Afrikaanse olifanten en het Zuid Amerikaanse regenwoud worden beiden met uitsterven bedreigd. Stropers hebben de populatie van Afrikaanse olifanten volgens vele onderzoeken meer dan gehalveerd en de vraag naar ivoor zorgt ervoor dat deze machtige dieren op de rand van uitsterven staan. Aan de andere kant van de wereld en tegelijkertijd, wordt het regenwoud in Centraal en Zuid Amerika verwoest met een ongelooflijke snelheid. Dit regenwoud behuisd meer dan de helft van de planten- , dieren- en insectensoorten op de gehele aarde. Er is gelukkig nog iets van hoop, door middel van de productie van bepaalde materialen, die beide regionen kunnen helpen de onvervangbare natuurlijke bronnen te beschermen.

VI is 100% duurzaam

Plantaardig ivoor (tagua) is geen nieuw concept. Tagua werd vroeger reeds veelvuldig gebruikt voor knopen, beeldjes en snuisterijen. Recentelijk werd tagua zelfs ook gebruikt bij de vervaardiging van doedelzakken. Wat VI nu zo speciaal maakt vergeleken met andere tagua producten is de 100%  duurzame wijze waarop het vervaardigd wordt. Er wordt niets geoogst; er worden geen plantages aangelegd. De tagua noten die voor VI gebruikt worden, worden geraapt nadat de natuurlijke cyclus voltooid is: als de vruchten van de boom gevallen zijn en de mensen en dieren -zoals vogels, tapirs en knaagdieren-  de vruchten geconsumeerd hebben. De noten worden vervolgens verzameld en bewerkt door de inheemse stammen. Het eindproduct is  VI: niet alleen een magnifiek uiterlijk, maar wellicht ook de sleutel tot het herstellen van de natuurlijke balans van de inheemse bevolking en flora en fauna van de voor ons allen essentiële Amazone.

Help mee

VI creëert een economische groei in het hart van de Amazone, waardoor het regenwoud en haar inheemse bewoners behouden blijft. Gedurende de afgelopen 50 jaar hebben de inheemse stammen 90 procent van hun bevolking verloren en 95 procent van hun land is verwoest. Vi zorgt voor een eerlijk inkomen voor deze inheemse stammen. Jij kan helpen. Stem op het project VI!