Ontwerp door Gerben Boersma

Op 6 februari is het Warme truiendag, 14 maart is het Pi Day en 19 september praten we als een piraat. Toch is er nog geen speciale potluckdag! Tot nu toe dan. Want vanaf nu is de eerste zondag van augustus International Vegan Potluck Day! Doe je mee? Er zijn inmiddels al ruim 20 potlucks georganiseerd door het hele land! Bekijk hier ook de Google Maps kaart met alle potlucks voor een handig overzicht:

Hoe doe je mee?
1. Nodig mensen uit voor ons event op Facebook
2. Nodig mensen uit voor een van de lokale events
3. Sluit aan bij een potluck of organiseer er zelf een!

Wat is een vegan potluck?

Tijdens een potluck komen mensen samen voor een gezellige middag of avond. Iedereen neemt een plantaardig gerecht en drinken mee om te delen. De locatie kan openbaar zijn of bij iemand thuis. Een mooie manier om nieuwe mensen en gerechten te leren kennen én mensen bekend(er) te maken met veganisme. Tips nodig voor recepten? Bekijk onze verzameling vegan blogs en de VeganChallenge website!

Hoe organiseer je een potluck?

Een potluck organiseren is eenvoudig: maak een event aan en nodig mensen uit! Let alleen nog even op:

1. Wat voor soort potluck wil je organiseren? Je kan bijvoorbeeld een thema bedenken zoals Italiaans, tapas of high tea. Bedenk ook of je het binnen of buiten (met plan B) wilt houden.

2. Zorg voor een goede uitnodiging waarin duidelijk wordt uitgelegd wat een potluck is, wat plantaardig eten is en wat de exacte tijd en locatie van de potluck is.

3. Praktisch: zorg voor voldoende stoelen of kleedjes (bij een picknick), glazen, borden en bestek. Heb je zelf niet voldoende, vraag dan tijdig of je gasten zelf iets meenemen.

4. Verberg je enthousiasme niet! Dit is een mooie kans om mensen die (nog) niet bekend zijn met plantaardig eten hier kennis mee te laten maken. Een potluck is niet alleen voor vegans.

5. Als mensen elkaar nog niet zo goed kennen, dan kan een spelletje zoals Weerwolven vaak het ijs breken. Ook worden potlucks soms gecombineerd met een documentaire zoals Cowspiracy.

Deel je evenement met ons!

Dus save the date. De eerste zondag van augustus is International Vegan Potluck Day! We hebben op Facebook een event aangemaakt, zodat iedereen die een potluck organiseert deze hier kan delen. Als jij op zondag 2 augustus een potluck organiseert, dan zien we dat graag terug in het facebook-event voor de International Vegan Potluckday!