Vanaf 1 oktober gaat het offensief van start. De burger zal dan worden gelanceerd in de vegetarische restaurantweek die van 1 t/m 8 oktober duurt. Vanaf dat moment zijn er een aantal restaurants waar de burger te proeven valt. Blijf op de hoogte via: The Dutch Weed Burger.

De NVV is sponsor van The Dutch Weed Burger
Het verhaal van deze documentaire sluit goed aan bij de doelstelling van de NVV om mensen aan te zetten tot (meer) plantaardig eten. Aan het verzoek van de filmmakers om sponsor te worden heeft het bestuur gehoor gegeven door een bijdrage te doen van € 2.500. En wij zijn niet de enige die in de documentaire geloven: de ASN Bank heeft maar liefst € 7.000 bijgedragen.

Opbrengst van de sponsoractie
Via verschillende kanalen was het mogelijk om een stukje van deze documentaire te sponsoren. Met als doel het maken van een goed-ogende documentaire, om een breed publiek te laten zien hoe we straks vele miljarden mensen op een diervriendelijke en duurzame manier kunnen voeden. Via de sponsoractie van de NVV is er € 1.184,00 bijgedragen. Alle sponsoren hartelijk dank!

Bericht van Mark en Lisette
“Binnen een tijdsbestek van zes maanden hebben we in samenwerking met burgerketen Burgerz The Dutch Weed Burger gerealiseerd. Een 100% Plant*Powered hamburger die duurzaamheid ademt, van het algenbroodje waarop die geserveerd wordt en de umami-wakamesalsa tot de vegan mayonaise die een waanzinnige smaakexplosie garandeert. De burger zelf is een proteïnebom, rijk aan plantaardige eiwitten en dus verrijkt met…ZEEWIER!

The Dutch Weed Burger is uitgegroeid van een documentaire tot een campagne die duidelijk wil maken dat de overstap naar de plantaardige keuken niet betekent dat we ‘iets’ gaan verliezen, maar dat we een nieuwe eetcultuur kunnen gaan ontdekken. Het is een campagne die een verhaal verteld van mogelijkheden in een tijd van crises, met een supersmakelijke hamburger als icoon!

Mede dankzij de steun van gulle donateurs hebben we grote stappen kunnen maken, waardoor we met een ijzersterk verhaal en dito campagne het najaar van 2012 ingaan! We hebben The Dutch Weed Burger inmiddels laten proeven op Mysteryland, Valtifest, The Worst day of the Year en Smaakexplosies. De reacties waren unaniem positief!

We staan op een aantal leuke events en markten de komende weken en maanden dus volg ons op facebook en come take a bite!”

Meer informatie over burger en documentaire:
The Dutch Weed Burger Facebook pagina
– CineCrowd
www.dutchweedburger.com