http://www.geennederlandsekokkelvissersinmauritanie.com

Moderators: Rick, Martine

Plaats reactie
blauw
Berichten: 625
Lid geworden op: wo apr 19, 2006 21:07

http://www.geennederlandsekokkelvissersinmauritanie.com

Bericht door blauw » za nov 04, 2006 11:18

Nadat ze de Waddenzee hebben leeggeroofd willen kokkelvissers nu op venusschelpen gaan vissen voor de Mauritaanse kust, zodat die over een poosje ook leeg is. Waarschijnlijk heb je het ook gelezen, over vijftig jaar geen vis meer in de zee als het zo doorgaat met de overbevissing. Dus allemaal even een handtekening zetten!

http://www.geennederlandsekokkelvissersinmauritanie.com

Ter informatie:

De kokkelvisserij is in Nederland niet meer toegestaan omdat het milieu in de Waddenzee ernstige schade opliep. Op andere plaatsen in de westerse wereld is of wordt kokkelvissen ook verboden. De wijze waarop venusschelpen gevangen worden is vergelijkbaar met de vangst van kokkels. Het milieu in Mauritanië zal net zo veel schade oplopen. Bovendien: de inktvis eet venusschelpen. De inktvisstand zal sterk verminderen en zo'n 30.000 mensen die afhankelijk zijn van de inktvisvangst zullen zonder bron van inkomsten komen te zitten.

Wat in Nederland niet mag, dat mag op andere plaatsen ook niet. Wij mogen onze problemen niet exporteren naar Afrika of elders. Dat kan je niet maken. Geen dodelijk afval naar Abidjan, Ivoorkust. Maar ook geen kokkelvissers uit Nederland aan de bak in Mauritanie.

Gebruikersavatar
Joop
Berichten: 1402
Lid geworden op: di aug 01, 2006 7:56

Bericht door Joop » za nov 04, 2006 15:17

done

Plaats reactie