Op dinsdag 1 november is het Wereld Veganisme Dag. Om deze dag te vieren hebben activisten Va Mallemoere gratis veganistische pannenkoeken uit bij de Mc Donald’s in het centrum van Arnhem. Hiermee willen zij veganisme onder de aandacht brengen en een protest geluid geven tegen Mc Donald’s.

Veganisme is een volledig plantaardige levenswijze. Door producten als vlees, vis, melk en eieren te laten staan wordt het dierenleed vermeden. Daarnaast gebruiken veganisten geen  verzorgingsproducten, kleding of andere materialen waar dierlijk producten in zijn verwerkt, of die op dieren zijn getest.

De activisten hebben gekozen voor een protest geluid tegen Mc Donald’s omdat het bedrijf symbool staat voor uitbuiting van mens, dier en milieu. “Mc Donald’s is verantwoordelijk voor het slachten van miljoenen dieren per jaar. Dat moet gestopt worden. Veganisme is een stap in de goede richting”, aldus een van de activisten.

De reacties van het winkelende publiek was erg positief. De actie voor de Mc Donald’s werd echter  na korte tijd afgebroken. De activisten zijn weg gesommeerd omdat er geen vergunning voor de activisten was aangevraagd. Vervolgens is de groep naar Occupy Arnhem gegaan om daar verder te bakken.

www.mallemoere.nl