De Vegan Awards worden jaarlijks uitgereikt door de Nederlandse Vereniging voor Veganisme. Het logo is ontworpen door Mittch van Chasing Change. De Vegan Awards begonnen ooit met één award in 2010. Sinds 2013 zijn er verschillende categorieën en sinds 2017 zijn alle categorieën volledig vegan. In 2019 vond de uitreiking voor het eerst plaats op een eigen locatie. De elfde editie van 2020 vond door de uitzonderlijke omstandigheden voor het eerst online plaats.

Vegan Awards 2021

Save the date! De Vegan Awards vinden dit jaar plaats op zaterdag 20 november.

In verband met corona organiseren we dit jaar een prachtig online-evenement. Details volgen later! Zet de datum alvast je agenda en blijf op de hoogte van al het laatste nieuws via de nieuwsbrief en onze socialmediakanalen.

Vegan Awards website

Categorieën en nominaties

De categorieën en nominaties worden later in het jaar bekendgemaakt.

Wie maken kans?

Een Vegan Award winnen is een moment dat velen voor altijd bij zal blijven. Het zegt ook veel over jouw product, dienst of onderneming. Zo zijn er in 2020 bijna 26.000 stemmen uitgebracht op de verschillende genomineerden. Elke vegan onderneming, product of dienst maakt kans om genomineerd te worden voor een Vegan Award in één van de categorieën. Categorieën zijn afhankelijk van het aantal een soort suggesties en kunnen per jaar verschillen.

Hoe kom ik in aanmerking?

Tot 23 juli 2021 kan men suggesties doen via een speciaal formulier. Vervolgens komt de vakjury* bij elkaar in augustus/september om de genomineerden te kiezen, wanneer er in oktober gestemd kan worden door het publiek. We attenderen mensen hier nog eens extra hierop via onze social media en in onze maandelijkse nieuwsbrief. Heb je voorgaande keer een Vegan Award gewonnen? Dan kan je het jaar daarop niet meedoen, zodat iedereen een eerlijke kans krijgt. Het jaar dáárop uiteraard weer wel.
*Over het aantal stemmen wordt niet gecorrespondeerd; wel kunnen de genomineerden hun eigen stemaantal en het aantal stemmen in hun categorie opvragen.