Brunch gemaakt, leuk om eens te proberen!
Re: Wat kan ik met deze ingredienten?
Tempeh bacon! En ik vind het ook heel lekker in stoofschotels zoals chili en jambalaya.
Kom eens kijken op Vegetus en Gewoon Vegan!
Re: Wat kan ik met deze ingredienten?
Ik heb nog een spitskool liggen, wat kan ik daarmee (afgezien van gado gado)?
- Gnoe
- Berichten: 383
- Lid geworden op: di feb 22, 2011 13:23
- Leefwijze: veganist
- Locatie: Utrecht
- Contacteer:
Re: Wat kan ik met deze ingredienten?
Ik heb 3 recepten met spitskool op m'n blog staan: wortel-koolsalade, koolsalade met avocadodressing en Japanse koolsalade. Verder kun je natuurlijk coleslaw maken of sambal goreng kool. Gebruiken in de roerbak.Marla schreef:Ik heb nog een spitskool liggen, wat kan ik daarmee (afgezien van gado gado)?
.....................................................
Kom eens langs op Graasland!
Kom eens langs op Graasland!
Re: Wat kan ik met deze ingredienten?
Ui/gember/peper fruiten, spitskool roerbakken, kokosmelk erbij en eventueel een kwak curry pasta erin. Of wat andere kruiden. Of al1 de eerder genoemde kruiden.
Of de bladeren gebruiken om pakketjes/rolletjes mee te maken.
Of de bladeren gebruiken om pakketjes/rolletjes mee te maken.
Als er iemand op je pist, dan is het vast een veganist.
Re: Wat kan ik met deze ingredienten?
Hebben jullie vandaag ook twee grote zakken raapstelen in de groentetas? Het recept dat er bijgevoegd is, is voor omelette met kaassaus.
Ik ben benieuwd wat jullie ermee gaan doen.

Re: Wat kan ik met deze ingredienten?
Ik heb gisteren op de biologische markt een bosje raapstelen gekocht. Vroeg me ook al af wat ik ermee ging doen, maar een omelette is een goed plan. Ik maak ze namelijk van kikkererwtenmeel
. Vanochtend had ik er wat van tussen twee geroosterde boterhammen gedaan met kokosolie erop en wat tahin. Best lekker!

Re: Wat kan ik met deze ingredienten?
In onze tas zat maar één bosje. Ik heb er risotto mee gemaakt, met paddestoelen en zongedroogde tomaatjes.
Je kun ze ook roerbakken of er ouderwets stamppot van maken.
Je kun ze ook roerbakken of er ouderwets stamppot van maken.
Kom eens kijken op Vegetus en Gewoon Vegan!
Re: Wat kan ik met deze ingredienten?
Dat heb ik ook in huis. Hoe doe je dat?Martine schreef:Ik heb er risotto mee gemaakt, met paddestoelen en zongedroogde tomaatjes.
Overigens, bij nader inzien, ze zijn best lekker rauw.
Re: Wat kan ik met deze ingredienten?
Komt ie!
Voor 2-3 personen:
1 ui, gesnipperd
2 tenen knoflook, gesnipperd
180 gram risottorijst
6 zongedroogde tomaatjes
8 gedroogde shiitake paddestoelen (of verse paddestoelen)
+/- 800 ml plantaardige bouillon (paddestoelensmaak is het lekkerst, ik had weekwater van shiitake paddestoelen)
2 eetlepels edelgist vlokken (optioneel)
zout en peper naar smaak
1 bosje raapsteeltjes, in korte stukjes (of 150 gram spinazie, snijbiet etc.)
Week de tomaatjes en paddestoelen in water tot ze zacht zijn en snijd ze in stukjes (als je verse paddestoelen hebt hoef je ze natuurlijk niet te weken en kun je ze even bakken om ze zacht te maken).
Fruit de ui en knoflook in een beetje olie. Doe de rijst erbij en bak even mee. Giet beetje bij beetje de bouillon in de pan terwijl je de rijst af en toe even omroert. Telkens als de rijst de bouillon opgenomen heeft, voeg je nieuwe bouillon toe. Ga zo door tot de rijst zacht en gaar is, duurt meestal een minuut of 20.
Voeg tegen het einde van de kooktijd de tomaatjes en paddestoelen toe. Breng eventueel op smaak met wat gistvlokken, peper en extra zout toe. Als de rijst helemaal gaar is kun je de raapsteeltjes erbij doen. Warm de risotto nog even door tot de raapsteeltjes geslonken zijn. Serveer eventueel met extra gistvlokken of blokjes vegankaas.
Voor 2-3 personen:
1 ui, gesnipperd
2 tenen knoflook, gesnipperd
180 gram risottorijst
6 zongedroogde tomaatjes
8 gedroogde shiitake paddestoelen (of verse paddestoelen)
+/- 800 ml plantaardige bouillon (paddestoelensmaak is het lekkerst, ik had weekwater van shiitake paddestoelen)
2 eetlepels edelgist vlokken (optioneel)
zout en peper naar smaak
1 bosje raapsteeltjes, in korte stukjes (of 150 gram spinazie, snijbiet etc.)
Week de tomaatjes en paddestoelen in water tot ze zacht zijn en snijd ze in stukjes (als je verse paddestoelen hebt hoef je ze natuurlijk niet te weken en kun je ze even bakken om ze zacht te maken).
Fruit de ui en knoflook in een beetje olie. Doe de rijst erbij en bak even mee. Giet beetje bij beetje de bouillon in de pan terwijl je de rijst af en toe even omroert. Telkens als de rijst de bouillon opgenomen heeft, voeg je nieuwe bouillon toe. Ga zo door tot de rijst zacht en gaar is, duurt meestal een minuut of 20.
Voeg tegen het einde van de kooktijd de tomaatjes en paddestoelen toe. Breng eventueel op smaak met wat gistvlokken, peper en extra zout toe. Als de rijst helemaal gaar is kun je de raapsteeltjes erbij doen. Warm de risotto nog even door tot de raapsteeltjes geslonken zijn. Serveer eventueel met extra gistvlokken of blokjes vegankaas.
Kom eens kijken op Vegetus en Gewoon Vegan!
Re: Wat kan ik met deze ingredienten?
O, risotto is rijst, dat eten wij nooit. Maar nu snap ik het, je voegt de raapsteeltjes op het laatst toe. Bedankt, Martine.
Toen ik al die raapsteeltjes zag (twee zakken met ieder twee bossen!) kreeg ik zowat een inzinking. Ik dacht, wat moet ik hiermee? Maar nu haast ik me ze door het warme eten te scheppen voordat ze allemaal al opgepeuzeld zijn.
Toen ik al die raapsteeltjes zag (twee zakken met ieder twee bossen!) kreeg ik zowat een inzinking. Ik dacht, wat moet ik hiermee? Maar nu haast ik me ze door het warme eten te scheppen voordat ze allemaal al opgepeuzeld zijn.

