Ze is “hot”, ze is veganist en ze is grootmoeder van zeven kinderen

Mimi Kirk, schrijfster van Live Raw is door PETA uitgeroepen tot meest sexy vegetariër boven de 50. Ze is 72 jaar.

In 2008  besloot ze rauw plantaardig te gaan eten. en binnen een week merkte ze verschil. Haar gewicht nam af en haar artritis verminderde en ze heeft meer energie.

Ze schreef Live Raw omdat ze gelooft in de voordelen van een rauw dieet, maar ook omdat ze van lekker eten houdt.

Het maken van de overstap naar een rauw dieet ‘vergt wel een beetje tijd om alles uit te vinden, “geeft ze toe. “Je moet uitzoeken hoe je gerechten kunt binden, hoe je een groentes zacht krijgt en hoe je soep maakt.”

De meeste raw vegans vertrouwen op dehydrators en vita-mix blenders om te “uncooken”.

Het is makkelijk te maken, heerlijk om te eten, gezond en niet te vergeten de hotness factor. Kirk heeft van haar uiterlijk een groot verkooppunt gemaakt. Ze heeft fans van tieners tot mensen in haar leeftijdsgroep . Maar haar grootste fans zijn vrouwen van in de veertig die geen plastische chirurgie willen.

Mimi doet ook niet aan plastische chirurgie en kleurt alleen haar haar.  Het behouden van een jong uiterlijk is niet de enige reden dat ze veganist is. Ten eerste hoef ik niet te doden om te eten, dat is het belangrijkste. Daarnaast is alles vers, onverpakt en het meeste voedsel wat ik eet heb ik van de boerderij 10 minuten bij mij vandaan. Ik heb dus een kleine ecologische voetafdruk. ”

Dit bericht is deels een vertaling van het artikel  Meatless Monday: What Raw Vegan Looks Like

Mimi Kirk