Als je net veganist bent geworden, kan het soms even puzzelen zijn als je naar de winkel gaat. Wat kan je nu eigenlijk nog kopen? Verrassend veel, als je het aan ons vraagt! En daar komt gelukkig ook steeds meer bij in steeds meer winkels. Onze top 5 verrassend veganistische producten in de supermarkt:

1. Mayolijn mayonaise van Remia

Heerlijk romige mayonaise zónder ei? In de natuurwinkels kon je hem al langer vinden (onder andere van Machandel), maar sinds enige tijd is hij ook in de meeste supermarkten verkrijgbaar. Let op dat het alleen om de pot mayonaise gaat van Remia Mayolijn: op de voorkant staat ‘100% plantaardig’.

2. Pesto van Puur & Eerlijk

In groene pesto zit bijna altijd Parmezaanse kaas. Gelukkig zijn er ook een aantal pesto’s zonder kaas of andere dierlijke ingrediënten, zoals de groene pesto van het huismerk Puur & Eerlijk. Ideaal voor je pesto pasta, tosti of salade! Verkrijgbaar bij Albert Heijn.

3. Time Out Robuuste Koeken van Lu

Hoewel in de meeste koekjes nog ei, roomboter en soms melk wordt gebruikt, is het idee dat veganisten helemaal geen koekjes meer kunnen eten al lang achterhaald. Van Oreo’s tot de robuuste chocolate chip cookies van Verkade: ze zijn allemaal plantaardig! Je vindt ze in de supermarkt.

4. Bladerdeeg en croissantdeeg van Tante Fanny

Bladerdeeg kan een valkuil zijn. Veel merken lijken plantaardig, maar zijn dit niet omdat vitamine D3 uit wolvet wordt gewonnen (van schapen inderdaad). In croissantdeeg zit vaak ei en/of melk. Gelukkig is het bladerdeeg en croissantdeeg van Tante Fanny wél plantaardig. Verkrijgbaar bij Jumbo.

5. ‘Kaas’ van Wilmersburger

Anno 2015 is kaas al lang geen excuus meer om geen veganist te worden. Plantaardige kaas is onder meer verkrijgbaar van het merk Wilmersburger en naast diverse natuurwinkels nu ook verkrijgbaar bij Jumbo. Ideaal voor tosti’s en pizza!

Op onze vegan Wikipedia en op internet kan je veel info vinden over kant-en-klare vegan producten.

Wat zijn jouw favoriete verrassend veganistische producten? Of mis je nog iets wat je niet plantaardig kunt vinden? Laat het ons weten via Facebook of Twitter!