Het aantal veganisten in Nederland groeit snel en langzaam maar zeker begint ook bekende Nederlanders in aanraking te komen met veganisme. Het is mogelijk dat onderstaande mensen veganist zijn, plantaardig eten of er weer mee gestopt zijn (je weet het tenslotte maar nooit met BN’ers).

©_Gerard_Stolk

© Gerard Stolk

Milouska Meulens

Presentatrice Milouska Meulens is bekend als presentatrice van het Jeugdjournaal. Volgens haar profiel op Twitter heeft Milouska een hart voor groen en eet ze plantaardig.


Miro Kloosterman

In een onthullende fotoshoot voor Men’s Health onthulde Goede Tijden, Slechte Tijden-acteur Miro Kloosterman tevens dat hij plantaardig eet: “Inmiddels eet ik volledig veganistisch.”.


kiefer-yannick-de-buitendienst

Bron: De Buitendienst

Kiefer en Yannnick

Sinds 2016 presenteren onder andere Kiefer en Yannick het schoolTV-programma ‘De Buitendienst‘. Volgens eigen zeggen zijn ze allebei veganist en ze hebben zich dan ook al diverse keren kritisch uitgelaten over dierlijke producten in het programma, zoals over zuivel.


carin verbruggen+ferry drenthem soesman bv

Marianne Thieme

Begin 2015 werd via de media bekend dat politica Marianne Thieme, partijleider bij de Partij voor de Dieren veganist is geworden. Ze maakte dit bekend tijdens de boekpresentatie van Meat, The Future. Volgens insiders is Marianne al langer veganist.


josje_huisman-1457545374-540

Josje Huisman

Voormalig K3-lid Josje is sinds 2016 veganist en deelde direct op Instagram haar enthousiasme.


Diorno Dylyano Braaf (Dio)

Volgens eigen zeggen is rapper Dio is veganist, al at hij in het TV-programma ‘Expeditie Robinson‘ niet alleen plantaardig.


Cor Sangers

Cor Sangers is bekend als deejay bij de Veganboys en gaf op VegFestNL 2016 aan al zo’n 20 jaar veganist te zijn.


Guus van der Steen

Frontman van de Haagse hiphopformatie Kernkoppen in een interview met Den Haag FM: “Het veganist zijn doet mij goed. Ik was een vleesliefhebber, maar geen vlees went vrij snel. Kaas is voor mij het grootste gemis. Ik heb de hele stap van vegetariër overgeslagen en ben meteen cold turkey gegaan voor het veganisme. “.


Claire Van Vrijberghe de Coning

Claire is radiomaker bij Studio Rosa Digitaal en maakt mooie items over veganisme en vegans. Clairesmission.com is haar lifestyle blog. “Ik ben en leef als veganist. Naast een liefde voor dieren, reizen, honger naar geluk (en lekker eten!) ben ik fulltime ondernemer, reisagent, boeddhist en produceer/presenteer ik mijn eigen radioprogramma Strictly Business.”.


© Lize Jansen

© Lize Jansen

Boele Ytsma

Boele Ytsma is schrijver van het boek ‘Ik ben een planteneter. Net als jij.’ die in 2015 werd bekroond met een Vegan Award. Daarnaast blogde hij voor zijn blog De Planteneter, waar hij op 21 september 2016 mee besloot te stoppen.


Lisette Kreischer

Lisette is bekend met haar prachtige veganistische cupcakes en haar boeken “Veggie in Pumps” en “Ecofabulous koken”. Ze mocht de Trendwatcher Of The Year award (TWOTY) in de categorie duurzaamheid en is ook winnares van de Vegan Award 2010. In 2015 won ze een Vegan Award voor Beste Vegan (Friendly) Cateraarr met haar initiatief The Dutch Weed Burger. Inmiddels is ze heel wat boeken verder en opent ze in 2017 haar eigen winkel!


lisa-steltenpool-1-540

Lisa Steltenpool

Oud-voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Veganisme Lisa Steltenpool timmert al behoorlijk aan de weg op jonge leeftijd. Terwijl ze nog studeerde, schreef ze ‘De vegarevolutie‘. Inmiddels is de afgestudeerd als diëtist, heeft ze haar eigen praktijk geopend, blogt ze op lisasteltenpool.nl en heeft ze in 2016 haar tweede boek uitgebracht: ‘Kickstart’.


© René van Elst

© René van Elst

Floris van den Berg

Floris van den Berg is is een Nederlandse filosoof. Hij schrijft onder meer over secularisme, atheïsme, dierethiek, milieufilosofie en veganisme. Want: Wat wie nadenkt wordt veganist, zo stelt Floris. Ook schreef hij het boek ‘De Vrolijke Veganist’.


David Gernaat

David Gernaat is milieuwetenschapper en vindt dat de Universiteit Utrecht initiatief moet nemen om volledig veganistisch te gaan. David: “Dat zou ecologisch meer zoden aan de dijk zetten dan het zonnepanelenproject.”. Lees verder voor zijn hele opinieartikel.


© Naomi van Verseveld

© Naomi van Verseveld

Armanda Govers

Armanda Govers is activiste en bekend van het tv-programma Utopia, waar haar aanwezigheid veel impact had op de kijkers én op de bewoners. Bewoner Bas is inmiddels veganist.


Sanne Visser

Sanne Visser is powerlifter. Sinds 2015 at ze plantaardig en begin 2016 is ze veganist geworden. Ze deadlift met maar liefst 195.5 kilo (Nederlands record). haar PR als vegan is 185 kilo.


Janneke van der Meulen

Janneke van der Meulen had als roeister van 2012 – 2015 de NOC*NSF A-status en roeit op dit moment in het project 2020 van tweevoudig Olympisch kampioen Nico Rienks. Ze verzorgt door heel Nederland lezingen over geluk, gezondheid, veganisme en plantaardig eten. In 2017 publiceerde ze haar tweede boek: EET WIN-WIN, de wetenschappelijke onderbouwing voor het gezondste dieet voor dier, mens en aarde.


Dj Wannabeastar

Jojanneke is deejay, veganist en je kan haar wakker maken voor een broodje plantaardige kroket (als ze slaapt tenminste). Ook haar dochter voedt ze veganistisch op.


DJ Wesdex

Wesley Dorrius, beter bekend als dj Wesdex, maakt zich als dj en met zijn bedrijf De Groene Ontwerper sterk voor veganisme en duurzaamheid. Ook adviseert hij organisaties bij het duurzaam opzetten van festivals en andere evenementen. “Vanuit de United Music Event Foundation, UMEF, raden we veganistische catering aan.”. Het hele interview met Wesley lees je in het zomernummer 2015 van VEGAN Magazine.

Voor onze campagne Waardeloze Haantjes campagne maakte hij deze video:


Bekende Veganisten in het buitenland

lianne_la_havas_-2-540

Lianne La Havas
In een interview in NRC deelde zangeres Lianne La Havas dat ze veganist is: “Ik ben me erin gaan verdiepen toen een goede vriend van me vegan werd. Eerst was het vooral een dieet. Geen vlees, geen ei, geen melk, geen boter. Tot ik Earthlings zag, een documentaire over hoe mensen met dieren omgaan op de boerderij, in het asiel, thuis, in de bio-industrie. Nu spreekt vooral de ethische kant me aan. Misbruik niet de macht die je over een ander wezen hebt.”

Benieuwd welke beroemdheden verder vegan zijn? Bekijk onze Vegan Wiki pagina voor bekende vegans in het buitenland.