Recepten uit La Dolce Vegan van Sarah Kramer

Moderator: Martine

Gebruikersavatar
Shantisabine
Berichten: 1327
Lid geworden op: di mar 28, 2006 18:18

Re: Recepten uit La Dolce Vegan van Sarah Kramer

Bericht door Shantisabine » zo jul 22, 2012 10:45

Ik heb het gisteren gemaakt toen we met vrienden gingen eten. Het mengsel zelf vond ik al smaakvol voor op brood, dus ik zou er de volgende keer niet 50 minuten de oven voor aan zetten (als ik alleen die loaf heb, misschien wel als ik er aardappeltjes uit de oven bij maak). Ik had tofu nog niet op deze manier bereid, maar het is wel leuk om er zelf ook mee aan de slag te gaan met verschillende smaakjes. Ik had trouwens gewoon een blok tofu gepakt (500 gram) ipv een cup (rond de 220 gram), en de rest van de ingrediënten ook bij benadering verdubbeld. Vrienden vonden het ook wel ok, maar de worstjes uit Vegan Brunch en de raw bloemkoolsushi overtroffen de loaf wel.

Uniflame
Berichten: 122
Lid geworden op: ma jun 25, 2012 14:58
Leefwijze: pescotarier
Locatie: Nijmegen
Contacteer:

Re: Recepten uit La Dolce Vegan van Sarah Kramer

Bericht door Uniflame » ma jul 23, 2012 13:24

Ik heb hem ook gemaakt en het rook heel lekker. Toch vond ik de smaak maar meh. Mijn vriend was er ook niet dol op, dus voor ons geen keeper.
Mijn recepten blog (ook vegan): She Likes Bento

Gebruikersavatar
Shantisabine
Berichten: 1327
Lid geworden op: di mar 28, 2006 18:18

Re: Recepten uit La Dolce Vegan van Sarah Kramer

Bericht door Shantisabine » zo jul 29, 2012 12:21

Ik ga em zo weer maken! Alleen dan met zeewier erin, en niet voor bij het avondeten, maar voor op brood. Het is echt superlekker op brood, met een blaadje sla en wat kiemen. Ik denk alleen niet dat ik het in de oven ga doen. Ben net zo blij dat de temperatuur in huis weer onder de 23 graden is ;).

Gebruikersavatar
Gnoe
Berichten: 383
Lid geworden op: di feb 22, 2011 13:23
Leefwijze: veganist
Locatie: Utrecht
Contacteer:

Re: Recepten uit La Dolce Vegan van Sarah Kramer

Bericht door Gnoe » zo jul 29, 2012 15:10

Shantisabine schreef:Ik ga em zo weer maken! Alleen dan met zeewier erin, en niet voor bij het avondeten, maar voor op brood. Het is echt superlekker op brood, met een blaadje sla en wat kiemen. Ik denk alleen niet dat ik het in de oven ga doen. Ben net zo blij dat de temperatuur in huis weer onder de 23 graden is ;).
Laat je weer weten hoe het was (nu met zeewier)? Ik merk dat ik toch niet sta te trappelen om hem opnieuw op het menu te zetten.

Ben benieuwd wat voor recept Dani ons 'voorschotelt' voor volgende maand. ;)
.....................................................
Kom eens langs op Graasland!

Gebruikersavatar
Dani
Berichten: 1030
Lid geworden op: di okt 18, 2011 20:46
Leefwijze: veganist
Locatie: Provincie Groningen
Contacteer:

Re: Recepten uit La Dolce Vegan van Sarah Kramer

Bericht door Dani » zo jul 29, 2012 15:53

Die heb ik al een tijdje klaar staan :D Zal ik het gewoon alvast noemen?
Als je deze al eens hebt gemaakt, dan moet je het maar aangeven als je een ander wenst hoor!

Ik kan alleen het recept niet online vinden, en te weinig tijd om het nu even over te tikken. Misschien dat iemand het recept kan vinden?

Dilip's stuffed manicotti with roasted red pepper & porcini mushroom sauce , p131


Er staat wel een klokje bij dus het duurt wat langer om te maken, hopelijk geen probleem?
Plantaardigheidjes , een vegan receptenblog, nu ook op facebook.

Gebruikersavatar
Gnoe
Berichten: 383
Lid geworden op: di feb 22, 2011 13:23
Leefwijze: veganist
Locatie: Utrecht
Contacteer:

Re: Recepten uit La Dolce Vegan van Sarah Kramer

Bericht door Gnoe » zo jul 29, 2012 21:31

Dani schreef:Ik kan alleen het recept niet online vinden, en te weinig tijd om het nu even over te tikken. Misschien dat iemand het recept kan vinden?

Dilip's stuffed manicotti with roasted red pepper & porcini mushroom sauce , p131


Er staat wel een klokje bij dus het duurt wat langer om te maken, hopelijk geen probleem?
Perfect, want die stond al een poosje op mijn wensenlijstje om te maken! :) Foto maken van het recept en die posten?
.....................................................
Kom eens langs op Graasland!

