Op 30 juni 2020 is Melk, je kan zonder! gestart met de campagne “So Close 2 Vegan”. Tijdens de campagne vroegen we onze volgers welke producten zij graag zonder dat kleine beetje melk zouden zien. Daar werd massaal gehoor aan gegeven en we hadden al snel een hele lijst om mee aan de slag te gaan.

Vervolgens zijn wij producenten gaan aansporen om de melk uit hun product te halen zodat veganisten en mensen die lactose-intolerant zijn ook hiervan kunnen genieten.

Bedrijven benaderen

Er is positief gereageerd door een groot deel van de bedrijven die we benaderd hebben. Zij zien ook dat er een verschuiving gaande is en dat er in de toekomst een verandering zal moeten plaatsvinden.

Maar hier willen we het natuurlijk niet bij laten! De campagne blijft doorlopen en daar hebben we jullie hulp bij nodig. Behalve producten waar melk in zit, hebben jullie ons ook veel tips toegestuurd van producten waar andere ingrediënten van dierlijke oorsprong in te vinden zijn. Het zou zonde zijn om daar niet net zoveel aandacht aan te besteden. We breiden onze actie dus uit met deze producten.

Help mee!

Dat is niet het enige waar we mee bezig geweest. Jullie kunnen zelf ook je stem laten horen. Onderaan deze pagina vind je een lijst met alle producten die we van jullie hebben doorgekregen en die wij hebben benaderd of nog gaan benaderen. Hoeveel meer impact zou het hebben als producenten niet alleen van de NVV horen, maar van een hele rits mogelijke klanten verzoeken krijgen? We hebben alvast het meeste werk voor jullie gedaan: elk product in de lijst is een link die verwijst naar de klantenservice van de producent van dat artikel. Stuur ze een leuk en overtuigend berichtje waarom dit product echt vegan zou moeten zijn. Klik snel op je favoriete product(en) en laat ook jouw stem horen!

Lijst

Ben je een product tegengekomen dat niet in onze lijst staat en waar een ingrediënt van dierlijke afkomst in zit die makkelijk vervangen kan worden, of bevat de “verbeterde receptuur” plotseling melk, ei of gelatine? Vul dan ons formulier in en wij voegen hem toe aan onze lijst.

Product melden