Re: Wat kan ik met deze ingredienten?
Het heeft wel iets weg van postelein vind ik. Gewoon zo is het ook lekker inderdaad..
- JudithK
- Berichten: 1105
- Lid geworden op: do okt 08, 2009 20:05
- Leefwijze: veganist
- Locatie: Almere
- Contacteer:
Re: Wat kan ik met deze ingredienten?
Zou het ook lekker zijn in een soort aardappel roerbakschotel? Ik heb aardappelen en champignons die vandaag op moeten en dus ook vier bosjes raapstelen. Een bosje fijnsnijden en aan het einde erdoor roeren?
De risotto lijkt me erg lekker, maar vier bosjes is een beetje veel daarvoor.
De risotto lijkt me erg lekker, maar vier bosjes is een beetje veel daarvoor.
Trotse moeder van Meilan, Yaël en Leia!
Re: Wat kan ik met deze ingredienten?
Heerlijk, zelfs. Ik heb ze klein gesneden en toegevoegd na dat het vuur uit was. Ze waren niet bitter of zo.JudithK schreef:Zou het ook lekker zijn in een soort aardappel roerbakschotel?
- Annikka-Ayla
- Berichten: 1422
- Lid geworden op: do feb 28, 2008 12:10
- Leefwijze: flexanist
Re: Wat kan ik met deze ingredienten?
Wij vinden het lekker als salade en ik doe het door aardappelpuree om er een soort andijviestamppot van te maken.
Re: Wat kan ik met deze ingredienten?
Vandaag voor het eerst silken tofu gekocht (biologisch bij Amazing Oriental). Volgens mij kun je het verwerken in baksels of zo. Iemand een tip? Ik weet dat in Veganomicon recepten staan die het gebruiken, maar ben ook benieuwd wat anderen ermee doen.
Re: Wat kan ik met deze ingredienten?
Cheesecake! Deze vind ik bijvoorbeeld erg lekker: http://vegetus.nl/gemarmerde-cheesecake ... laasbodem/
Kom eens kijken op Vegetus en Gewoon Vegan!
- Marcello
- Berichten: 795
- Lid geworden op: vr nov 15, 2002 19:21
- Leefwijze: vleeseter
- Locatie: Venlo
- Contacteer:
Re: Wat kan ik met deze ingredienten?
Met silken tofu kun je een verrukkelijke chocolade mousse maken.Emiel schreef:Vandaag voor het eerst silken tofu gekocht ...
Marcello schreef:Ik kan die Silken Tofu hier nergens krijgen, dus neem er heel af en toe wat van mee als ik "boven de rivieren" ben. Mijn favoriete recept is:
Vegan Choco Mousse
1 reep pure chocolade (100 gram)
1 pakje "zijden" tofu = soft silken tofu (300 gram)
50ml. sojaroom
50ml. ahornsiroop (of ander zoetmiddel)
20ml. olie
4 druppels amandelessence/aroma
geraspte verse sinaasappelschil (eko)
Bereiding :
Chocolade au-bain-marie laten smelten.
Zijden tofu met de gesmolten chocolade, ahornsiroop, sojaroom, olie, amandelessence en sinaasappelschil in een keukenmachine (of blender) doen.
Lekker even door laten draaien zodat het romig en luchtig wordt.
Dit in een kom schenken, doorroeren en tenminste 2 uur laten opstijven.
Mousse verdelen over 4 glazen
Lekker met bijv. stoofpeertjes.
"Je bent wat je eet!", zei de kanibaal die net een vegetariër had opgegeten.