Wat bak jij vandaag?

Deel en bespreek recepten met anderen. Culinaire hoek. Vragen en tips!

Moderators: Rick, Martine, jet

Plaats reactie
fieke
Berichten: 67
Lid geworden op: ma jul 25, 2005 18:45
Leefwijze: veganist
Locatie: Gent

Bericht door fieke » wo feb 14, 2007 18:13

gisteren bij een vriendin almondbuttercookies gegeten - heerlijk !!!

Gebruikersavatar
ingenting
Berichten: 1120
Lid geworden op: zo sep 11, 2005 16:05

Bericht door ingenting » wo feb 14, 2007 18:41

Joop schreef:Spelt is prima spul. Mijn roemruchte pannenkoeken worden heden ten dage ook mede gemaakt van speltbloem!
Mee eens.
Spelt rules!
La maquereau des petits g?teaux (h)

Gebruikersavatar
Styx
Berichten: 566
Lid geworden op: vr mar 31, 2006 14:21

Bericht door Styx » wo feb 14, 2007 19:26

Pompoentaart uit het boekje van de voedselkoöp.

Gebruikersavatar
ingenting
Berichten: 1120
Lid geworden op: zo sep 11, 2005 16:05

Bericht door ingenting » wo feb 14, 2007 22:46

I caved in, maar was wel met agave siroop gezoet...

speculaas achtige smaak oatmeal koekjes
La maquereau des petits g?teaux (h)

Gebruikersavatar
Framboos
Berichten: 4645
Lid geworden op: do nov 18, 2004 13:55

Bericht door Framboos » do feb 15, 2007 8:23

Marla schreef:
Waar doe je het nu dan mee?
Nergens mee. :? Heb het nog een keer geprobeerd met een andere frosting, maar dat lukte ook niet. Nu doe ik het met messen enzo, maar daar kun je geen mooie toefjes mee maken natuurlijk.

Ben nog opzoek...

Gebruikersavatar
Marla
Berichten: 3895
Lid geworden op: vr jan 10, 2003 11:07
Leefwijze: veganist

Bericht door Marla » do feb 15, 2007 10:08

Framboos schreef:
Nergens mee. :? Heb het nog een keer geprobeerd met een andere frosting, maar dat lukte ook niet. Nu doe ik het met messen enzo, maar daar kun je geen mooie toefjes mee maken natuurlijk.

Ben nog opzoek...
Ik had bij de hema een ding gekocht waar het wel mee lukt (net zoiets als een spuitzak alleen dan van hard plastic), alleen het nadeel is dat het erg klein is en je dus niet in een keer alle frosting erin kunt doen. Daarom had ik ook nu zo'n spuitzak gekocht maar dat werkte dus niet.

Gebruikersavatar
Shantisabine
Berichten: 1327
Lid geworden op: di mar 28, 2006 18:18

Bericht door Shantisabine » do feb 15, 2007 11:48

Annika schreef:Hoe kom je aan het recept van die appel kaneelkoekjes, daar ben ik wel erg benieuwd naar die lijken me ultiem lekker :)
Helaas niet echt een recept. Men neme een kom, dan een pakje Wajang margarine, snufje zout, wat kokos, kaneel, vanillesuiker, gewone suiker, bloem en 1 of twee geraspte appelen erin, als ik zin heb ook wat gemalen nootjes en dan een beetje naar de structuur van het deeg kijken of er meer bloem bij moet. En dan net zo lang in de oven tot ze een beetje bruin zijn (ik denk tussen de 180 en 220 graden, 20 minuutjes ofzo). Ze zijn ook elke keer anders. Ik kom bijna m'n ouderlijk huis niet in zonder die koekjes en ze zijn altijd diezelfde avond al op :wink: .

Notentaart staat nu in de oven. Ben wel benieuwd, heb een recept gebruikt waar ei in voor kwam, maar heb het ei gewoon genegeerd, niet vervangen :P

Sabine

Gebruikersavatar
* HiPpY *
Berichten: 283
Lid geworden op: vr nov 26, 2004 16:13
Leefwijze: veganist
Locatie: Wageningen

Bericht door * HiPpY * » do feb 15, 2007 12:38

ingenting schreef:
Mee eens.
Spelt rules!
yeah 8)
* PeAcE *

Gebruikersavatar
Annika
Berichten: 1289
Lid geworden op: wo mei 11, 2005 18:34
Leefwijze: veganist
Locatie: Wormer
Contacteer:

Bericht door Annika » do feb 15, 2007 15:08

Shantisabine schreef:
Helaas niet echt een recept. Men neme een kom, dan een pakje Wajang margarine, snufje zout, wat kokos, kaneel, vanillesuiker, gewone suiker, bloem en 1 of twee geraspte appelen erin, als ik zin heb ook wat gemalen nootjes en dan een beetje naar de structuur van het deeg kijken of er meer bloem bij moet. En dan net zo lang in de oven tot ze een beetje bruin zijn (ik denk tussen de 180 en 220 graden, 20 minuutjes ofzo). Ze zijn ook elke keer anders. Ik kom bijna m'n ouderlijk huis niet in zonder die koekjes en ze zijn altijd diezelfde avond al op :wink: .