Gebruikersavatar
Dani
Berichten: 1030
Lid geworden op: di okt 18, 2011 20:46
Leefwijze: veganist
Locatie: Provincie Groningen
Contacteer:

Re: Recepten uit La Dolce Vegan van Sarah Kramer

Bericht door Dani » ma jul 30, 2012 18:17

Ah leuk Gnoe, dat je deze nog niet had gemaakt!
Ik heb al "porcini" in huis gehaald vanmiddag, hoef ik daar niet meer naar te zoeken.

Is dit leesbaar?
http://i269.photobucket.com/albums/jj56 ... icotti.jpg
Plantaardigheidjes , een vegan receptenblog, nu ook op facebook.

Gebruikersavatar
Ananas
Berichten: 3353
Lid geworden op: za mar 01, 2008 20:21
Leefwijze: veganist

Re: Recepten uit La Dolce Vegan van Sarah Kramer

Bericht door Ananas » ma jul 30, 2012 19:40

Waar kopen jullie manicotti pasta?

Gebruikersavatar
Dani
Berichten: 1030
Lid geworden op: di okt 18, 2011 20:46
Leefwijze: veganist
Locatie: Provincie Groningen
Contacteer:

Re: Recepten uit La Dolce Vegan van Sarah Kramer

Bericht door Dani » ma jul 30, 2012 20:03

Ik ga het denk ik of met cannelloni doen, of de schiaffoni die ik hier nog heb liggen. Zal voor de smaak denk ik niet ze heel veel uitmaken.
Plantaardigheidjes , een vegan receptenblog, nu ook op facebook.

Gebruikersavatar
Ananas
Berichten: 3353
Lid geworden op: za mar 01, 2008 20:21
Leefwijze: veganist

Re: Recepten uit La Dolce Vegan van Sarah Kramer

Bericht door Ananas » ma jul 30, 2012 20:49

Ah okee. De saus ziet er wel lekker uit, ik ben gek op geroosterde paprika's. Lijkt me ook lekker om bv. portobello's mee te vullen :)

Gebruikersavatar
jet
Moderator
Berichten: 3881
Lid geworden op: vr jun 08, 2007 21:52
Leefwijze: veganist

Re: Recepten uit La Dolce Vegan van Sarah Kramer

Bericht door jet » di jul 31, 2012 8:42

ik ben gek op geroosterde paprika's. Lijkt me ook lekker om bv. portobello's mee te vullen
dat is het ook! ;-) Weet niet of deze specifieke saus lekker is op die manier (maar dat zal denk ik wel), maar geroosterde paprika's blenderen en ze met kruiden in een portobello roosteren, hmmmmmm, lekker!
The trouble with having an open mind, of course, is that people will insist on coming along and trying to put things in it.

Gebruikersavatar
Dani
Berichten: 1030
Lid geworden op: di okt 18, 2011 20:46
Leefwijze: veganist
Locatie: Provincie Groningen
Contacteer:

Re: Recepten uit La Dolce Vegan van Sarah Kramer

Bericht door Dani » zo aug 05, 2012 15:32

Ik heb dit gerecht vrijdag al gemaakt, maar door drukte en een kapot toetsenbord (mijn "i" werkt niet en die moet ik copy - pasten, zwaar irritant..) kwam het er niet van om het al te laten zien. Het is echt een heerlijk gerecht, de volgende keer zou ik wel cannelloni gebruiken, die schiaffoni de ik heb gebruikt is erg onhandelbaar :D
Maar gedroogde paddenstoelen aan een pasta saus toevoegen (die ik wel eerst even geweekt heb overigens, stond niet in het recept, maar wel gedaan) is een blijvertje.

Ben benieuwd wat jij er van gaat vinden Gnoe! Zijn er meer mensen die dit recept gaan maken? lk heb het overigens in het Nederlands vertaald op mijn blog.

http://4.bp.blogspot.com/-bWFyUzMs0Xg/U ... ach+02.jpg

http://2.bp.blogspot.com/-RCcvFsDsBZM/U ... ach+01.jpg
Plantaardigheidjes , een vegan receptenblog, nu ook op facebook.

Gebruikersavatar
Ananas
Berichten: 3353
Lid geworden op: za mar 01, 2008 20:21
Leefwijze: veganist

Re: Recepten uit La Dolce Vegan van Sarah Kramer

Bericht door Ananas » wo aug 08, 2012 12:27

Wow! Ziet er goed uit zeg!

Gebruikersavatar
Gnoe
Berichten: 383
Lid geworden op: di feb 22, 2011 13:23
Leefwijze: veganist
Locatie: Utrecht
Contacteer:

Re: Recepten uit La Dolce Vegan van Sarah Kramer

Bericht door Gnoe » wo aug 08, 2012 15:40

Sooooooooooohee! Dat ziet er inderdaad goed uit! Hier nog geen gelegenheid gehad (wel al manicottischelpen gekocht), maar de maand is dan ook nog niet om. ;)
.....................................................
Kom eens langs op Graasland!

