Het jaar is nog maar net begonnen en er poppen allerlei leuke nieuwe vegan initiatieven op., verspreid over het hele land.

Den Haag

In de Haagste toren in Den Haag, vlakbij de vegetarische snackbar en station Hollands Spoor, vind je tegenwoordig Green Passion. Green passion is een coffee & smoothie bar waar je ook terecht kunt voor raw & paleo food.

Amsterdam

Maartje Borst zal volgend seizoen haar patisserie Koffie en de Koeck openen op de Haarlemmerweg. Broodjes, dranken, gebakjes, 100% plant powered!

Op 12 februari opent Dophert, vegan foods & good op de Spaarndammerstraat in Amsterdam. In 2013 haalden Laura Estevez en Balda Postma via een succesvolle crowdfundingcampagne voldoende financieën binnen om dit initiatief te starten.

Op de Leliegracht zit tegenwoordig Vegabond, een delicatessenzaak gespecialeerdt in gezond vegetarisch, veganistisch en glutenvrij voedsel.

Noord-Brabant

Aan de andere kant van het land is theekamer PIEN ook gestart met een crowdfundingscampagne om een biologische vegetarische lunchroom in het centrum van Breda te starten.  De zaak is niet 100% veganistisch maar deze dame belooft veel vegan opties. Daar werd het hoog tijd voor in Breda!

In Noord-Brabant is ook nog eens vegetarisch & veganistisch restaurant HAP geopend. Koffie, cake, sandwiches, en soep. Alles vegan, zo veel mogelijk bio.  HAP is een onderdeel van “De Nieuwe Winkel” in Den Bosch.

Rotterdam

Op de Nieuwe binnenweg in Rotterdam is er naast Heavenly Cupcakes nog een Vegan Friendly initiatief bijgekomen: ArQ   Alle gerechten zijn in een veggie en een vegan variant te krijgen en alle desserts zijn sowieso vegan!

In Rotterdam-Noord staat sinds donderdag een treinwagon, waar in maart het veganistisch biologisch restaurant Gare du Nord opent.

Utrecht

In Utrecht zal  in april of mei 2014 het duurzame Eetcafe De Waardering openen, waar grotendeels veganistische gerechten geserveerd zullen gaan worden. Daarbij zijn de gerechten ook biologisch en Fair trade. De exacte locatie is nog onbekend.

We hopen er dit jaar nog veel meer vegan eetgelegenheden bijkomen.

Tips voor nieuwe vegan initiatieven zijn altijd welkom via info@veganisme.org.

plaatje