Arnhem, 6 februari 2014 De Partij voor de Dieren Gelderland heeft de milieuoverlast van veehouderijen onderzocht. In Regio De Vallei en regio Oost-Brabant is de problematiek van veehouderijbedrijven het grootst. 
 
Op basis van openbare milieu-informatie heeft de Partij voor de Dieren de ammoniak-, fijnstof- en geuruitstoot van veehouderijbedrijven per gemeente berekend in de provincies Noord-Brabant, Utrecht en Gelderland.
Uit de berekeningen blijkt dat in Gelderland en Utrecht de situatie in gemeenten met de meeste uitstoot vergelijkbaar is met de meest vervuilde Brabantse gemeenten. In de top vier van gemeenten met de meeste geuruitstoot staan achtereenvolgens Boekel (NB), Renswoude (U), Barneveld (Gld) en Sint Anthonis (NB). Bij ammoniakuitstoot bestaat de top vier uit Boekel (NB), Renswoude (U), Sint Anthonis (NB) en Scherpenzeel (Gld). Scherpenzeel (Gld), Renswoude (U), Barneveld (Gld) en Asten (NB) staan in de top vier van de meeste fijnstof uitstoot. 
 
De complete lijst met alle cijfers is op de website van de Partij voor de Dieren Gelderland te vinden: http://gelderland.partijvoordedieren.nl/