foto’s: VeggieWorld | Andreas Gebert

Op zaterdag 3 en zondag 4 september 2022 vindt de volgende VeggieWorld-beurs in Nederland plaats. Op het terrein van Expo Houten in het hart van Nederland laat beursorganisator Messe Dortmund in samenwerking met de Nederlandse Vereniging voor Veganisme (NVV) zien hoe kleurrijk, divers, lekker en makkelijk een vegan leven kan zijn.

De organisatoren verwachten ongeveer honderd exposanten op het gebied van eten & drinken, cosmetica, kleding en accessoires. Naast de exposanten biedt de organisator de circa 6.000 verwachte bezoekers een uitgebreid programma met wetenschappelijke experts, productpresentaties en kookdemo’s.

Van 2016 t/m 2020 hebben in Nederland reeds vijf VeggieWorlds plaatsgevonden, toen met als partner ProVeg Nederland, waarvoor zowel bij exposanten als bij bezoekers grote belangstelling was. ProVeg verrichte destijds fantastisch werk met het op de kaart zetten van VeggieWorld in Nederland. Na een pauze ten gevolge van de pandemie is VeggieWorld nu terug in Nederland. Vanaf 2022 zal de NVV als organisatiepartner optreden.

Hendrik Schellkes, directeur van Wellfairs, het bedrijf dat de organisatie voor deze beurs uitvoert:
“De VeggieWorlds in Nederland zijn altijd al een hoogtepunt geweest in onze jaarkalender. Het enthousiasme en de interesse van de mensen was enorm. Veganisme is een belangrijk en steeds groeiend onderwerp in Nederland en we kijken ernaar uit terug te keren in september.”

Tickets kopen

Het is vanaf nu mogelijk om je ticket te kopen via de webshop van VeggieWorld.
Klik hier om direct naar de ticketshop (Engelstalig) te gaan.

Ticketprijzen:

15,00 EUR voor volwassenen (tijdens het event)
13,00 EUR voor volwassenen (online voorverkoop)
13,00 EUR voor volwassenen mensen met een handicap, scholieren en studenten (online voorverkoop en tijdens het event)
9,75 EUR voor NVV-leden → gebruik de code VEGGIEWORLD2022_NVV (vul deze in bij ‘Access Code’)

LET OP
Instructies (in het Engels) gebruik 25% kortingscode voor NVV-leden, mensen met een handicap, scholieren en studenten:

  • On the right side, above the ticket categories you will find the words “Access code” – click on it.
  • Enter the code (for each code you have to go through the process once)
  • After entering the code, an additional ticket category will appear, which you can then book.
  • Select one ticket
  • Click on “Next”, follow the further instructions and finalise your ticket purchase.

Reistips

VeggieWorld is in de Expo Houten op de Meidoornkade 24. Maar hoe kom je daar eigenlijk?

Openbaar vervoer
Het dichtstbijzijnde station is Houten. Vanaf daar rijdt elk uur lijn 48 richting Nieuwegein-Centrum. Als je uitstapt bij bushalte Provinciale weg/Doornkade is nog tien minuten lopen.

Wil je wat meer flexibiliteit qua tijden? Of wordt je liever tot de voordeur gebracht? De bussen van U-flex lijn 945 rijden op afroep. Halte Meidoornkade is vlak voor de Expo. Om te reserveren bel je met 0900 – 525 22 41. De gemiddelde wachttijd is een half uur, dus reserveer je plek op tijd.

Hou je van een beetje beweging? Vanaf het station wandel je in een half uurtje naar de Expo. Op het station staan ook zo’n zeventig OV-fietsen, waarmee je in minder dan tien minuten bent bij de Expo bent.

Eigen vervoer
Met de auto neem je op de A27 afslag Houten (afslag 29). Na 700 meter neem je de tweede afslag op rotonde naar De Staart. Aan het einde van de weg na 1300 meter, sla linksaf de Rondweg op. Na nog 1300 meter sla linksaf de Meidoornkade op. Na 500 meter ligt je bestemming aan de rechterkant.

Je kunt gratis parkeren op het terrein van de Expo. Op het parkeerterrein en in de buurt zijn oplaadpalen voor elektrische auto’s aanwezig.

Word zelf exposant en boek een stand op VeggieWorld!

Wil je je eigen vegan initiatief een boost geven? Ga deze dan bij een groot publiek promoten op VeggieWorld! Klik hier voor meer informatie voor exposanten.

Wat is er te ontdekken op VeggieWorld?

Wat er allemaal te ontdekken is op VeggieWorld? Wat niet! Het volledige programma is inmiddels bekend. Zorg dat je veel trek hebt! Een groot aanbod aan veganistisch eten wacht op je. Kookshows van vegan-chefs en lezingen van gerespecteerde veganisten. Klik hier voor meer informatie over het programma.

NVV als sterke partner

De Nederlandse Vereniging voor Veganisme (NVV) treedt voor VeggieWorld Nederland op als partner van organisator Messe Dortmund. De NVV is de enige ledenvereniging voor veganisme in Nederland en hét kenniscentrum. Hoofddoel van de NVV is het promoten en toegankelijk maken van veganisme in Nederland en het beëindigen van elke vorm van diergebruik (te stimuleren). Veganisme is een levenswijze waarbij – voor zover mogelijk en praktisch haalbaar – wordt afgezien van alle vormen van exploitatie van, en wreedheid naar, dieren voor eten, kleding of andere doeleinden. Messe Dortmund is als organisator van VeggieWorld zeer blij de NVV als sterke partner aan haar zijde te hebben.

“We verheugen ons erop het grote publiek weer eens te laten zien hoe leuk en makkelijk een vegan leven is in 2022, deze mooie ervaring gunnen we iedereen!“, aldus NVV-evenementencoördinator Andrea van der Bildt.