De Vegan Awards worden jaarlijks uitgereikt door de Nederlandse Vereniging voor Veganisme. Het logo is ontworpen door Mittch van Chasing Change. De Vegan Awards begon ooit met één award in 2010. Sinds 2013 zijn er verschillende categorieën en sinds 2017 zijn alle categorieën volledig vegan. In 2019 hadden vond de uitreiking voor het eerst plaats op een eigen locatie.

Vegan Awards 2020

Het waren spannende weken waarin jullie via de suggesties en publieksnominaties konden aangeven wat jullie favorieten waren. De vakjury boog zich vervolgens over de vele aanmeldingen. Hieruit zijn uiteindelijk 42(!) genomineerden naar voren gekomen, 6 per categorie.
Wat een mooie eer en prestatie! We wensen alle genomineerden heel veel succes de komende tijd en van harte gefeliciteerd met jullie nominatie!

Het stemmen is begonnen!

Je kunt nu stemmen op jouw favoriete genomineerden.

Stemmen kan t/m 31 oktober

Ga snel naar de Vegan Awards website om te zien wie de genomineerden zijn en breng je stem uit!!

Vegan Awards website

Wanneer je kunt stemmen op de genomineerden, hoor je binnenkort. Wil je op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen, houdt dan deze website en onze social media in de gaten, of geef je op voor de nieuwsbrief.

Categorieën

In 2020 zijn er maar liefst zeven(7) categorieën:

Veganistische etenswaren die in Nederland verkrijgbaar zijn kunnen in deze categorie genomineerd worden.

Eetgelegenheden zoals restaurants, snackbars, foodtrucks en lunchrooms kunnen in deze categorie genomineerd worden.

Winkels en webwinkels met een volledig veganistisch aanbod kunnen in deze categorie genomineerd worden.

Nederlandstalige boeken en kookboeken met uitsluitend veganistische recepten kunnen in deze categorie genomineerd worden.

In deze categorie kunnen vlogs, blogs en socials genomineerd worden, zoals bijvoorbeeld een Instagram-account over veganisme.

Vegan ondernemingen zoals een kapperszaak, evenementenbureau of een bakkerij kunnen in deze categorie genomineerd worden.

In deze categorie kunnen vegan initiatieven genomineerd worden die niet in één van de andere categorieën passen. Bijvoorbeeld een vegan etensproject, sociaal project, een reclamecampagne etc.

Wie maken kans?

Een Vegan Award winnen is een moment dat velen voor altijd bij zal blijven. Het zegt ook veel over jouw product, dienst of onderneming. Zo zijn er in 2019 meer dan 13.000 stemmen uitgebracht op de verschillende genomineerden. Elke vegan onderneming, product of dienst maakt kans om genomineerd te worden voor een Vegan Award in één van de zeven categorieën.

Hoe kom ik in aanmerking?

Het hele jaar door kan men suggesties doen door contact met ons op te nemen. Vlak voor de vakjury bij elkaar komt medio juli / augustus attenderen we mensen hier nog eens extra hierop via onze social media en in onze maandelijkse nieuwsbrief. Heb je voorgaande keer een Vegan Award gewonnen? Dan kan je het jaar daarop niet meedoen, zodat iedereen een eerlijke kans krijgt. Het jaar dáárop uiteraard weer wel.