De Vegan Awards worden jaarlijks uitgereikt door de Nederlandse Vereniging voor Veganisme. Het logo is ontworpen door Mittch van Chasing Change. De Vegan Awards begon ooit met één award in 2010. Sinds 2013 zijn er verschillende categorieën en sinds 2017 zijn alle categorieën volledig vegan. In 2019 vond de uitreiking voor het eerst plaats op een eigen locatie.

Vegan Awards 2020

Het waren spannende weken waarin jullie via de suggesties en publieksnominaties konden aangeven wat jullie favorieten waren. De vakjury boog zich vervolgens over de vele aanmeldingen. Hieruit zijn uiteindelijk 42(!) genomineerden naar voren gekomen, 6 per categorie.
Wat een mooie eer en prestatie!

Er is ontzettend veel gestemd voor deze editie van de Vegan Awards. We kregen bijna 26.000 stemmen binnen van 4.232 stemmers. In veel categorieën lagen de uitslagen heel dicht bij elkaar. In de categorie Beste vegan onderneming is er zelfs een gedeelde 2e plaats!

Alle winnaars van harte gefeliciteerd met jullie welverdiende Vegan Award!

Vegan Awards website

Categorieën

In 2020 zijn er maar liefst zeven(7) categorieën:

Veganistische etenswaren die in Nederland verkrijgbaar zijn kunnen in deze categorie genomineerd worden.

Eetgelegenheden zoals restaurants, snackbars, foodtrucks en lunchrooms kunnen in deze categorie genomineerd worden.

Winkels en webwinkels met een volledig veganistisch aanbod kunnen in deze categorie genomineerd worden.

Nederlandstalige boeken en kookboeken met uitsluitend veganistische recepten kunnen in deze categorie genomineerd worden.

In deze categorie kunnen vlogs, blogs en socials genomineerd worden, zoals bijvoorbeeld een Instagram-account over veganisme.

Vegan ondernemingen zoals een kapperszaak, evenementenbureau of een bakkerij kunnen in deze categorie genomineerd worden.

In deze categorie kunnen vegan initiatieven genomineerd worden die niet in één van de andere categorieën passen. Bijvoorbeeld een vegan etensproject, sociaal project, een reclamecampagne etc.

Wie maken kans?

Een Vegan Award winnen is een moment dat velen voor altijd bij zal blijven. Het zegt ook veel over jouw product, dienst of onderneming. Zo zijn er in 2020 bijna 26.000 stemmen uitgebracht op de verschillende genomineerden. Elke vegan onderneming, product of dienst maakt kans om genomineerd te worden voor een Vegan Award in één van de categorieën.

Hoe kom ik in aanmerking?

Het hele jaar door kan men suggesties doen door contact met ons op te nemen. Vlak voor de vakjury* bij elkaar komt medio juli / augustus attenderen we mensen hier nog eens extra hierop via onze social media en in onze maandelijkse nieuwsbrief. Heb je voorgaande keer een Vegan Award gewonnen? Dan kan je het jaar daarop niet meedoen, zodat iedereen een eerlijke kans krijgt. Het jaar dáárop uiteraard weer wel.
*Over het aantal stemmen wordt niet gecorrespondeerd; wel kunnen de genomineerden hun eigen stemaantal en het aantal stemmen in hun categorie opvragen.