Variatie op de kaart

TV, radio, kranten, enz.

Moderators: Morality, Rorrim

Plaats reactie
Fynnya
Berichten: 2759
Lid geworden op: zo jul 01, 2007 15:20
Leefwijze: part-time veganist
Locatie: Utrecht

Variatie op de kaart

Bericht door Fynnya » zo okt 10, 2010 19:17

Oke, dit gaat over vegetarisme en niet over veganisme, maar ik vind het zo leuk, dat ik het toch even hier wil noemen: het project Meer variatie op de kaart.
Het initiatief Variatie op de kaart staat voor meer vegetarische gerechten naast de vele vlees- en visgerechten die vaak al op het menu staan. In restaurants is de keuze uit vegetarische gerechten namelijk nog beperkt, zowel in aantal als in variatie. Zonde, vinden wij, want er is heel veel mogelijk. Daarom willen wij restaurants inspireren en uitdagen om hun menukaart nóg aantrekkelijker te maken, ook voor alle (parttime) vegetariërs van Nederland.
Elk restaurant dat de uitdaging aangaat om zijn vegetarisch assortiment uit te breiden, kan meedoen. Niet alleen het aantal vegetarische gerechten, maar ook het verschil tussen de oude en nieuwe menukaart telt mee, en niet te vergeten de variatie en creativiteit van de gerechten. Welk restaurant dit uiteindelijk het beste doet, bepaalt ons nog samen te stellen panel (zie pagina Supporters). Ter inspiratie wordt voor de deelnemende restaurants een workshop ‘gevarieerd vegetarisch koken’ georganiseerd.

Maandag 13 december is iedereen van harte uitgenodigd bij de deelnemende restaurants om nieuwe vegetarische gerechten te komen proeven. Het restaurant met de meest gevarieerde, creatieve en smaakvolle menukaart maakt bovendien kans op een bezoek van bijzondere gasten, onder wie presentatrice Floortje Dessing, schrijfster Judith Visser, Marianne Thieme van de Partij van de Dieren of een van onze andere supporters.
http://www.variatieopdekaart.nl/

Hopelijk gaat dit een beetje aanslaan en zit daar dan ook een plantaardig gerecht tussen, zodat het ook nog leuk is voor ons ;)

Plaats reactie