Jumbo introduceert als eerste supermarktketen in Nederland landelijk de producten van De Vegetarische Slager. Vanaf week 33 liggen 100 procent vegetarische gehaktballen, kipstukjes, kipspiesjes, gerookte spekjes en rul gehakt in het koelvak van alle Jumbo winkels.

 

Door de samenwerking met De Vegetarische Slager, speelt Jumbo in op de toenemende behoefte van klanten aan vleesopvolgende producten. Steeds meer mensen geven aan geen vlees meer te willen eten, of minder vlees, de zogenoemde flexitariërs. ‘’De nieuwe generatie vleesopvolgers heeft bewezen zich heel goed te kunnen meten met echt vlees. Dankzij de kwalitatief zeer goede producten van De Vegetarische Slager, kunnen wij onze klanten een smakelijk alternatief bieden. Zo zetten we een belangrijke stap vooruit, zowel op het gebied van milieu, dierenwelzijn en de gezondheid van mensen,’’ aldus directeur Formule en Marketing Colette Cloosterman-van Eerd.

 

Zo is De Vegetarische Slager erin geslaagd kip te maken op basis van GMO-vrije soja (genetically modified organism). Dit product is niet van echte kip te onderscheiden. Culinaire chefs uit de hele wereld zijn ook zeer lovend over het vleesopvolgende product. De belangstelling voor de vleesidentieke plantaardige producten is zo groot dat De Vegetarische Slager uit gaat breiden naar 500 verkooppunten in het land: de samenwerking met Jumbo speelt hierin een belangrijke rol.

 

Jumbo Supermarkten

Jumbo Supermarkten telt 292 winkels verspreid over het hele land en groeit dit jaar gestaag door. De unieke formule van de laagste prijs, het grootste assortiment en de beste service draagt dagelijks bij aan het succes van Jumbo. Door de klant altijd centraal te zetten, is het familiebedrijf uitgegroeid tot één van de meest gewaardeerde supermarktketens van Nederland. Door de overname van Super de Boer in 2009 en overname van C1000 in 2011, is Jumbo uitgegroeid tot het tweede supermarktbedrijf van Nederland.