Deze zomer zullen ten minste 3000 mensen minder vlees gaan eten. In een paar weken tijd stroomden de inschrijvingen voor de VeggieChallenge binnen. Ook een aantal bekende Nederlanders plaatsten zich al achter het initiatief.
Stichting Viva Las Vega’s daagt Nederland uit om in de maand juni of juli 2012 meer plantaardige en minder dierlijke producten te eten. Deelnemers bepalen hun eigen doel, bijvoorbeeld twee dagen in de week vegetarisch of 30 dagen helemaal plantaardig. Het VeggieChallenge team ondersteunt met raad en daad, recepten, kooktips, prijzen en als afsluiter een groot Viva Las Vega’s Food Festival op 30 juni in Amsterdam.

“Veel mensen willen duurzamer eten, maar weten niet goed waar te beginnen. Precies deze mensen gaan we deze periode via de VeggieChallenge helpen om ook daadwerkelijk hun eetgedrag aan te passen”, vertelt Veerle Vrindts, één van de initiatiefneemsters. Wie zich aanmeldt, krijgt wekelijks gratis recepten, tips, kortingen en maakt kans op mooie prijzen, zoals kookboeken en culinaire workshops. “Bovendien doe je iets goeds voor jezelf en voor het milieu.”

“Het is niet onze bedoeling om heel Nederland in één keer vegetariër te maken,” vult Nieke Oosterhout aan. “Je uitdaging bepaal je helemaal zelf. Als je nu elke dag vlees of vis eet, is één dag per week vegetarisch al een mooie uitdaging. Maar ook vegetariërs willen we aanmoedigen om eens voor een plantaardige maaltijd te kiezen en creatief te zijn met eten. Een kleine actie maakt al zo’n verschil! Als heel Nederland nu zou beslissen 1 dag per week geen vlees te eten, dan zou dat qua vermindering van broeikasgasuitstoot overeenkomen met 1 miljoen auto’s van de weg halen.”

De VeggieChallenge is een campagne van Viva Las Vega’s, een jongerenstichting die zich op een positieve manier inzet voor een plantaardige lifestyle. Ondertussen gaat de VeggieChallenge teller richting 500. Ook hebben een aantal bekende Nederlanders, zoals auteur Ronald Giphart en tv-kok René Pluijm zich achter het initiatief geschaard. Het VeggieChallenge team is vastberaden om met meer dan 3000 mensen van start te gaan. Als afsluiter organiseert Viva Las Vega’ op 30 juni 2012 het Viva Las Vega’s Food Festival in Studio-K in Amsterdam. Hier kunnen VeggieChallenge deelnemers hun prijzen in ontvangst nemen en kunnen voedselliefhebbers hun hartje ophalen. Er zijn kookworkshops, een foodmarkt met vega lekkernijen en je kunt genieten van de live muziek van oa. Florian Wolff, Laura Estévez en DJ Wesdex.

Mensen die geïnspireerd zijn om mee te doen met de VeggieChallenge kunnen zich inschrijven via www.veggiechallenge.nl.

Meer informatie over het Viva Las Vega’s Food Festival vind u op www.viva-las-vegas.nl

.