Op 18 januari wordt een man herdacht wiens stem voor gerechtigheid de meest moedige en inzichtelijke van de 20e eeuw was. Die van dominee Martin Luther King, Jr.

Zou Martin Luther King zijn uitgegroeid tot een veganist op een bepaald punt in zijn leven? Het is zeker denkbaar dat hij zou hebben gedaan.

Zijn zoon Dexter Scott King, die voorzitter is van de Martin Luther King Jr Center for Non-violent Social Change, is al langer dan 20 jaar veganist.

Hij heeft eens gezegd dat vegetarisme de logische uitbreiding is van de filosofie van zijn vader met betrekking tot geweldloosheid.

Coretta Scott King, een onvermoeibare activiste voor sociale rechtvaardigheid, was ook 10 jaar veganist, tot haar dood in 2006.

Als de vrouw en zoon van Martin Luther King jr, het verband zagen tussen dierlijke voedingsmiddelen en geweld, dan is het niet moeilijk voor te stellen dat dr. King dit verband net zo goed zag.

Vanuit de gevangenis in Birmingham schrijf hij in 1963: “Overal onrechtvaardigheid betekent overal een bedreiging voor rechtvaardigheid.”

Op de website van King Center, schreef Coretta Scott King dat, terwijl we op 18 januari Martin luther King herdenken, het ook een dag is die herinnert aan “de tijdloze waarden die hij ons geleerd heeft. Bijvoorbeeld zijn waarden van moed, waarheid, rechtvaardigheid, mededogen, waardigheid, nederigheid en dienstbaarheid … ”

Een verbintenis tot het veganisme is een eerbetoon aan de principes die tot kern van het werk van Dr King behoren.

Bekijk het originele bericht hier

Dr King