Uniflame
Berichten: 122
Lid geworden op: ma jun 25, 2012 14:58
Leefwijze: pescotarier
Locatie: Nijmegen
Contacteer:

Re: Recepten uit La Dolce Vegan van Sarah Kramer

Bericht door Uniflame » do aug 09, 2012 11:56

Omdat dit recept aardig wat tijd vergt, gaat dit er deze maand niet van komen. Augustus is top drukte hier, dus alleen recepten onder de 30 minuten komen momenteel op tafel ;) Maar het ziet er zeker goed uit!
Mijn recepten blog (ook vegan): She Likes Bento

Gebruikersavatar
Framboos
Berichten: 4645
Lid geworden op: do nov 18, 2004 13:55

Re: Recepten uit La Dolce Vegan van Sarah Kramer

Bericht door Framboos » ma aug 13, 2012 15:20

Dani schreef:Ik ga het denk ik of met cannelloni doen, of de schiaffoni die ik hier nog heb liggen.
Waar haal je die? Bij mijn AH hebben ze alleen cannelloni met ei, en bij de Ekoplaza helemaal niets...

Gebruikersavatar
Dani
Berichten: 1030
Lid geworden op: di okt 18, 2011 20:46
Leefwijze: veganist
Locatie: Provincie Groningen
Contacteer:

Re: Recepten uit La Dolce Vegan van Sarah Kramer

Bericht door Dani » ma aug 13, 2012 19:30

Mmmzzz Ik heb al een hele tijd geen cannelloni meer gekocht, maar ik meende mij te herinneren dat ik die gewoon bij AH kocht. Misschien heb ik het toen over het hoofd gezien dat er toen eieren in zaten? Maar ik kan ze ook gekocht en gegeten hebben toen ik nog niet vegan at hoor. Heb ze al een jaar of zo niet gekocht.
Ik heb ditmaal echter schiaffoni gebruikt en die vond ik bij de Xenos, wel zonder eieren etc.
Plantaardigheidjes , een vegan receptenblog, nu ook op facebook.

Gebruikersavatar
Framboos
Berichten: 4645
Lid geworden op: do nov 18, 2004 13:55

Re: Recepten uit La Dolce Vegan van Sarah Kramer

Bericht door Framboos » ma aug 13, 2012 20:49

Schiaffoni, cannelloni... poteto potato...

Dank, dan kijk ik even bij de Xenos!

Gebruikersavatar
Gnoe
Berichten: 383
Lid geworden op: di feb 22, 2011 13:23
Leefwijze: veganist
Locatie: Utrecht
Contacteer:

Re: Recepten uit La Dolce Vegan van Sarah Kramer

Bericht door Gnoe » wo aug 22, 2012 22:22

Framboos schreef:
Dani schreef:Ik ga het denk ik of met cannelloni doen, of de schiaffoni die ik hier nog heb liggen.
Waar haal je die? Bij mijn AH hebben ze alleen cannelloni met ei, en bij de Ekoplaza helemaal niets...
Ik kocht cannelloni bij oil&vinegar, die hier in utrecht een dezer dagen sluit :( Gaat me niet meer lukken dit gerecht nog in augustus te maken, maar hierna is er weer een maand. ;)
.....................................................
Kom eens langs op Graasland!

Gebruikersavatar
Gnoe
Berichten: 383
Lid geworden op: di feb 22, 2011 13:23
Leefwijze: veganist
Locatie: Utrecht
Contacteer:

Re: Recepten uit La Dolce Vegan van Sarah Kramer

Bericht door Gnoe » di sep 11, 2012 12:22

Mea Culpa dat ik zo lang niks heb laten horen, maar de manicotti met porcini staat eindelijk op het menu voor komende donderdag als mijn tante komt eten! Ik was op vakantie en ben dus ook wat laat met een recept kiezen voor september, maar hier is het dan: komijnbrood = cumin-spiced quick bread (p.267)! Past goed bij september, voor mijn gevoel.

Ingrediënten:
3 cups flour
1/4 cup sugar
2 tbsp baking powder
3 tsp ground cumin
1 tsp cumin seeds (of een 1/2 tl komijnpoeder extra als je geen zaadjes hebt)
2 tsp salt
egg replacer to equal 2 eggs
1.5 cups "milk"
1/3 cup oil

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 175ºC.
Vet een rechthoekige bakvorm in (cakeblik).
Meng de bloem (of meel) in een grote kom met de overige droge ingrediënten: suiker, bakpoeder, gemalen komijn, komijnzaad en zout.
Voeg nu de natte ingrediënten toe: de ei-vervanger, "melk" en olie.
Roer rustig tot het deeg net vermengd is. Schenk het gelijkmatig in het bakblik en bak 50-55 minuten in de oven of tot een satéprikker er schoon uitkomt.
Laat 10-15 minuten rusten voor je het uit het blik haalt.

Hier vind je een plaatje van iemand die het heeft gemaakt.
.....................................................
Kom eens langs op Graasland!

Plaats reactie