foto’s: VeggieWorld | Andreas Gebert

Op zaterdag 3 en zondag 4 september 2022 vindt de volgende VeggieWorld-beurs in Nederland plaats. Op het terrein van Expo Houten in het hart van Nederland laat beursorganisator Messe Dortmund in samenwerking met de Nederlandse Vereniging voor Veganisme (NVV) zien hoe kleurrijk, divers, lekker en makkelijk een vegan leven kan zijn.

De organisatoren verwachten ongeveer honderd exposanten op het gebied van eten & drinken, cosmetica, kleding en accessoires. Naast de exposanten biedt de organisator de circa 6.000 verwachte bezoekers een uitgebreid programma met wetenschappelijke experts, productpresentaties en kookdemo’s.

Van 2016 t/m 2020 hebben in Nederland reeds vijf VeggieWorlds plaatsgevonden waarvoor zowel bij exposanten als bij bezoekers grote belangstelling was. Na een pauze ten gevolge van de pandemie is VeggieWorld nu terug in Nederland. Hendrik Schellkes, directeur van Wellfairs, het bedrijf dat de organisatie voor deze beurs uitvoert: “De VeggieWorlds in Nederland zijn altijd al een hoogtepunt geweest in onze jaarkalender. Het enthousiasme en de interesse van de mensen was enorm. Veganisme is een belangrijk en steeds groeiend onderwerp in Nederland en we kijken ernaar uit terug te keren in september.”

NVV als sterke partner

De Nederlandse Vereniging voor Veganisme (NVV) treedt voor VeggieWorld Nederland op als partner van organisator Messe Dortmund. De NVV is de enige ledenvereniging voor veganisme in Nederland en hét kenniscentrum. Hoofddoel van de NVV is het promoten en toegankelijk maken van veganisme in Nederland en het beëindigen van elke vorm van diergebruik (te stimuleren). Veganisme is een levenswijze waarbij – voor zover mogelijk en praktisch haalbaar – wordt afgezien van alle vormen van exploitatie van, en wreedheid naar, dieren voor eten, kleding of andere doeleinden. Messe Dortmund is als organisator van VeggieWorld zeer blij de NVV als sterke partner aan haar zijde te hebben.

“We verheugen ons erop het grote publiek weer eens te laten zien hoe leuk en makkelijk een vegan leven is in 2022, deze mooie ervaring gunnen we iedereen!“, aldus NVV-evenementencoördinator Andrea van der Bildt.