Notentaart staat nu in de oven. Ben wel benieuwd, heb een recept gebruikt waar ei in voor kwam, maar heb het ei gewoon genegeerd, niet vervangen :P

Sabine
Dank je wel :D

bakkerjan

Bericht door bakkerjan » do feb 15, 2007 16:50

Helaas bak ik er niets van vandaag........ :lol: [/b]

Gebruikersavatar
Joop
Berichten: 1402
Lid geworden op: di aug 01, 2006 7:56

Bericht door Joop » vr feb 16, 2007 14:33

Ik bak ze bruin *huhhuh*

Gebruikersavatar
Shantisabine
Berichten: 1327
Lid geworden op: di mar 28, 2006 18:18

Bericht door Shantisabine » vr feb 16, 2007 16:09

Een appel,-mandarijn,-perzikentaart met gember en kaneel en een vanille/ananas/chocoladecake. Die laatste was echt niet normaal! Zo erg gerezen dat t uit de cakevorm ging. Tssss

Gebruikersavatar
ingenting
Berichten: 1120
Lid geworden op: zo sep 11, 2005 16:05

Bericht door ingenting » vr feb 16, 2007 16:49

Shantisabine schreef:Een appel,-mandarijn,-perzikentaart met gember en kaneel en een vanille/ananas/chocoladecake. Die laatste was echt niet normaal! Zo erg gerezen dat t uit de cakevorm ging. Tssss
cooooooooooolllllll


en ik WIL bakken:
Een perziktaart.
Maar ik heb alsnog een bakverbod..maar...als ik er geen suiker in doe...
hmmm....
La maquereau des petits g?teaux (h)

Fontanelle
Berichten: 1713
Lid geworden op: ma nov 07, 2005 21:49
Leefwijze: veganist

Bericht door Fontanelle » vr feb 16, 2007 16:50

gevulde speculaaskoek

Gebruikersavatar
Framboos
Berichten: 4645
Lid geworden op: do nov 18, 2004 13:55

Bericht door Framboos » vr feb 16, 2007 18:32

Gister sugar cookies gebakken, van Cooking at the Pacific Outpost. Wow. Wat een structuur! Niet te hard, niet te zacht, het deeg was een soort velvetachtig elastisch glad... :worshippy:
Laatst gewijzigd door Framboos op vr feb 16, 2007 18:40, 1 keer totaal gewijzigd.

bakkerjan

Bericht door bakkerjan » vr feb 16, 2007 18:39

Joop schreef:Ik bak ze bruin *huhhuh*
Dat lijkt mij erg handig! Zorg ervoor dat ze niet aanbakken beste bakkerjoop, bak ze!

Gebruikersavatar
Joop
Berichten: 1402
Lid geworden op: di aug 01, 2006 7:56

Bericht door Joop » vr feb 16, 2007 19:17

bakkerjan schreef:
Dat lijkt mij erg handig! Zorg ervoor dat ze niet aanbakken beste bakkerjoop, bak ze!
Ik ga flink aan de bak vanavond!

Gebruikersavatar
Joop
Berichten: 1402
Lid geworden op: di aug 01, 2006 7:56

Bericht door Joop » vr feb 16, 2007 19:19

bakkerjan schreef:
Dat lijkt mij erg handig! Zorg ervoor dat ze niet aanbakken beste bakkerjoop, bak ze!
Ik moet nog flink aan de bak vanavond!

Gebruikersavatar
Framboos
Berichten: 4645
Lid geworden op: do nov 18, 2004 13:55

Bericht door Framboos » vr feb 16, 2007 20:47

't Is niet echt bakken, maar het is heel lekker en heel slecht voor je, dus het gaat in deze draad:

Chocolate Chip Cookie Dough* Caramel** Vanilla Ice Cream. :cheerie:

Eindelijk eindelijk eindelijk weer eens iets fancy-er ijs dan vanille- of sorbetijs...


* Homestyle Chocolate Chip Cookies van Dreena Burton's Vive le Vegan!
** Easy Caramel Sauce van Dreena Burton's Vive le Vegan!

bakkerjan

Bericht door bakkerjan » za feb 17, 2007 11:45

Joop schreef:
Ik moet nog flink aan de bak vanavond!
En, heb je er nog iets van gebakken?

Plaats reactie